Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Nissan Terrano 3, 2.7TDI, 6+1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Nissan Terrano 3, 2.7TDI, 6+1

Колеги, аз съм нов тук. Писах подобна тема при jeep, и колегите бяха пределно любезни. Решил съм да си купя джипка, но понеже не съм карал такова нещо досега, затова обикалям форума.
    Предлагат ми колата от заглавието, като нужди, за които ще ми трябва, ме устройва напълно, но ме притесняват някои неща, с които не съм наясно. Двигателят - чувал съм че японските дизели са здрави, но личното ми мнение е че дизела е двигател за камион.
    Този модел има ли възможност да се изключва и включва предния мост ръчно - търговеца не е наясно, а според мен е важно.
    Има ли възможност за блокиране на дифовете (този жаргон го срещнах тук)
    Колко харчи това нещо - вероятно много, защото в момента карам една баничарка, която не качва над 8/100 газ
    Благодаря предварително на всеки, който се отзове да ми помогне.

От: Питане за Nissan Terrano 3, 2.7TDI, 6+1

Търговеца дето ти прелага-"Теrrano 3, 2.7TDI" е наясно, вярвай ми! Питай чичко Гугъл за историята на модела и виж какво ще ти каже. Изключение е едно софийско с десен волан в цвят бордо със закачлив надпис на калъфа на резервната гума...

Коментар

При нормална експлоатация по не хлъзгав терен, тая джипка се кара само на заден мост. Предния се включва само ръчно и само когато реално ти трябва. Дори е вредно да се включва, когато колелата имат добро сцепление с терена, например на сух асфалт.

Двигателя е здрав. Стара концепция, изцяло чугунен, с долен вал и с ангренажни зъбни колела - без ремък и без верига. Може би най от най-надеждните механично двигатели на NISSAN в тая категория.

Харча - 2 тонен джип, с никаква аеродинамика и предкамерен дизел... няма как да не харчи. Градско зимата до 15 (обикновено 12-14), лятото 10-11. Извънградско със 140 - 10-12, с около 90-100, вероятно около 9. Сравнение с баничарка изобщо не може да има, по нищо. Ако търсиш някаква икономия - търси нещо с common rail, но реалната икономия е примерно с литър - два надолу, при еднакви други условия.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега,извинявам се за спама,но нямам право да пускам теми.
        Искам да попитам колегата,писал преди мен,за терано 3.0 ди с 4 цилиндровия патролов двигател,какъв разход дава?И като цяло имаш ли,колега,някфи впечатления от 3 литровия дизел.

П.п Малко откъм темата,имал съм терано 2,7 дизел преди 2 години,автоматик.Само автоматик да не си вземеш....хич не съм доволен от този авоматик,изряден,настроен,сменено масло сичко тип топ здави скорости ама включването а и вървежа не е харно,все пак стар автоматик е...Харченето е както каза,колегата по-горе в града 12-13 до 15-16 извънградско 10-11 .Изключително здрав е двигателя.

Коментар

Дълги преки впечатления нямам. Опитвал съм го някакво количество километри и толкоз. Ако сега щях да си купувам терано, щях да взема трилитрово без колебание, само да е след 2003-та, ли, 2004-та ли беше, че тогава са решени някои проблеми в тоя двигател. Като харч, според и двамата собственици, е с литър-два надолу спрямо 2.7. И много ясно - то е с директно впръскване, и дори само от това идват едни проценти КПД в повече. Отделно, май самия двигател е по-лек, но в това не съм сигурен. По-модерна концепция е, обаче. Трилитровото има и по-големи спирачки. Бе по-добре е. Единствения минус му е че всички части, дето не са като на старото, са по-скъпи. Примерно шенкелите му са с 30-40% по-скъпи. Преките кусури са вътре по уредите, и най-честия е с дисплея на пробега и прочие истории.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от xbow99 Преглед на мнение
            Колега,извинявам се за спама,но нямам право да пускам теми.
            Искам да попитам колегата,писал преди мен,за терано 3.0 ди с 4 цилиндровия патролов двигател,какъв разход дава?И като цяло имаш ли,колега,някфи впечатления от 3 литровия дизел.

П.п Малко откъм темата,имал съм терано 2,7 дизел преди 2 години,автоматик.Само автоматик да не си вземеш....хич не съм доволен от този авоматик,изряден,настроен,сменено масло сичко тип топ здави скорости ама включването а и вървежа не е харно,все пак стар автоматик е...Харченето е както каза,колегата по-горе в града 12-13 до 15-16 извънградско 10-11 .Изключително здрав е двигателя.
            Добър мотор като цяло.Има си някои дребни дефектчета, но нищо кой знае какво(моят е 2003 година). Перфектно си влачи купето, като бих казал, че дори си е бърз.Разхода зависи от карането, но при мен средният до момента варира от 8.7/100км до 9.8/100км.
            Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
              Търговеца дето ти прелага-"Теrrano 3, 2.7TDI" е наясно, вярвай ми! Питай чичко Гугъл за историята на модела и виж какво ще ти каже. Изключение е едно софийско с десен волан в цвят бордо със закачлив надпис на калъфа на резервната гума...

