Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз в клуба на Nissan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз в клуба на Nissan

Здравейте,от няколко дни съм собственик на Ford Maverick 2.4i 96г.къса база.
    Първите ми впечатления са много добри,кара се много леко и удобно,малко повече друса от Киа-та.
    Имам и един въпрос,при натискане на спирачката педала пулсира,къде да търся проблема?Мисля че може дисковете да са криви
    Това е за сега.....след някой ден ще се похваля със снимки

От: И аз в клуба на Nissan

Това означава,че имаш ABS,така че можеш да си го караш без да се притесняваш и най-вече със здаве.

Коментар

Честита придобивка! За педала, може да е и от дисковете и от ABS. Някой "майстори" стържат дисковете на струг, но един път от едната страна и един път от другата. Най-добрия вариант е на да се струговат директно на автомобила със специално приспособление. В краен случай на струг с два ножа едновременно.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Абе не знам,все съм карал коли с ABS.... но в случая педала пулсира при съвсем леко натискане,а не при рязко.Аз мисля че нямам ABS,нито има "кутия" при мотора,нито се чеква лампа на таблото...

Коментар

Крив диск, крив барабан, охлабен или износен лагер отпред. Или просто крива гума, ама надали.

Колкото до струговането с 2 ножа едновременно - защо по дяволите ти е това? Достатъчно е да не сваляш детайла докато не го струговаш и от двете страни, с един или 2 ножа, неедновременно. И има как да се закрепи на струга така че да няма проблем после с вибрациите. С барабаните е съвсем същото. Подготвяш си фланец, струговаш го, и без да го махаш закрепваш към него диска или барабана. По тоя начин биенето клони към нула (примерно 1-2 стотни могат да се постигнат, които по никакъв начин не можеш да усетиш).
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито Колега,
            Много безаварийни километри.
            Със здраве да я караш.
            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
            Opel Campo 3,1 TD '99
            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Крив диск, крив барабан, охлабен или износен лагер отпред. Или просто крива гума, ама надали.

Колкото до струговането с 2 ножа едновременно - защо по дяволите ти е това? Достатъчно е да не сваляш детайла докато не го струговаш и от двете страни, с един или 2 ножа, неедновременно. И има как да се закрепи на струга така че да няма проблем после с вибрациите. С барабаните е съвсем същото. Подготвяш си фланец, струговаш го, и без да го махаш закрепваш към него диска или барабана. По тоя начин биенето клони към нула (примерно 1-2 стотни могат да се постигнат, които по никакъв начин не можеш да усетиш).
              За дисковете е така, само че за най-сигурно се стругова и повърхността която ляга на главината. С едно захващане се струговат и трите повърхнини. Свалиш ли диска преди това, всичко отива по дяволите. Това го препатих на колата ми
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                ...С едно захващане...
                Именно. С едно захващане, а не с 5 ножа едновременно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

преди да започнеш да стържиш провери с малко по-висока скорост (90-100км)като натиснеш спирачката дали ти тресе волана ако ти тресе тогава имаш крив/и диск/ове,ако не според мен или си е от ABS-са или ако нямаш такъв може би имаш съвсем минимално изкривяване

Коментар

Здравейте,къде трябва да стои стрелката на температурата?При мен не достига до средата,а около 1/3 от циферблата.Нормално ли е?
                    Ето обещаните снимки

п.п.Знае ли някой за какво служи тая"джаджа" на задното стъкло

Коментар

Честито и от мен,колега.Педала на спирачките може да вибрира и от спукан диск.При мен беше от тава.
                      Трагичното не е смъртта, а животът, който
                      хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                      Чарлз Буковски

Коментар

Това на стъклото е вид лупа , подобни имаше в училищните проектори навремето.В случая тази лупа (леща) би трябвало да е широкоъгълна,т.е. като погледнеш в огледалото за задно виждане и през лупата , виждаш малко повече нагоре,надолу,наляво и дясно, непосредствено до задницата на автомобила.
                        Трагичното не е смъртта, а животът, който
                        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                        Чарлз Буковски

Коментар

това на задното стъкло е да не те заслепяват фаровете на тези зад теб(но незнам дали има ефект щото не съм карал кола с такова чудо)

Коментар

Честито и от мен!Много безаварийни километри...що се отнася до стрелката на температурата виж тук http://offroad-bulgaria.com/showthre...=109771&page=1 вече сме го дискутирали, има и снимки
                            п.п. Пропуснах,това е за дизелов двигател
                            Последно редактирано от emil5koff; 20-03-11, 22:13.

Коментар

Честито и от мен Димо! Дано да те радва повече от Киата и хиляди безаварийни километри!
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X