Здравейте колеги , аз съм с гуми 235/75/15 интересува ме какво трябва да е налягането в тях. На колонката има препоръчително но е за 215/15 . Някой казва да е 1.9- 2 , чух дори за 2.5 ама ми се струва доста. Сега съм на 2.2 но ми изглеждат меки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Kakво трябва да е налягането в гумите?
Свий
X
-
От: Kakво трябва да е налягането в гумите?
На 2.0 карам само ако е натоварена. Обикновено 1.8. Това за 31х10.5х15. Дори до 1.6 ги карам понякога. По-комфортно е.
235/75/15 пак ги карах така, изключая 1.6.
Ако гледате това, дето пише на колонката, обикновено за нашите пътища е малко хард, демек - друса повечко.
Съвсем субективно - трябва да гледате колко са "смачкани" в долния си край. Не трябва да седят твърди като аспиринчета, не трябва да са и прекалено сплескани.
Субективното ми мнение за 235/75/15 - 1.8-2.0 и четирите. Иначе започва да друса.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За това и аз съм се чудел, на вратата пише: Предни - 1.9 , Задни - 2.5 , /това е дълга база Маверик/ та не трябва ли предните да са по меки от задните, както си пише или четирите трябва да са равни?Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
А каква е максималната височина и широчина на гума , която може да се вкара на Терано 2 без да се повдига допълнително и без да се режат калници ? Познат ми предлага гуми от УАЗ , руски пишеше Я-192. Но ми се сториха по тесни от сегашните.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеА каква е максималната височина и широчина на гума , която може да се вкара на Терано 2 без да се повдига допълнително и без да се режат калници ? Познат ми предлага гуми от УАЗ , руски пишеше Я-192. Но ми се сториха по тесни от сегашните.
Коментар
-
Зависи от гората. За Нисан са тесни.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеА каква е максималната височина и широчина на гума , която може да се вкара на Терано 2 без да се повдига допълнително и без да се режат калници ? Познат ми предлага гуми от УАЗ , руски пишеше Я-192. Но ми се сториха по тесни от сегашните.Коментирано е хиляди пъти.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар