Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Раздатъчната кутия на Маверик/Терано2 2.7 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Раздатъчната кутия на Маверик/Терано2 2.7 ТД

Въпросът ми е дали тези кутии се развалят често и до колко са ценни, също и до колко са съвместими с различните години на производство? Май само скоростните са проблем, а пък раздатъчните държът доста? Защото имам една излишна за Маверик/Терано2 '94 ТД дълга база, и се чудя дали да я пазя за резервна или да пробвам да я продам.
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

От: Въпрос за Раздатъчната кутия на Маверик/Терано2 2.7 ТД

Не са слабо място, ако това ти е въпроса. По тая причина и няма да е лесно да я продадеш на смиследна цена. По моргите има колкото щеш.

Номерацията е TX10A, ако не се лъжа. До колкото знам освен за терано, става и за някои патроли.

Тя и кутията не е слабо място. Просто си има ресурс. В интерес на истината обаче, кутията на дизелите след 1996-та е по-здрава и не страда от проблемите, от които страда тая пред 1996-та или на бензинките след 1996-та.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Говорих с човек на моргата(мой познат) и той спомена, че ръчните скоростни кутии се харчат като топъл хляб.До сегага не съм чул някой да е купил раздатка обаче.Факт, че и аз имам проблем с моята кутия(терано 98-ма)
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Говорих с човек на моргата(мой познат) и той спомена, че ръчните скоростни кутии се харчат като топъл хляб.До сегага не съм чул някой да е купил раздатка обаче.Факт, че и аз имам проблем с моята кутия(терано 98-ма)
        Е, твойто е бензин. Това е кутията като на старите дизели. Кутията на новите дизели след 1996-та е като на Патрол. Съвместими са. Ако ще сменяш кутия, вземи си такава от 2.7TDI след 1996-та. Според човек, дето ги сервизира, на порядък е по-здрава. Има малка разлика в предавателните числа от 1-ва до 3-та скорост, но мисля че няма да е проблем.

А конкретно старата - има си някои болежки, които идват след определен пробег. Харчат се като топъл хляб, защото е трудно да намериш такова под 200000км.

Какво точно и е на твоята? Имам познат, дето ги сервизира с гаранция.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

на моята оригинална скоростна и превъртях една зъбчатка върху вала, май от каране на ниски обороти на 5та, 2 ремонта издържаха по 7000 км и сега имам нова, но старата я пазя за части, че не се знае )
          X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Новата от какво е?

Коментар

Нова в смисъл на старо от морга, мисля че беше от някакво Терано 2, не бях лично тогава, върви си ... малко по къса ми се струват 2ра и 3та скорост, на 2ра на 2900-3000 оборота примерно още не е стигнала съвсем 40 км/ч, а на 3та на същите обороти не стига до 60 км/ч. Аз в този диапазон гледам да превключвам скоростите, освен 4та към 5та, там на 2500 оборота вече е на 75 км/ч. При старата на 2ра и 3та при същите обороти скоростта беше леко по висока. Ама вече повече от година я карам и не е проблем май.
              X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Какво точно и е на твоята? Имам познат, дето ги сервизира с гаранция.
                Ами включваш на 1-ва предавка и потегляш(до тук добре), даваш газ(пак добре), но когато отпуснеш педала на газта се чува лагер да ромули.Това го прави и на 2-ра предавка.За погорните предавки не се сещам сега.
                Благодаря за отзивчивоста, но обичам сам да си правя колите.Ако нещо немога да се справя обаче ще има помощ "жокер"
                Тоя ремонт на кутията го планирам с смяната на дирекцията.Тогава и без това ще се сваля мотора и ще се види и съединитела.Баща ми каза(бях му го дал да си дръпне караваната), че сякаш замирисъло на съединител в гората докато правил маневрите.
                Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Ясно. Стандартните болежки.

Коментар

Аз и втората скоростна май повредих в едни пясъци миналото лято. Наложи се да излизам назад, а автоматичните ми хъбове /от които единия бил и развален, ама аз това не го знаех тогава/ не зацепиха назад, та се получи доста лошо буксуване на задните гуми придружено с тресене. От тогава, като тръгвам на задна се чува леко тракане, но като ускоря малко /на задна пак/ изчезва. От какво може да е това? Източвахме кутията след това, не излезе нищо подозрително. Моите майстори и те не бяха много сигурни. Докъто върви няма да я барам така или иначе ама ми е интересно.
                    X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Виж си тампоните на двигателя и скоростите към шасито, и каретата на кардана.

Ако е пак кутия - явно имаш природен талант. Ама не вярвам.

Не е невъзможно да си поспъхнал и нещо по съединителя, ама пак не вярвам.

Коментар

Разбрах идеята ти със тампоните, но всичко изглежда здраво закрепено, задния кардан също изглежда стабилен, тоест каретата които го държът прикачен. Тракащият шум на задна ми се струва доста висок за да идва от скоростната кутия която е пълна с течност, мисля че би бил доста по-приглушен ако е от нея. Възаможно ли е да е съединителя само когато се върти в обратна посока, тоест на задна скорост ? На лек полусъединител не се долавя, чак като зацепи напълно и като набера скорост назад пак изчезва почти.
                        X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Нямам идея. Трябва сам да разследваш проблема. Не мога да предположа нищо повече от това, дето вече съм написал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X