Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло и горивен филтър за Патфайндър 2.5 Dci 2006г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло и горивен филтър за Патфайндър 2.5 Dci 2006г

Здравейте,
    наближава моментът за смяна на маслото и този път съм решил да не извършвам смяната в официален сервиз.Писна ми да ми взимат парите за нещо ,което по принцип струва по малко.
    До сега ходих там,защото ме беше страх да не ми повредят нещо по колата в неофициален сервиз.

Въпросът ми е ,какво масло да избера за джипката?Има ли някакви спецификации ,които трябва да притежава маслото и т.н?
    Примерно при Мерцедес маслото трябва да покрива определен стандарт.Тук дали има такова нещо?

Другият ми въпрос е ,как се сменя горивния филтър?

От: Масло и горивен филтър за Патфайндър 2.5 Dci 2006г

Здрасти, колега.
    Преди месец и аз бях пред подобна дилема, даже се бях навил да си го сменям сам.
    Добре, че не се хванах! Един приятел ме свърза с човек от официалния сервиз и той ме прие на частно в своя гараж. Внимателно го следих какво прави и разбрах, че макар и рутинна операцията си изискваше специализиран инструмент, който между другото, би трябвало да имат във всеки пункт за смяна на масла. Особено гадно ми изглеждаше развиването на масления филтър, заврян на ... За горивния филтър не видях нищо сложно. Не помня колко беше смяната в сервиза Нисан, мисля под 500лв. не съм давал, но този човек ми взе 360.
    Това за Mobil 5-40 - 2х4 lt., горивен, маслен филтър, въздушен филтър на ДВГ и климатика и нулиране на брояча на километража.

Коментар

Аз не съм се залетял да сменям сам маслото.

Искам да си сменя горивния,въздушния и на купето /климатика/ филтрите.
      Само горивния не съм сменял сам досега,защото не знам как ,но със сигурност не е трудно.Затова искам някой да ми обясни.

Самото масло и маслен филтър ще ги сменя в местен сервиз на народни цени за труд.
      Маслото и филтъра ще си ги занеса сам.

Освен това Мобил ,дали има и друго подходящо примерно на Мотул или Кастрол?
      Имам възможност да взимам евтино от тези две марки.

Иначе мога да взема необходимото количество масло за около 80-100лв
      маслен филтър ще взема от НИсан ,защото е важно да е оригинален - 22лв
      горивен от Ауто + за под 60лв
      въздушен пак от там за 30лв
      климатиков за под 60лв
      труда ще е 20лв
      Под 300лв всичко...

Иначе и аз го гледах масления филтър... на кофти място се намира.Дали се налага разглабяне на нещо около него,за да се направи достъп?
      Последно редактирано от shotgun600; 21-02-11, 23:24.

Коментар

И аз бих ти препоръчал Мобил 5/40. Бая време вече карам Наварата с такова и съм много доволен.
        За маслото си приготви към 120лв...
        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Здравей,аз също карам същата кола и досега в официалния сервиз не съм ходил(от Варна съм)Внасям масла Кастрол(Сащ) и е разбираемо,че и с такова карам.5w40 зимата а в големите жеги 5w50 синтетика.Събира 6,5 л. Вече съм на 190,000км и проблеми с масло и въобще с нищо не съм имал. Има само една подробност която горещо ти препоръчвам да спазваш - смяна на не повече от 10,000км аз сменям на 8,000км. Горивния и масления си ги купувай оригинални,не са чак толкова скъпи - по около 30 тина лева всеки. Във всеки сервиз ще ти сменят маслото без никакъв проблем - елементарно е. Горивният филтър също не е проблем - само да напълнят новия с нафта преди да го сложат. Поленовия на купето аз го купувам от ТЕХ -КО (незнам има ли ги в София)25 лева -два малки са.
          Сменят се лесно под жабката са - и сам можеш да го направиш. Само спазвай посоката (има стрелки)Въздушен около 20 лв -сам без проблем - 5 минути отнема.
          За сравнение в нисан искат 200 лв. Сменя се на около 30,000км иначе не духа добре в купето.Ако си автоматик най-късно на 100,000км си смени маслото в кутията. Dexron III или IV (около 20лв л.) става без проблем(вече имам 90,000к с него) иначе оригиналното е 45лв литъра.По каталог събира 10л. но при смяна се точат само 5л. затова първата смяна на 100,000 после през 50,000кмл Дифовете на по 60,000км.
          Дано съм бил полезен.

Коментар

Здравейте отново.

Филтри си взех от един колега във форума на Нисан.Цените - перфектни.
            Взех всички филтри : горивен,маслен,вэздушен и тези двете за купето за общата сума от 82лв.Масления и горивния са оригинални.Доволен съм.

Въздушния и тези на купето съм ги сменял и преди.Знам как става.Сега остава горивния + маслото.

Колата е с ръчни скорости.За дифовете ,какво масло се препоръчва?

Колега ramar , има ли възможност да купя от теб подходящо масло за двигателя и да ми го пратиш с Еконт ,или няма да ти се занимава?

Между другото ,моя джип няма филтър за твърдите частици....

Освен това съм решил сам да си сменя всичко.Имам канал, взех си ключ за маслени филтри...абе твърдо решен съм да не давам излишни пари за сервиз.

Въпроса ми е,дали масления филтър и горивния трябва да се стягат с ключ или просто на ръка /някъде четох ,че само на ръка се завиват,а с ключ се развиват като дойде време./ ?

Масления филтър и той ли трябва да се напълни с масло преди да се сложи,защото чувам различни мнения.

Горивния би трябвало да не се пълни с нафта преди да се сложи ,след като си има помпичка за обезвъздушаване?
            Последно редактирано от shotgun600; 03-04-11, 21:57.

Коментар

Между другото цените на оригиналните филтри за Патфайндър в Нисан са:
              1.Горивен 75лв
              2.Маслен 22лв
              3.Въздушен 55лв
              4.На купето - 85лв някъде ,което е лудост за тия две хартии.

Отделно труд 50лв

+ около 180лв за масло....

Повече никога там!

Коментар

Здравей,няма проблем да ти пратя маслото по куриер. 5W40 Castrol Syntec е 24 лв бутилката. Те са по 946 гр. Американска мярка една четвърт от галона. Ще ти трябват 7 бутилки. Препоръчвам да си вземеш 8 да имаш. Моя не гори въобще но незнам за теб. Ако искаш се обади и ще го уредим 0887471475 Павлин.
                Филтрите за купето във Техко Варна са около 25 лв двата. Горивния и масления и аз ги купувам от Нисан.
                Пълни се само горивния. По-добре е да се стегнат като се сложат. Който ги сменя знае с какво и колко. Ако го правиш сам ще ти трябва скоба за филтри.За маслото в диференциалите няма голямо значение марката само спазвай вискозитета - пише го в книжката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X