Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново към собствениците на X-trail

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Отново към собствениците на X-trail

    Здравейте пак.
    Оварям нова тема, защото вече съм един от вас - днес си купих нисан x-trai.
    Първите ми впечатления са много добри, успокоява ме също и фактът, че навсякъде по форумите менията за тази кола са само положителни. Воси чудесно на магистралата, тиха е, и не тропа по дупките.
    Имам един въпрос - как се ползват бутоните за 4wd. Аз опитах да включа режима lock, с надеждата, че така ще включа задния мост, но това не стана - опитът беше на лед, и опитах да потегля рязко - превъртяха само предните гуми, задните не завътряха въобще. После опитах да се покача по един наклон със сняг - отначало пробуксува, но след около секунда като че ли нещо побутна колата отзад. После опитах да се кача на бордюр - предните колела се качиха, но задните не можаха - предните буксуват, но колата не се качва - явно задните колела не са зацепени, въпреки режима lock. Прави ми впечатление, че когато предните гуми забуксуват, започва да мига жълта лампа с надпис 4wd. Никога не свети постоянно.
    Може ли някой да ми обясни как действат тези бутони, и какво става с механизмите когато ги натискам. Има ли някакво време на задействане на задните колела, и ако да - колко е то. Какво всъщност трябва да се случи, за да се зацепи задния мост.
    За информация - задните гуми са доста износени - почти нямат грайфер.
    Благодря ви, и със здраве

  • #2
    От: Отново към собствениците на X-trail

    Щом мига лампата - нещо не е наред. Трябва да свети постоянно. При това дали го включваш на AUTO или на LOCK - няма голяма разлика - и в двата режима прави каквото си иска Имах X-trail и точно заради автоматиката вече нямам. Теранозавърът е по-доброто за мен. Ето това пише в упътването -

    "If the 4WD system malfunctions or the revolution,
    or radius of the front and the rear wheel
    differs, the warning light will either remain illuminated
    or blink. See “Using four-wheel drive
    (4WD)” in the “5. Starting and driving” section."

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X