Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Колега и при мен е така.Мисля да слагам ръчни,че няколко пъти до сега се калях мъжката.
    тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Честито колега и дано си попаднал на вярната кола.Много безаварийни километри!?!Сменяй всички консумативи по колата!!!!!!
      Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Честито колега ,аз също си купих терано2 преди малко повече от месец само че 95г и дизел и аз търся десен фар но за сега не намирам твоят май е кръгал мисля че се намира по лесно но правоъгалните са голям проблем ако видиш в някоя морга моля пиши . Аз също съм от Варна 0886537431 Вальо ако мога с нещо да помогна. Поздрави.

Коментар

Има фарове в мобиле.Звъниш и питаш, ще ти пратят от някъде.Можем да се засечем някъде из Варна.

Коментар

Re: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Здрасти колега и да ти е честита придобивката. Искам да те питам в началото на темата споменаваш за проблеми в ускорението как го отстранихте?

Коментар

Значи когато го пробвахме на дълък прав участък не искаше да се реже мотора просто не работеше добре.Даваше го на тласъци и трудно да вдигнеш над 3000 оборота.Обяснихме на продавачите че има проблем и ако го отстранят може да се говори за покупка.Даже на място трудно се режеше до 4000 оборота.Повдигачите зверски се чуваха.Мотора звучеше ужасно трака чак в купето се чуваше неприятно.Стрелката на бензина седеше много надоло и си помислих дане би да гълта ту въздух ту гориво и затова да се движи на тласъци.Заредих бензин в месна бензиностанция но проблема си остана.Допитах се до приятели и ме насочиха към дебитомер.Дойде техен майстор и щателно прегледа всичко почисти дебитомера с спрей(почистващ) смени едно вакумче(мисля че е за еку-то) и пак бяхме на проби.Джипа тръгна като на състезание.Режеше се зверски за отрицателно време взехме правата и си казах това е моя джип.На връшане за Варна сме спирали 4 пъти все нещо да барваме там по двигатела защото само след 100 километра онзи проблем пак ни сполетя.Криво ляво с 100 зора се добрахме посреднощите до Варна.На следващия ден отворихме капака на клапаните и забелязахме че два хидравлични повдигача не работят както трябва.Просто са спекли.Но мотора за 400 км. доста утихна и сега само два повдигача се чуват.Мнението ми е че много дълго е стоял или е каран с калпаво масло зада спекат така тия повдигачи.Както и да е леки разходки тука за по 10-тина км. си праихме. няколко.Но един ден трябваше да го заведа при КАТ за номера и от тогава като каза че ще върви и това си е.С други думи нищо не съм правил освен малко да го покарам.Сега джипа не се кара.Ще му сипя едно масълце 5W30 и ще го покарам малко за да видя дали има и малка разлика и ако не ще сменям повдигачи.Та относно с движението на тласъци си го обеснявам че освен хидравличните повдигачи не е работил добре и обтегача на веригата но в последствие се е напълнил.Ще бъда предпазлив обаче с новото масло.Ако в рамките на малко километри не даде разултат отивам на директна смяна на повдигачите.Това е в общи линии.

Коментар

Честито и от мен. Със здраве да го караш и много безаварийни километри.
                За климатика - сигурно въобще не се включва при ниски температури, както е напоследък във Варна.

Коментар

Имам 2 въпроса.
                  Първия е за какво точно е това копче?

И втория ето колко е вдигната моята стрелка на темп. Дали е нормално?
                  Имам много добро парно.

Коментар

Re: Най после и аз да се похваля TERRANO 2

Здравей колега копчето, което те интересува е за включване или изключване на датчик за движение в купето. Смисъла му е ако заключваш и оставящ някой в колата или животинче да не се задейства алармата. За положението на стрелката това си е нормалното положение само в големите жеги се вдига по нагоре. Гледай ако по спускане да не започва да пада -изстива тогава си за нов термостат та това е.

Коментар

Стрелката на температурата е в нормално положение, поне ако е дизел.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре си е стрелката на температурата,няма от какво да се притесняваш.При мен се държи по същия начин и зима и лете .На бензин и газ съм.
                        Последно редактирано от FREEFLYER; 05-02-11, 14:34.
                        RAV 4
                        F650GS

Коментар

Благодарско за инфото.
                          Тези дни го изкарах малко да се разходим.Е не по калищата, но пак си е разходка на чист въздух.

Коментар

Днес имах възможността да се позанимавам малко с джипа. Обърнах главно внимание на климатика(по-горе съм описал проблема).Главно търсих реле за климатика което да прегледам.Исках да проиграя цялата оперативна и силова верига.За жалост обаче никъде не е описано кое е това реле.След дълго лутане го намерих.Намира се непосредствено зад десния фар в близост до акумулатора(синьо и съмотно).
                            Действително проблема се оказа и от него(защото освен релето няма и достатъчно фреон в системата).
                            Релето е нагоряло и е постопило буксата си и от там не дава силова верига.Тези дни ще го сменя.
                            Но почти съм сигурен, че климатика ще тръгне и на много низки темп.и това ще го проверя когато отново застудее.Просто изпълнението на електроинсталацията е много просто.
                            Ето и малко снимки

Имам и друг въпрос.Днес се опитах да вдигна цялата задница за да видя какво ще стане ако завъртя едната задна гума в дадена посока дали и другата ще се завърти в същата.Идеята ми е да видя тоя диф какъв е.ЛСД или нормален или незнам.Проблема обаче е че немога да го вдигна.Стигнах до задънена улица.Крика ми дойде малък.
                            Ето и снимка от преди

А ето и след вдигането

Гумите просто не успяха да отлепят.
                            Вие как ги вдигате? И мога ли да вдигам за средата на дифа?Няма ли да го повредя?Все пак там се намира неговата пробка.
                            За сега единствеото нещо което ми идва наум е да отида някъде на подемник и да пробвам.
                            Споделете

Коментар

Здравей Колега,
                              Някъде в книжката на колата(ако имаш такава) е написано къде се подпира.
                              По спомен мисля че беше някъде около захвата за амортесьорите отзад.
                              Пробвай.
                              Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                              Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                              Opel Campo 3,1 TD '99
                              Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

С LSD е със сигурност. Няма терано 2 без LSD. а за вдигането - вдигай дифа, примерно с крик в средата на прасето, а не купето.

...само че, още от сега ти казвам че си с LSD.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X