Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 : Задните колани са с различен механизъм от предните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 : Задните колани са с различен механизъм от предните?

Здравейте, колеги
    Както се казва човек цял живот се учи. Правих няколко опита и установих следното :
    Когато преден колан го изтеглиш докрай, като го отпускаш той се връща безшумно. При връщане можеш да го спреш в произволна точка и да го изтеглиш пак.
    Със задните, обаче не е така. Първо, когато го изтеглиш докрай, се чува някакво металическо щракване (на предните това не се чува). После при отпускане някъде докъм средата прибирането е съпроводено от лек шум (като от тресчотка). Ако се опиташ в този диапазон да изтеглиш колана пак, той блокира. Трябва да го върнеш повече от половината, за да може да го издърпаш наново. Всъщност когато премине половината, шумът изчезва и тогава можеш да го издърпаш пак. Половината го казвам на око, не съм го мерил. Моето Терано е дълга база, затова задните колани са 4. Първи помислих, че единият се е повредил, но после видях, че и четирите се държат по един и същ начин. За разлика от предните два. Това причинява известно неудобство при монтажа на детско столче. Ако е пасажер, ще се откопчее, ще върне целия колан и пак ще го изтегли, но при столчето е необходимо малко да го върнеш докато е още опънат, а това не става. Наложи се освобождавам столчето чрез развиване на горния болт на колана.
    Та въпросът ми е знае ли някой защо е така и как да се избегне горното неудобство.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

От: Терано 2 : Задните колани са с различен механизъм от предните?

Аз съм със същата кола , но при мен си работят нормално и се връщат без шум,говоря и за тези ,които са за третия ред седалки.
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Мойте също се връщат без шум, до колкото помня. Къса база.

А детското столче си виси постоянно вътре. Настоящото дори не се връзва. Връзва се със все мишока в него, ма нашия е вече голям, и му взимахме столче като за по-голям.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Жалко, че сте ми далеч за да ви го демонстрирам. Еднакво е за втория и третия ред. Шума както и да е. По-важното е дали при максимум издърпан колан, после върнат 20-30 см, пак можеш да го издърпаш до максимум, или трябва да го прибереш почти целия, за може пак да се издърпа. Пробвали ли сте?
        Спарки, как така столчето не се връзва. Като гледах маймунските интрукции, които бяха в пакета, там ясно се вижда, че столчето се обикаля с колана отпред, отзад и т.н. и накрая се закопчава. А детето се закопчава с коланчета, които са към самото столче. Те са като презрамки, регулират се според малкия (в случая малката) и след закопчаване държат тялото на детето прилепено към столчето. А големия колан държи столчето към задната седалка.
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Здравей има столчета - подложка, които само повдигат детето и той се връзва, като възрастен с колана

Коментар

Знам, но не е там работата. Аз изход намерих - белязал съм колана докъде може да се изтегли без да настъпи явлението. Мястото е 3-4 см преди максимума. Въпросът ми е каква е логиката на това техническо решение. За да го направят така, значи има някаква причина. Въпросът е каква е тя.

Коментар

Колега днес си играх със всички колани .Всички си работят еднакво както предните. Дори и тези в багажника си се изтеглят и като ги отпуснеш се връщат без шум. Отпусках ги по 30-40 см. и пак ги опъвах няма проблеми и не засичат. Когато ги дръпнеш по рязко си затягат и предполагам при теб тоя механизъм е проблем явно . Или ако не са ползвани дълго време да им трябва малко раздвижване.
              Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
              0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Странна работа. И четирите да се повредят по един и същ начин. Като видя някое Терано като моето ще пробвам. Намират се.
                Все пак благодаря на споделилите своя опит колеги. Ако науча нещо, ще пиша пак в темата.

Коментар

Карам дълга база, при мен липсват описаните проблеми.И аз често слагам , махам столчета..., с две деца е така.Ако имаш път към Варна обади се за проба-тел 0878 88 36 88 Тихомир.

Коментар

Коментирал съм го в тази тема, от публикация 9 нататък. ALR система.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

На баща ми пасата е така знам го защото съм го пробвал на моята не съм проверявал.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Коментирал съм го в тази тема, от публикация 9 нататък. ALR система.
                        Виж ти, значи все пак имало нещо. Goblin, благодаря за насоката. Прочетох всичко и ми е ясно, че това е все пак някаква система. Това, което не разбрах, обаче е какъв е смисъла на тази ALR. Добре, при максимално изтегляне минаваш в режим блокаж, но кому е необходим подобен блокаж? Защо са го измислили така? И най-важноото : може ли да се елиминира? Да, и последно : при кои автомобили е така?
                        Много въпроси задавам, ама уж човек все гледа да си обясни нещата логично. Само не ми кавайте : "Много се задълбочаваш". Чувал съм го неведнъж, ама такъв съм си. Като не знам, питам знаещите.
                        P.S. Kikimora, ходя до Варна от време на време, по-често зимата. Благодаря за поканата, ще се обадя да ги сравним.

Коментар

- Блокажът е необходим за да се пристегне детското столче след като закопчаеш колана.

Нагласяш столчето, прекарваш колана, закопчаваш го и го пускаш, донагласяш столчето, обтягаш на ръка колана в колкото се може по-стегнато положение. А е нужен понеже според вида столче и вида дете, с тия палави детски ръчички коланът лесно се превръща в любима играчка. Едно че може да се обеси детето без проблем ако коланът си остане в нормален режим "ролка" (да може да се изтегля свободно), друго - че ако се блъснеш в момента в който детето е издърпало колана да си играе - столчето ще се разлети където му скимне.

- Не знам да може да се елиминира, но при колан в добро състояние би следвало да няма грам проблем. Ако става въпрос на кола над дадена възраст, с колани които никога не са пипани (разбирай - никой никога не е ползвал задните колани, никога не е слагано столче) - може би е възможно системата да стане по-"пипкава".

- Системата се среща при повечето автомобили предназначени за щатския пазар - със сигурност. Това предполага че повечето японски автомобили ще я имат на общо основание.

- В нормални условия системата си работи идеално. Изтегляш колана до край, системата включва, коланът тръгва само на режим "прибиране" докато не се прибере съвсем. Когато е в режим "само прибиране" се чува специфично щракане. Ако ти трябва луфт - просто натискаш бутона за да откачиш колана от закопчалката, прибираш го до край и почваш отново.

Ползвал съм такива колани само на автомобили при които всички колани в купето се ползват редовно и нямат време да заспят зимен сън. Може би това има значение.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X