Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масла за диференциалите и скоростите на Патфайндър R51?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масла за диференциалите и скоростите на Патфайндър R51?

Вече съм минал 80 000км с джипката и мисля,че е време да сменя маслата в диференциалите ,скоростната кутия и кутията 4х4. /даже може да съм минал малко пробега /

Има ли някъде надеждна информация, за това на какви спецификации трябва да отговарят и какво количество ще ми трябва?

Чудя се и къде да извърша смяната им, защото Нисан София не искам да го посещавам повече....

Също така искам да разбера ,дали 4Х4 кутията е с отделно масло от това в скоростите /6 ръчни/.

Благодаря предварително.

От: Масла за диференциалите и скоростите на Патфайндър R51?

В двигателя - 5W/30, API/ACEA - CF/B5, което обаче, не всички марки го покриват. 6.9 л.
    В скоростите - 75W/85, GL-4, което пък, като визкозитет пак е проблем. 4,3 л.
    Преден диф - 80W/90, 0,85 л.
    Заден диф - 75W/90, 1,75 л. Това предполагам е за обикновен диф, ако има LSD, маслото трябва да е за LSD.
    В справочника раздатка не е упомената. Възможно е да е пропуск, възможно e това да е общото количество за двете кутии, възможно е и да са с общ блок/картер. Ако няма от къде да се вземе информация се поглежда отдолу агрегата и става ясно.

Коментар

От: Масла за диференциалите и скоростите на Патфайндър R51?

Мерси за инфото. От Аутодата ли е?

Така като гледам, май поне тази смяна ще я извърша в Нисан, колкото и да не ми се иска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X