Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в купето на Нисан Терано 2 2.7 тди 2002г дълга база?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в купето на Нисан Терано 2 2.7 тди 2002г дълга база?

Аз бях писал като го взех (преди 1година)-Имам шум в купето (тип резонанс ) на 1500-1600 оборота/мин. на място и в движение ,които много ме дразни и с времето като че ли се е увеличил.Та въпроса ми е -При вас така ли е?Решения?Насоки?Благодаря предварително.

От: Шум в купето на Нисан Терано 2 2.7 тди 2002г дълга база?

Колега аз нямам такъв шум.Какво точно се чува.От прозорците ли се чува от двигателя ли . Опиши по подробно

Коментар

Ще ти кажа какво аз направих. Като си взех джипката разхвърлях всичките пластмаси вътре по таблото, и се оказа че имам счупени захвати на таблото към купето. Възстанових ги. Вече нищо не се чува, или по-точно се чува, но по-леко и от други места. Това лято съм се зарекъл да я разхвърлям тотално, защото имам например и говорители за смяна.

Та, в самото купе има достатъчен брой заподозрени. И таблото, и под таблото, и вратите (под корите), и жабката, и сигурно още неща. А счупените захвати са си им болест на нашите машинки. Явно не са изчислени добре, защото съм виждал поне още 3-4 екземпляра със същия проблем, независимо от годината на производство.

А ако е отвън - тампони по двигател и кюнци. Няма от какво друго да е.

А мойта например зимата тропа доста повече, веднъж заради вкочанените пластмаси, веднъж заради по-другиата работа на двигателя, особено като е студен, и вернъж заради умрелите от студ тампони навсякъде.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи шума ми прилича като от спукана генерация, но тя е в перфекно състояние.Шума е вътре в купето даже усещам вибрациите на седалката,като излеза отвън резервната гума доста вибрира също така и двете предни гуми.Като загрее с една идея е по добре.Много вероятно да са тампони на двигател или скоростна кутия.Също така си мисля да проверя дистанционите шайби между купето и шасито-имам идея да ги заменя с шайби за хокей на лед та да видя дали ще има разлика.Това за студените тампони и двигателя през зимата е ок.Вчера се качвах в едно Терано 2 дълга база 1997г и резонанс имаше,но съвсем в допостими норми също така имаше и чип и вървеше много,но това за по натам.

Коментар

Двете предни гуми, предната броня, и задната гума, вибрират и при мен. Обаче редовно карам на около 1500 оборота и не съм забелязал нещо неестествено. Ако обаче натиснеш повечко газта и двигателя е под около 1600-1700 оборота, вибрации си има, ама не и такива, които да усещам през седалката.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X