Чичко Гугъл предполагам ще каже доста неща. Какво имаш впредвид под "изключение". Питам, защото май се сещам за коя кола става въпрос, но не виждам нещо по-различно в нея!

Коментар

...И какво казва чичко Гугъл за Терано 3(III)...и каква е разликата с Терано 2(II)...а, сега си помисли, защо търговеца го е обявил така и какво ще очаква да получи, не за друго, а само защото не е 2, а е 3...Това,че се сещаш коя е колата,само ме кара да мисля, че не съм много далече от истината.Успех в покупката, каквото и да избереш!
                Последно редактирано от emil5koff; 27-01-11, 21:28.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                  ...И какво казва чичко Гугъл за Терано 3(III)...и каква е разликата с Терано 2(II)...а, сега си помисли, защо търговеца го е обявил така и какво ще очаква да получи, не за друго, а само защото не е 2, а е 3...Това,че се сещаш коя е колата,само ме кара да мисля, че не съм много далече от истината.Успех в покупката, каквото и да избереш!
                  Kолега, аз казах,че съм съвсем нов тук, никога не съм карал джипове, и затова се ровя във форума като някоя къртица
                  Определено има нещо съмнително във въпросната кола, въпреки че е много запазена - изглежда като нова. Но някои неща ме карат да мисля, че е по-стара, от колкото е обявена - напр. и без чичко гугъл е ясно, че кола 2003 няма как да има фабричен касетофон - мисля че SD-тата навлязоха по-рано. Така че - благодяря за насоките, които ми даде.
                  Имам още едно "аматьорско" питане - всички ли дизелови двигатели на джипове работят с такива неземни вибрации - направо щяха да ми изпадат пломбите Ако е така - май наистина дизела е двг за камион

Коментар

Благодаря на колегата,за отгвора относно моя въпрос и да харесал съм си едно Терано 2 2004 година, 3.0 ди,ще видим,може би ще се сдобия с него или по-скоро с някой пЕтрол у61 2.8 тд6 или някое митсу.Имам време да реша конкретно до към лятото или есента,че в момента имам други харчове,за Чип тунинг хардуер и софтуер и разни други.А джип имам,Л200 2003г. в момента 2.5 тди ,така че не е спешно.

А относно последното мнение на колегата за вибрациите,ще ти кажа колега че дори старото 95' година 2.7 работи с вибрации само когато е студено,като загрее малко и омекне,вибрациите си ги има,но не са някакви фатални,чак пломби да падат....Не знам,тази може да има някакъв проблем.

п.п Не разбрах каква е разликата м-у терано 2 и 3 ...Аз доколкото знам има Террано 1 и Террано 2 ..за Террано 3 не знам..

Коментар

Колега, в този форум е практика (поне моето мнение е такова),... с много редки изключения, да се пишат неща в които си сигурен, сам си направил, които са ти се случили или са проверуеми.Аз не познавам търговеца и не съм виждал колата (това, че вероятно съм познал джипката към която имаш интерес, го отдавам на професионална деформоция). И да я видя,не се чувствам достатъчно подготвен да давам някакво категорично мнение.Тука има много по–подготвени момчета от мен, на които им е хоби събота и неделя да си трошат джипките, а после пет дни да ги оправят.Просто ти светвам една "червена лампичка" за начина по които е представена обявата...Nissan Terrano 3, 2.7TDI, 6+1 ... Щом си ровил в Гугъл, ми е интересно какво пеше за Терано 3(III), има ли автомобил с такъв заводски надпис...и ака все пак си намерил нещо от рода на "трета генерация" или т.н. за същия модел автомобил ли става въпрос?
                      П.П.Моля, модераторите, да ме извинят за направеното обобщение отнасящо се до форума в първото изречение.

Коментар

Има твърде много кухи търговци, дето викат на терано след 2000г. терано 3. Няма такова. Терано 2 си е, с фейслифт. Терано 2 има общо 3 фейслифта първия 1996г, втория 2000г. и третия някъде около 2004-та май, като третия се състои единствено в промяна на предната броня.

Двигателя 2.7 след 1996г, когато му слагат компютъра, до последните образци, си е все тоя. ходовата част е практически еднаква, като тръгнеш от далечната 1988г, при Pathfinder, та стигнеш до последното терано, излязло от завода, май 2006г. Промяна има в 1996г. в скоростната кутия.

Трилитровите са по-добри, но и по-скъпи. Преди 2004 (или 2003, не помня), имат леки проблеми по двигателя. След това проблема е решен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17ddc10bb6.jpg
Прегледи:1
Размер:114.8 КБ
ID:5279252Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Terrano5r.jpg
Прегледи:1
Размер:9.1 КБ
ID:5279253

А това какво е?

Коментар

Първоначално публикуван от angel_ov Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]333553[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333554[/ATTACH]

А това какво е?
                            Pahfinder. На някои екзотични за нас пазари се продава като "Terrano". Самоносещо (без отделна рама), с макферсони отпред.

На вид го докарва, но предницата и свесовете са си чисто паркетни, да не кажа като за лека кола. Просто голямо комби. Дори не помня дали беше на цял мост отзад. Има едно, дето спира до мойто чат-пат на паркинга. Пооглеждал съм го, а и съм заглеждал сервизното ръководство. Модела е R50.

Коментар

Благодаря за отговора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X