Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с таблото на Терано2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с таблото на Терано2

Здравейте Колеги,
    От няколко дни имам проблем, който не иска да се реши сам.
    Проблема е следния - индикацията на таблото (часовник, километраж, температура) стана по бледа, освен нея започнаха при студен двигател да ми показва температура като на загрял, а резервоара е винаги пълен .
    Започнах с проверка и почистване на всички всички маси в двигателния отсек и в купето - ефект нулев. Последва сваляне и раглобяване на самото табло. След щателен оглед намерих една изгоряла писта - възстанових я, но нищо не се промени. Мерих и разни напрежения - има 12волта и 5 волта. Съмнявам се в 2 интегрални схеми - L4938ND Dual Multifunction voltage regulator и MLX10407 Five - channel Gauge Driver W/Serial Link, като подозренията ми са основно за първата схема.
    Въпроса ми е - някой имал ли е подобен проблем и как се е преборил с него.
    Къде трябва да търся проблена?

Благодаря.
    .
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

От: Проблем с таблото на Терано2

Не намерих тема за проблем с километража.Ако някой му разбира да каже ,или да даде линк към тема
    Благодаря

Коментар

Здравей Колега,

Няма писано конкретно за решаването на проблема в отделна тема.
      Колеги са го решили след като са носили таблото при телевизионен техник за ремонт.
      Аз лично реших проблема генерално - табло от морга

Успех
      Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Оги, намира ли се лесно табло от моргата и на какви цени приблизително? Май и на мен ми предстои подобен казус.....

Коментар

Здравей Ники,
          Табла се намират - около 100 - 150 лв.
          Преди да го платиш го пробвай на колата.
          След като го платиш се прибери вкъщи и го прегледай за студени спойки.
          Успех.
          Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Здравейте колеги,
            и аз имам същия проблем с таблото и един приятел ми каза,че 2 интеграли са ми прегряли като презапои всичко друго.
            Поръчах си от Ebay и дойдоха за 2 седмици.
            Момчето тия дни ще ми ги смени и ще пиша да ви кажа дали е успешна смяната и дали да си купим нови (стари) табла.
            Прикачам снимки на интегралите които струват 34.50лв с вкл. доставка.
            Прикачени файлове

Коментар

Пиши, пък да видим.

Може да напишеш и какви са интегралките. Едната се вижда горе-долу, ама другата - никак.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това са интегралките:
                L4938ND ST SOP-20 DUAL MULTIFUNCTION VOLTAGE REGULATOR

MLX10407 SMD Integrated Circuit

Коментар

В английския ebay в момента продават чистак ново табло, впрочем. Че е и в километри и за ляв волан на всичкото отгоре.

...е скъпичко е малко, но пък със сигурност ви решава проблемите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моят проблем го реших точно за 15 мин. Свалихме таблото, майсторчето бутна тук-таме с поялника и сега всичко е ОК. Че и без пари работата Иначе на примера смених таблото с ново (старо от морга) и се оправиха и там нещата. Хайде, успех...

Коментар

Проблема с таблото на Тераното е решен със смяната на интегралите. Сега обортомера, температурата, километража, нивото на дизела всичко е ОК

Коментар

Днес май и аз го закъсах с таблото. Говорим за модела с електронен километраж на Терано 2.7ТДИ.
                        Нормално, когато колата е с изваден ключ на дисплея си седят стойностите на големия километраж и часовника, ако не се лъжа.
                        При мен от днес дисплея седи празен, като дам контакт уредите скачат и дисплея заработва, но е нулирал малкия километраж и часовника, все едно е бил без акумулатор досега. Уредите след това си работят нормално и дисплея брои километрите и часа, но това е до следващото гасене на колата, като при гасене дисплея не изгасва веднага ми за секунда - две стойностите избледняват.
                        Прегледах набързо за кекави маси в коша на двигателя, не видях нищо подозрително, въпречи че признавам че нямах много време за това.
                        Някакви идеи?
                        Георги Тонев

Коментар

Носиш на някой дето може да държи поялник да му повтори старателно спойките.

Коментар

Ново развитие.
                            Видях че нямам осветление в салона. Изгорял бушон. Смених го и таблото се оправи за кратко - докато изгася и запаля колата 2-3 пъти, после пак същото. Сменения бушон беше изгорял... Тръгнах да го сменям отново и замина още при първия допир с гнездото.
                            Георги Тонев

Коментар

Провери си плафона. Моя стария беше пукнат по средата. Ако е оставян да свети дълго, пластмасата се разтопява. Отвън не се вижда нищо, но нищо чудно вътре да е мазало. Можеш да си поръчаш нов от Patrol fen.

Моя го направих диоден и драмите свършиха. Не че ми е правил грижи - светеше си, ама като го отворих гледката хич не ми хареса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X