Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам ли ЕГР клапан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам ли ЕГР клапан?

Здрасти колега СПАРКИ, преди време те питах за ЕГР клапан и каза да ти пратя снимки.Имах малко ходене насам натам и се позабавих.Ето снимки на двигателя .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0003.JPG
Прегледи:1
Размер:141.7 КБ
ID:5931281Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0001.JPG
Размер:152.5 КБ
ID:5931282Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0002.JPG
Размер:122.4 КБ
ID:5931283
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

От: Имам ли ЕГР клапан?

Трябва да снимаш от другата страна- по специално лявата част на смукателния колектор.Ако има ЕГР то той е разположен там.

Коментар

Ако съдим по вакуумните клапанчета, имаш.

Все пак, снимай входящия колектор и тръбата между турбото и входящия колектор. Там са съществените неща по ЕГР-а.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеже скоро свалям смукателния колектор и запуших гадния ЕГР, мога да ти кажа къде да гледаш и да снимаш.
        Това нещо представлява един клапан, който се намира на смукателния колектор в задната част на двигателя (над стартера, близо до купето).
        Този клапан отваря една тръба, която свързва изпускателния и смукателния колектор ( има доста информация по въпроса, но аз не съм я чел ;-) )
        Успех.
        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
        Opel Campo 3,1 TD '99
        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Taka ето още няколко снимки ,ще ви помоля ако може само да сложите една стрелка или точка къде да гледам. Днес в един сервиз ми казаха , че не виждали да има ЕГР. От прочетеното тук съм се навил да го изолирам ако има случайно. Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:111.2 КБ
ID:5282390Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:173.4 КБ
ID:5282391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0003.JPG
Размер:119.4 КБ
ID:5282392 А след затапването му как е колата като поведение и разход?

Коментар

Имаш EGR.

На втората снимка зад тръбата има вакуъмна мембрана, дето управлява дросела. Ако махаш ЕГР-а, дросела трябва да стои постоянно отворен.

Някъде в задната част на колектора трябва да имаш клапан за изгорелите газове. Запушва се между клапана и колектора с ламаринена гарнитура.

Трите клапана под въздушния филтър управляват тия джаджи. Дали има други и къде са - не знам, а и от снимката не мога да се ориентирам.

ЕГР-а е преход от изходящия към входящия колектор с клапан на него + дроселова клапа преди входящия колектор. Просто трябва да се запуши прехода между колекторите и дроселовата клапа да стои постоянно отворена. Това на почти всеки ЕГР.

А може да свалиш колектора и да го измиеш. Вътре предполагам е ужасна гняс.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../13/1496401385
              ако не се лъжа ето това е егр клапан за 2.7тди терано
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ako правилно съм разбрал от колегата Спарки , трябва да отворя тук. Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:241.2 КБ
ID:5282393

Коментар

Здравей Колега,

Това което съм показал на снимката мисля, че ще ти е от помощ.Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:115.8 КБ
ID:5282395

Успех.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Ясно колега, благодаря. Утре ще видя какво ще направя с него , да поровичкаме малко. Ако съм разбрал клапана го изолирам като поставя ламаринка на пътя на колектора и дросела трябва да остане в постоянно отворено положение.
                    Последно редактирано от Светослав Стоянов; 02-06-11, 21:42.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X