Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги карате ли с трансформаторно масло?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колеги карате ли с трансформаторно масло?

Ами аз да ти кажа , джипката не е за жалене така ,че съм решил да я пробвам с какво ще върви.Сега остава проблема с намирането на някакви алтернативи.Тук има едно село Куцина ,има рафинерия там и предлагат биодизел на 2 лева.Ама то докато отида и да се върна трябва поне 200 литра да взема ,че да излезе на сметка.
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Напоследък карам с отработено,смесвам го с нафта ,чат пат бензин....Събират ми го в варели....Гледам го задължително да не е пресечено...да няма вода и т.н .....по скоро проблема ми е филтрацията...чудя се дали изобщо да го филтрирам ?Досега проблем съм имал само с хидравлично ново масло....падна мощноста но си вървеше ....!
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
        .......и предлагат биодизел на 2 лева........
        Това е абсолютно безсмислена постановка!
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Това е абсолютно безсмислена постановка!
          Би ли пояснил какво трябва да означава това.

п.с. Благодаря за разяснението.

Поздрави,
          Даниел Мерданчев.
          Последно редактирано от spirco; 28-06-11, 13:58.

Коментар

При положение, че цената по бензиностанциите е 2.40 дали си струва цялата операция и разправия. Ако се въртят много километри-да, но за 30-35 хил. годишно? Колко от крайната цена на горивата са всичките налози? А цена от 2 лв франко производителя на биодизела си е живо клатене.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Няма трансформаторно масло дето да е на тази цена, ако не е незаконно, в общи линии, когато е ново цената е пъти по-висока от тази на дизела. Разликата с нафтата е в дължината на въглеводородните вериги, за некапризен дизел е перфектно което и обяснява големия брой аварирали трансформатори на електропреносните дружества удар с кирка в корпуса и тубите се пълнят
              Наистина бракувано трансформаторно масло (такова което не подлежи на повторно рафиниране, повечето предприятия дето правят трафове си имат масловарни в които го пречистват) се продава на малки бензиностанции които го смесват с дизел ( що ли си мисля, че "умните" дюзи не са чак толкова умни да преглътнат нашенските тарикатлъци ), но честно казано това дето съм го виждал бракувано може да ви уплаши т.е. ако нямата малка филтрираща станция, става да го сипвате само на руски трактор.

Коментар

На биодизел моята върви по-добре, ама той ценово е като дизела. Идеалния вариянт, както обясняваха в един чуждестранен форум, е да имаш малък втори резервоар за дизел с певключвател между двата. Така преди да угасиш можеш да пуснеш дизел да пречисти мотора, както и в началото да загрее, особенно ако става въпрос за прегоряло филтрирано олио от фритюрниците, за което си мислех аз )))
                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                X-trail 2.2 Di 2003
                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X