Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направих клетка на нисана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направих клетка на нисана

за четери дни /по 3-4 часа на ден работа/ сьс мои приятел заварчик,зглобихме клетка.на вид я докарахме,на здравина незнам.дано устиска.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kletka.jpg
Прегледи:2
Размер:79.9 КБ
ID:5916601Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kletka1.jpg
Прегледи:1
Размер:80.3 КБ
ID:5916602Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kletka2.jpg
Размер:75.2 КБ
ID:5916603Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kletka3.jpg
Размер:62.9 КБ
ID:5916604Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kletka4.jpg
Размер:59.8 КБ
ID:5916605

От: направих клетка на нисана

Първоначално публикуван от zil131 Преглед на мнение
    за четери дни /по 3-4 часа на ден работа/ сьс мои приятел заварчик,зглобихме клетка.на вид я докарахме,на здравина незнам.дано устиска.
    Не лоша,но все си мислех че клетка се прави със заварки ,а при теб на повечето меса е болтова връзка...а и най важното - захващането и към купето или рамата,при теб като гледам не е достатъчно надежно
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

На хард машините трябва да се мисли за бързо и лесно разделяне на купето от рамата. Особенно пък на външните панели. Тоест, трябва да има болтова връзка. Иначе разделянето става с флекса.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        На хард машините трябва да се мисли за бързо и лесно разделяне на купето от рамата. Особенно пък на външните панели. Тоест, трябва да има болтова връзка. Иначе разделянето става с флекса.
        точно поради тази причина я измислихме така. на задната част имам заварени трьби,там е хваната на четери места,и долу на степенките,които са за шасито.може да нее наи яката клетка но ще е по добре отколкото без нея.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение000000.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5251438 да ме пази от такива случки.

Коментар

Много добре изглежда (според мен). Поздравления. Но, с тези малки болтове (може би M8 или най-много M10 ) и тънки планки (колко им е дебелината - може би 3mm) на тези дебели тръби (моля кажи диаметъра на тръбата и дебелина на стената) изглежда малко като тази история от Библията (Главата на тоя образ е била от злато, гърдите му от сребро, коремът му от мед, краката му от желязо, ходилата му от кал.).

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
              Много добре изглежда (според мен). Поздравления. Но, с тези малки болтове (може би M8 или най-много M10 ) и тънки планки (колко им е дебелината - може би 3mm) на тези дебели тръби (моля кажи диаметъра на тръбата и дебелина на стената) изглежда малко като тази история от Библията (Главата на тоя образ е била от злато, гърдите му от сребро, коремът му от мед, краката му от желязо, ходилата му от кал.).
              Това ми беше мисълта ,не че е лоша клетката но болтовите връзки и планките ми изглеждат слаби.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

значи,заварчика е голем маистор.та,каза че дава гаранция.аз му имам вера. трьбите са ф60 а планките на око ги резахме.болтовете са 8мм.можеше и 10мм. но ми се вижда че и тези ще издьржат.намислил сьм,да вьржа клетката сьс вьжета и кран да вдигне джипката.ако устиска значи и на преобрьщане ще е здрава.

Коментар

значи,заварчика е голем маистор.та,каза че дава гаранция.аз му имам вера...
                  Колега всеки майстор се кълне, че няма проблеми, ма като стане белята обикновенно вика: Пу да му е*а м****та верно се пр**ба...
                  Дано твоят е различен. Успех!

Коментар

Ако може пак да попитам - каква е стената на тръбата (колко дебелостенна е) и дебелината на планките. Можех и на ЛС да питам, но си мисля че би било полезно и други колеги от форума.
                    ..... намислил сьм,да вьржа клетката сьс вьжета и кран да вдигне джипката.ако устиска значи и на преобрьщане ще е здрава.
                    Ами моето мнение е че това което си намислил, може да ти даде информация само дали може да се вдигне джипа за клетката и е различно с натоварванията при удар или преобръщане. Освен че в първият случай натоварването е статично, а при удар или преобръщане е динамично - то и силите ще са в различни посоки.

Коментар

Планките са несериозни. Майстора може да е голЕм и да е правил много скелета досега, но това не е добре направено. Заздравете ги.
                      Шнорхела също му е трудно така.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Планките са несериозни. Майстора може да е голЕм и да е правил много скелета досега, но това не е добре направено. Заздравете ги.
                        Шнорхела също му е трудно така.
                        Определено за подобно нещо, планките трябва да са поне от 4 мм. ламарина, болтовете минимум 10мм якостни на 10.9.Машината е е тежка и по-добре се презастраховайте.
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

трьбите са тьнкостенни 2мм. а планките 3мм. мислех да слагам дебелостенни трьби,но тежестта щеше да е огромна.затова тьнкостенните бяха наи удачния вариянт.колко е здрава толкова.несмятам да преправям нищо.ако недаи боже стане инцидент ще се видят грешките и ще се преправя,но дано не се налага.

Коментар

От: Направих клетка на нисана

Браво колега.Много добре изглежда

Коментар

От: Направих клетка на нисана

Колко килограма долу-горе излезе клетката, че ми се върти и на мен тази идея?
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X