въпроса ми е.защо от време на време при стартиране на двигателя от аспуха излиза миризма на/изгорели кокали/и оборотомера започва да варира.нагоре на доло .автомобила е нисан терано 2 ГАЗ БЕНЗИН .ако има мнения благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
мирис на изгорели кокали
Свий
X
-
От: мирис на изгорели кокали
А ти с какво го храниш тоя звяр?
Дай малко повече информация - само на студен двигател ли го прави, само когато е на газ или го прави и на бензин, с каква газова си - газов инжекцион или обикновена.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
-
Не можах да разбиреме. Това, че не знаеме дека е катализатора е проблема. Ако е катализатор, кажете, ако е запушен аспух, кажете, ако е запушена ламбдата докажете. Не всички са умни като вас, но не УМНИЯ дава АКЪЛ, а тоз, който разбира.
Коментар
-
По някой път (ама не винаги) когато е задръстен катализатора се долавят едни неприятни миризми от аспуха.
Ако не си махал катализатора го махни и сигурно ще се оправи. Но нека по знаещите от мен да пишат.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Най-вероятно е запушен катализатор. Започни от него.
И внимавай, че катализатора струва пари. Трябва да се пазариш с майстора поне да не ти взема пари за работа като ти го сваля. Доколкото знам цената е 80 лв. на кило.
Коментар
-
Здравей, катализаторите на тераното/маверика са 2 един след друг /за 116к.с. бензин/. Има хора и фирми, които се занимават с изкупуване. Аз ги продадох за 150лв двата, но при всички случай трябва да се пазари човек.
Коментар
-
БЛАГОДАРЯ на всички //незнаещи//.Днес разбрах че като стартирам двигателя и се чува едно лангъркане в гърнетата.това доказвало че имам катализатор итой бил в ред. вярно ли е .Като се има в предвид че най крайното е сменяно . било българско .ТАКА КАЗА тенекижията
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар