Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Имам ли ЕГР клапан?
Свий
X
-
От: Имам ли ЕГР клапан?
Понеже скоро свалям смукателния колектор и запуших гадния ЕГР, мога да ти кажа къде да гледаш и да снимаш.
Това нещо представлява един клапан, който се намира на смукателния колектор в задната част на двигателя (над стартера, близо до купето).
Този клапан отваря една тръба, която свързва изпускателния и смукателния колектор ( има доста информация по въпроса, но аз не съм я чел ;-) )
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Taka ето още няколко снимки ,ще ви помоля ако може само да сложите една стрелка или точка къде да гледам. Днес в един сервиз ми казаха , че не виждали да има ЕГР. От прочетеното тук съм се навил да го изолирам ако има случайно.А след затапването му как е колата като поведение и разход?
Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Имаш EGR.
На втората снимка зад тръбата има вакуъмна мембрана, дето управлява дросела. Ако махаш ЕГР-а, дросела трябва да стои постоянно отворен.
Някъде в задната част на колектора трябва да имаш клапан за изгорелите газове. Запушва се между клапана и колектора с ламаринена гарнитура.
Трите клапана под въздушния филтър управляват тия джаджи. Дали има други и къде са - не знам, а и от снимката не мога да се ориентирам.
ЕГР-а е преход от изходящия към входящия колектор с клапан на него + дроселова клапа преди входящия колектор. Просто трябва да се запуши прехода между колекторите и дроселовата клапа да стои постоянно отворена. Това на почти всеки ЕГР.
А може да свалиш колектора и да го измиеш. Вътре предполагам е ужасна гняс.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../13/1496401385
ако не се лъжа ето това е егр клапан за 2.7тди тераноI'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Коментар
-
Ясно колега, благодаря. Утре ще видя какво ще направя с него , да поровичкаме малко. Ако съм разбрал клапана го изолирам като поставя ламаринка на пътя на колектора и дросела трябва да остане в постоянно отворено положение.Последно редактирано от Светослав Стоянов; 02-06-11, 21:42.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар