Здравейте! Ще започна с малко предистория на това , което свърших. В началото на лятото на 2010г. се сдобих с един много запазен екземпляр Нисан Патрол Y60(това според продавача по телефона). Наистина беше доста лъскав, двигателя имаше омасляване само около турбината, салона доста запазен(кадърно ремонтиран),всички системи работят, предни спирачни дискове и накладки-нови, пробвах го по едни баири и не повиши температурата над нормалното(почетох из форума за това), всички данъци и такси платени, направо ударих в девятката(чак за десятка не е) викам си. Да ама не.Разхода на масло се оказа около 1.5л на 2000 км-това се ядва докато реша какво да правя с турбото, но като паднаха температурите под "+" 10 градусасе наложи да си купя спрей за стартиране. Смених подгревните свещи,но се оказа, че дадох 200 и кусур лева на вятъра. Измерих компресията и нещата се изясниха:цилиндри 1,2,5 и 6 с компресия 31атм, 3-27атм, а 4-19атм. Тогава нетолкова отдавнашната ми идея(преди това имах Y 260 с 4 цил двигател без турбо) за вграждане на нещо по-мощно отново изплува. Прегледах из Мобиле за дизелови автомобили с електроника в управлението на двигателя(това в продължение на около месец) и се спрях на А6 с 140 кс и 290 Нм. Имах преди време такава кола и бях много доволен от нея. Този двигател ми се стори подходящ. Под подходящ разбирам следното:1.Автомобила донор да е сравнително евтин(това се преценява от този , който плаща) 2.Да е икономичен-като се има предвид, че Нисана е с около 700-800 кг по-тежък от Аудито и разликите в трансмисиите, сметнах, че разход 7-8 л/100 км при автомобила ще е са кам 12 л/100 км при джипката, 3.Да е динамичен-тези автомобили са с доста прилична динамика, 4. да има електроника в управлението(за да става за чипосване) и тя да може да работи безпроблемно без сигнали от ABS, аербъци и разни други такива, 5.Да е с подходящи размери за вграждане в коша на Нисана. Купих колата, поразглобих я. Имам свободна скоростна кутия от Патрол и започнах с шаблони на присъединителните повърхности на двигателя и кутията
.Направих ги от ламарина 1 мм. За материал за фланци избрах ламарина с дебелина 20 мм, за да няма изкривяване при заваряването после, а и такава имаше на вторични 
.Двете повърхности на всеки фланец трябва да са успоредни равнини. Това при мен се получи на шлайф, че фрезата на майстора ми, била повредена

не е точно шлайфа ама това е положението.При пробиване на отворите за присъединяването към двигателя и кутията е важно отворите на центровъчните щифтове да са с точен размер(16 мм в случая), а другите отвори се превърнаха в резби М 10х1.25(всички болтове са от към двигателя и кутията съответно). Стартирането на двигателя си остана с оригиналния стартер от Аудито
маховика и съединителя също.Имам известни притеснения за маховика, защото е демпферен, а масите които трябва да движи са доста големи. Вече около 3000 км няма проблеми, а няколко пъти вадих колеги порядъчно затънали-устиска, явно е добре изчислен от германците.След пробиването на отворите продължих със свързването на двата фланеца.Това разстояние м/у двигателя и кутията е необходимо, зада се изнесе двигателя напред, тъй като е наклонен на дясно по посока на движението,а от ляво е ГНП-то.Общото изнасяне се получи към 160 мм и е напълно достатъчно за обслужване.За пълнеж м/у фланците използвах ламарина с дебелина 5 мм. При определяне на успоредността м/у фланците използвах 4 бр тръби с еднаква дължина
. Накрая присъединителния фланец придоби този вид , като втулката в средата е водач за удължението на аксиалния лагер.
Удължаването на първичния вал стана с този детайл
, в единия си край е с външни шлици като на първичния вал на ск кутия на Аудито, а в другия с вътрешни като на феродовия диск на Нисана.Аксиалния лагер се получи хибрид-основата от нисанския, втулка за увеличаване на диаметъра на основата над този на удължението на вала, тънкостенна тръба за компенсиране на удължаването и друга втулка за закрепяне на аксиалния лагер на Аудито
. Вилката и работния хидроцилиндър са нисански
. За тази вечер толкова. Много съм зле с машинописа и ми отнема доста време.

Коментар