Колеги от клуба на знаещите на моя Тиранозавър 2 2,4i 12 v 1997 г. му беше монтиран холандски газов инжекцион Колтек и сега колтека започна да ми прави номера. Първо че разхода под 16 не мога да го сваля, второ почна сам да се превключва на бензин и трето след разходка до Янко от гр. Септември и смяна на мембраните нищо не се промени. Та питанката е следната вместо да инвестирам допълнително още кой знае колко лева и разходки до гр. Септември не е ли по лесно да сменя газовата уредба с обикновенна (а не инжекцион) и ако някой го е направил вече какви са горе долу разходните норми на гориво (газ). Ще бъда благодарен за Вашите мнения и препоръки
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Възможен ли е монтаж на обикновенно АГУ на терано 2 с пълен инжекцион
Свий
X
-
От: Възможен ли е монтаж на обикновенно АГУ на терано 2 с пълен инжекцион
По добре потърси кое точно ти прави проблемите. Да си махнеш холандския инжекцион само защото не могат да ти го нагласят е безумие.
Зависи как караш и ако си с обикновена накрая да не се окаже че не може да свалиш разхода под 20.
Иначе ако е с метални колектори не виждам защо да не може, то и с пластмасови може но по проблематично.
И като цяло обикновената уредба е по несъвършена система, не се надявай на по нисък разход.Ники
-
Повечето са с обикновенно АГУ защото му понася добре и за разход и за настройки.Моето със същия мотор но е Маверик с ГИ и разхода е пак там някъде градско 16-17 и извън градско при скорости постоянно над 100км 13-15л..Ако искаш по малък разход не трябва да вдигаш над 100км ако това ти е възможно разбира се ,аз лично не се давам на малолитражките по никакъв начин .Според мен е по добре че си сложил ГИ въпреки проблемите които са отстраними при всички случай.Не разбрах само защо се сменяли мембрани (изпарителя ли е стар) ? ГИ не се влияе особено от състоянието на мембрани свещи,кабели и др. ново ли е АГУ-то? Обикновенно прехвърля сам на бензин когато не му достига газ.
Коментар
-
И аз съм с обикновенно газово на моя. Бутилката ми е 27 литра и събира 27 литра монтирана под купето. Градско разхода е-10 лева при сегашната цена на газа 25 мили. Общо взето го смятам 20 разход градско 15 извън, но до 90 км./ч. а на експедицията ми даде 25
На бензин ми дава градско 16.Тук е времето да вмъкна, че газаджията ми постави една шайба вътре в маркуча за въздух която умишлено намаля обева влязъл въздух с цел да се избегне гърмежи на газ. Шайбата е с външен 78 вътрешен 33мм.Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнениеИ аз съм с обикновенно газово на моя. Бутилката ми е 27 литра и събира 27 литра монтирана под купето. Градско разхода е-10 лева при сегашната цена на газа 25 мили. Общо взето го смятам 20 разход градско 15 извън, но до 90 км./ч. а на експедицията ми даде 25
На бензин ми дава градско 16.Тук е времето да вмъкна, че газаджията ми постави една шайба вътре в маркуча за въздух която умишлено намаля обева влязъл въздух с цел да се избегне гърмежи на газ. Шайбата е с външен 78 вътрешен 33мм.
Коментар
-
Еми тука в Варна ми похвалиха един майстор мисля да отида при него да видим, ще има ли нужда от регулировка. А леко агресивния грайфер на гумата не оказва ли влияние?Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар