Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прилики и разлики между SD33 и SD33TD при PATROL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прилики и разлики между SD33 и SD33TD при PATROL

Въпроса ми е -какви са разликите/конструктивно/?
    Имам възможност да закупя двигател от SD33TD изгодно,в що годе добро състояние,но няма цилиндрова глава!Та мога ли да поставя моята отSD33D? Така и така съм разхвърлял моята за смяна на гарнитура,че защо да не сменя и двигателя!Е идеята беше да си взема за донор един Англичанин с 4200 бензинов двигател и да присаждам раздатка ск.кутия мостове на моя....но този филм ще го гледаме по нататък!

Еднакви ли са главите на двата вида двигатели?Атмосферния работи на по голямо налягане от турбинния?!?
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

От: Прилики и разлики между SD33 и SD33TD при PATROL

В справочниците ги дават с еднаква степен на сгъстявяне - 1 - 20,8.
    Има много голям шанс да са еднакви. Освен да взимаш твойта гарнитура и да ходиш да налагаш.

Коментар

Това е най правилно и според мен!А струва ли си гимнастиката?Сега съм със скоростна кутия от турбинния модел и уж нямало разлика но като я монтирах преди време брах ядове!Първо лоста за раздатката опря отпред във пластмасата под ръчките на парното/наложи се да го кривя/?!?А и голям зор видях със съединителя и все ми се струва че джипа върви по бързо с нея!
      Ако двигателите са с различни глави то даже и да пастнат дали няма да има разлика в компресията?

Коментар

Според мен си струва. Атмосферния го дават 95кс., турбинирания 110. Отделно турбинирания подлежи на тунинговане.
        Сигурно ще се наложат тук таме малко преработки.
        Компресията е диагностичен параметър и е функция на степента на сгъстяване. Както ти казах е еднаква.

Коментар

Гроби ,както ти каза Андро сверяваш по гарнитурата всички отвори на главата,свери и дължината на болтовете и слагай турбинната глава.Идеята да вземеш за донор 4200бензин не е лоша ,но ми се струва че предавателните числа на трансмисията са други и не знам дали ще стане...
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Трябва да има някви разлики - все пак турбинирания мотор трябва да е по-разреден. Ама кво сътворили японците не знам на изуст. Така или иначе съм качил пълното сервизно ръководство за тоя мотор.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

То ако се прави с 4200 мотор ще се ползват всички карантии/мотор,ск.раздатка дифове/ Мерак ми е на този ретро звяр да направя такова "извращение" но ще почака докато не намеря походящ донор!

Някъде бях чел че разликата между двата мотора в компресията е около две атмосфери в полза на атмосферния но не съм сигурен!И аз мисля че турбинния е по разтоварен и от там съдя че може би имат разлика!

Коментар

Преди доста време ти писах ,ако идваш към София да минеш към мен да пробваш 3.3 с турбо на 35ци,ти реши че се маитапя с теб.Е НЕ СЕ МАИТАПЯ.Намери си мотор 3.3 с турбо ,скоро тук в форума се продаде такъв за по малко от1000лв ,прегледаи го ,обслужи го,и газ. 4.2 бензин е супер ,но с големите гумета и в калта отиваш на 30+ бензин ил 40+ газ,4.2 дизела също щте ти харчи поне 5 литра отгоре на 3.3тд. 3.3тд е добър мотор за камиончета като нашите.
                "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                Кольо.

Коментар

Само се чудиш и ти каква работа да си създадеш! Но явно не те сдържа.Разбира се че има разлика в главите на атмосферния /SD33/ и турбинирания /SD33T/.А що се отнася до бензиновия 4.2 /TB42E/,там работата е съвсем друга и ще трябва много неща да промениш и преправиш.Въпроса,който си задава всеки е:за какво?Ако ще ходиш на състезание си струва,но иначе само за да се возиш е безмислено и не са оправдани разходите,които ще направиш!Като край ти си решаваш.От мен успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X