Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може да се направи за да се увеличи мощността на Нисан Патрол 2.8 тди ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво може да се направи за да се увеличи мощността на Нисан Патрол 2.8 тди ?

Имам нисан патрол 2.8 тди и искам да му увелича мощността , можете ли да ми помогнете ??

От: Какво може да се направи за да се увеличи мощността на Нисан Патрол 2.8 тди ?

Друго турбо, кулер, реглаж на помпата и си ти
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От: Какво може да се направи за да се увеличи мощността на Нисан Патрол 2.8 тди ?

...Ще станеш автомонтьор, ще потрошиш куп пари, резултата винаги е съмнителен...заслужава ли си !?

Коментар

Е що да става монтьор бе баткоооууу, винаги може да даде една торба пари на мен )))
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Той е бил оригинално само тд ама има правен отделно интерколер .
          И може ли да му се сложи някакви чипове имало и какво друго турбо ще пасне .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Е що да става монтьор бе баткоооууу, винаги може да даде една торба пари на мен )))
            О, йееее! Ами говори му тогава за един друг двигател, скоро се коментираше.

Коментар

...Ще станеш автомонтьор, ще потрошиш куп пари, резултата винаги е съмнителен...заслужава ли си !?

Докато не се проба нищо не се знае ....

Коментар

Коя година ти е патрула?

Коментар

Патрола ми е 91 г
                  Имам два единия 89 г , другия 91 г
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-07-11, 14:43.

Коментар

Зависи какво "увеличение на мощноста" се търси. 15-20 коня спокойно се вадят без да се сменя нищо. Само с настройки на помпата и турбината.
                    За повече се искат много работи.
                    И при двата варианта обаче, трябва двигателя, мазането, охлаждането, храненето и пълненето да са на 6.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=wY7z6qchq1Y може и не е сложно ето ти го 2.8тди 187 кс НА КОЛЕЛАТА и държи на 2 бара буст а за буст 1.5 бара гарантирам,че държи цял сезон в гората
                      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                        http://www.youtube.com/watch?v=wY7z6qchq1Y може и не е сложно ето ти го 2.8тди 187 кс НА КОЛЕЛАТА и държи на 2 бара буст а за буст 1.5 бара гарантирам,че държи цял сезон в гората
                        Колега...не е точно така....Това което си дал за пример е Y61.Той е с фабричен интерколер и заводски беше мисля 129к.с.Другото което е че ГНП-то му е електронно и спокойно може да се чипоса,а и с по-голямото турбо GT-28 нещата наистина си идват на мястото.
                        Само че....да ти дам моя RD28t Y60 с 116к.с.,без интерколер и със стандартното турбо Garet GT-25 и да постигнеш въпросните 187к.с.....Не знам колко "не е сложно" както ти се изразяваш,но....на мен ми се струва по-скоро невъзможно.Дори и с влагане на доста средства Y60с механичното ГНП не може и да се доближи до въпросните коне....
                        Или аз нещо не разбирам......????
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колегите са го написали лекарството за по-голямата мощност - По-голямо турбо, повече нафта и по-студен въздух. С оглед на изменения температурен режим на двигателя след подобна интервенция, не е лошо да се помисли и за допълнително охлаждане на маслото - допълнителна мощност няма да даде, но ще запази двигателя по-дълго време.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Колега...не е точно така....Това което си дал за пример е Y61.Той е с фабричен интерколер и заводски беше мисля 129к.с.Другото което е че ГНП-то му е електронно и спокойно може да се чипоса,а и с по-голямото турбо GT-28 нещата наистина си идват на мястото.
                            Само че....да ти дам моя RD28t Y60 с 116к.с.,без интерколер и със стандартното турбо Garet GT-25 и да постигнеш въпросните 187к.с.....Не знам колко "не е сложно" както ти се изразяваш,но....на мен ми се струва по-скоро невъзможно.Дори и с влагане на доста средства Y60с механичното ГНП не може и да се доближи до въпросните коне....
                            Или аз нещо не разбирам......????
                            При механичното ГНП възможната относително безопасна разлика в мощността е до 20% или конкретно за разглеждания двигател - около 20-24 к.с. на горе. Проблема е, че щатното турбо е много слабо за подобна интервенция и не може да се надуе качествено и да изкара достатъчно дълго, че да се оправдае упражнението (ако не ме лъже паметта работеше на 0,7-0,8 бара).

Коментар

Най важният въпрос до тук е ...колко ли ще изкара един вече "уморен"двигател?След такава интервенция!
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X