Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан колектор на Терано 1 - подлежи ли на заварка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукан колектор на Терано 1 - подлежи ли на заварка

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
    Тъй,

Таз гад няма заваряване.

Ша смятам да го скрапирам тоз кошник.

Благодаря за помощта.

П.П.
    Май тук съм първият разочарован от джипка, сравнена с лека кола.

Ква е връзката с колектора и очарованието от жипката?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Ква е връзката с колектора и очарованието от жипката?
      Ми скъпите гуми, ненамираемите части, високият разход на гориво, и т.н. Очарование не съм изпитал - просто съм доста голем и се събирам основно в жипки.. та затова. А колекторът беше капката, от която преля чашата.
      Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Тъй,

П.П.
        Май тук съм първият разочарован от джипка, сравнена с лека кола.
        Моля да не считате горепосоченото ми изказване за сериозно. Бе направено под влияние на тричасови психоатаки от страна на жена ми и тъщата, но го преживях.

А даже след като помислих малко направих следното: навих една видия в дупката и я стегнах отгоре с три стоманени скоби (от натягащите се с врътка). Гледах видията да не е влиза стегнато т.е. диаметърът и е малко по-малък от дупката - като се нагрее и разшири - да не разпукне колектора. Стана по-здраво от яйце - над 1000км по магистрали и дупки и не е трепнало.

Благодаря за оказаната помощ.

Коментар

Ми скъпите гуми, ненамираемите части, високият разход на гориво
          Скъпите гуми и високия разход се знаят още преди покупката на джипка.

Ненамираемите части... Кое е нещото, дето е ненамираемо? За моето има всяко болтче, отделно дето и по моргите ги има колкото щеш, включително и такива като с твоя двигател. Включително и компютри за тях. Наскоро приятел си купи компютър и прави основен ремонт на възможно най-рядката комплектация трилитрово терано 1.

Та, кое е ненамираемото, като оставим цената настрани?

За нисан единствено ламарините са проблемни, и то не толкова като намираемост, а като цена. Щото 500 кинта за калник си е изчекната работа, както и да си го говорим.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моля да не считате горепосоченото ми изказване за сериозно. Бе направено под влияние на тричасови психоатаки от страна на жена ми и тъщата, но го преживях...
            Малее, що не каза бе брат. Тук е като при докторите, трябва да казваш всичко. Чудеса ще няправя да стане тоя колектор.

Коментар

Хи,"Бе направено под влияние на тричасови психоатаки от страна на жена ми и тъщата, но го преживях..." , като знам моята жена колко може да говори за едно нещо а при тебе са били 2х2 от , която е и тъщата" МАлиийй
              Сега дори камъче от предната кола да удари предния капак ще има реплика от сорта казах ли ти, аз тоз джип ..... спирам до тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Малее, що не каза бе брат. Тук е като при докторите, трябва да казваш всичко. Чудеса ще няправя да стане тоя колектор.
                Андро, Благодаря за предложението. Има шанс да купя здрав втора ръка. ако не стане работата - тогаз ще те потърся.

Жив и здрав.
                Драго

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Не се заварява поради това, че този чугун се е превърнал в т.н. "горял чугун" и не е ясно какво "желязо" е вече.
                  Това по принцип, на практика аз съм заварявал успешно. Сам разбираш обаче, че гаранции никой не може да даде.

Тоест,стареенето е превърнало този чугун в едрозърнест чугун.
                  Някой ще ми се смее ли,че заварявам ресьори ?
                  И едно мое мнение,че често пъти шевът трябва да обхожда зиг/заг а не да бъде прав шев.

Коментар

Не знам защо някой трябва да ти се смее,аз със силен електрожен съм заварял поне 10 пъти колектори и все се е получавало!Ако знеш и можеш,защо да не завариш и ресьор ефективно!

Коментар

Първоначално публикуван от lalev Преглед на мнение
                      Заварява се , след време/неопределено/се пука точно до заварката.

Не и ако се заварява "зиг/заг" тоест "разбалансиране" на вътрешните напрежения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X