От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2
Днес най-после имах възможност да поработя върху усилката. Матеряла е 5мм неръждаема ламарина. За сега имам само една снимка, но когато стане, ще пусна други.

Днес най-после имах възможност да поработя върху усилката. Матеряла е 5мм неръждаема ламарина. За сега имам само една снимка, но когато стане, ще пусна други.

От такъв магазин си взимам грес за вратите, някоя и друга пластмасова щипка, и толкоз. Имам лоши спомени с едни шарнири за самара. Додето уцеля нешо читаво, смених ги 3 пъти. Задни спирачни апарати - 2 пъти. Единствено на руска кола съм сменал 2 пъти серво на спирачките. Единия път със все спирачната помпа, щото и тя протече. В края на зимата сменям платно на бензинова помпа, и тръгвайки за морето тя отново сдава. На следващата зима смених цялата помпа, щото разбрицаните дизели покрай мен палеха, а аз - не. Тръгвам да сменям термостат и се оказва че тръбата завинтена към двигателя без гарнитура, а аз съм я разчовъркал, и въпреки че я стегнах - тече, посред зима през блока. Чисто нов антифриз! И понеже не го смесвам предварително, а сипвам литър антифриз, после литър вода и така, додето се напълни, на другия ден се беше вкУравило вече на места. Клапанчета за чистачките сменях тъпо и упорито 3 пъти и карат по 2 седмици. Най-накрая - казанче и 2 помпи, но от друг магазин помпите, и заспа. По средата на почивка, на майната си, предната седалка решава че ще блокира както тя си реши, при това на криво. Единия колан го ремонтирах посред гората, на връщане от Батошевски манастир. "Автоматиката" за изключване на горивото при принудителен празен ход - първо се оказа че е блокирало клапанчето. Смених го. После се оказа че модула, дето го управлява си пуска квото иска към клапанчето. Смених го с нов. Новия и той си пускаше квото си иска, ама по друг начин. Най-накрая си сложих блокиралото старо клапанче, и приключих със всякакви опити по въпроса. Разбитите шпилки на карбуратора въобще не ги коментирам - те са си по подразбиране откак има жигули.
Коментар