Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ХЪБ-а на Patrol Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ХЪБ-а на Patrol Y61

Здравейте колеги,

сполетя ме следното нещастие:

Едни майстори ми сменяха лагерите на предно ляво колело на НИСАН патрол Y61. Явно неще не бяха притегнали и от там в гората колелото получи по голям луфт и ми се счупи хъба.

По-подробно: Когато хъба е на положение AUTO, без вкл. преден мост, всичко е ок. Като вкл. преден мост почва да трака. Спира да трака когато тръгна нагоре по стръмен наклон. И като се кача горе и нисана се хоризонтира, пак почва тракането. Като го закл. на LOCK, няма шумове, но не знам дали работи. Ако не работи може ли да се повреди и другия хъб?

Сега търся хъб. Има опция да си купя AVM хъбове, само че не знам по добри ли са или по лоши от оригиналните на НИСАН. Моля да ме посъветвате, как да постъпя в случая. Евентуално от тези на AVM кои са по добри според вас, автоматични или ръчни? Или е по добре да си търся резервен НИСАН-ски втора ръка.

Ще се радвам да чуя мнения!

Поздрави

От: Проблем с ХЪБ-а на Patrol Y61

Аз лично АВМ не ги харесвам. Ама отвори го хъба и виж какво му е преди да купуваш нов. Тоя луфт оправи ли го?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от mihata_bg Преглед на мнение
      ... Като го закл. на LOCK, няма шумове, но не знам дали работи. Ако не работи може ли да се повреди и другия хъб?

Сега търся хъб. ...
      Лесно можеш да установиш дали работи. Заключи го и при вдигната кола завърти колелото или предния кардан и виж какво става. Ако си работи - спокойно можеш и да не го сменяш. Просто процедирай все едно си с ръчни хъбове - врътвай ги на Lock, когато ще ти трябва предното. През зимата направо ги остави в това положение. И без това оригиналните хъбове изтрайват по-дълго, ако си ги слагаш на Lock, когато караш офроуд.
      Лично аз ги предпочитам пред AVM-ите.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Здр., ами аз не съм механик, но едни хора в сервиз го провериха и казаха, че липсвала някъква пружина, или е била смляна вътре. Нямаше счупени механизми на пръв поглед, но имаше няколко стружки. Луфта го обраха още на същият ден като препука в гората , аз директно отидох в сервиза и видяха че има голям луфт, от който евентуално се е получил проблема с хъба. Имаше една шайба която беше излязла и хъба излезе разглобен. А шайбата останала беше в колелото

Коментар

Смени сервиза )
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това е ясно

Коментар

Ако си от София ела да видим кво точно е счупено та да можеш да мислиш варианти.

Коментар

Здр., в София съм, къде да дойда? И кога е най удобно. Може ли след 18:00 вечер?

Поздрави

Коментар

Принципно може.
                  Звънни да се разберем
                  0885559959 Петър

Коментар

А според вас тези на AVM добри ли са?
                    Случайно някой да има наблюдение върху тях?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Принципно може.
                      Звънни да се разберем
                      0885559959 Петър
                      Здр. ето ти мои данни за контакт:

скайп: mihatapassau
                      E-Mail: mitkov2000@gmx.de

Ако можеш напиши ми това за което говорихме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X