Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли обратен клапан в маслената магистрала на КА24Е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли обратен клапан в маслената магистрала на КА24Е?

Здравейте!
    Имам следното питане: има ли обратен (дренажен) клапан в маслената магистрала на КА24Е, който да задържа маслото в магистралата след спиране на двигателя? Масленият филтър е без такъв клапан и предполагам, че е разположен в маслената магистрала. За съжаление на чертежите, с които разполагам такъв клапан не е отбелязан.Ако има такъв може ли да се замени или ремонтира? Дразни ме светенето на лампата за налягане за няколко секунди когато пусна двигателя след дълъг престой. Когато паля двигателя кратко време след като е работил всичко е ОК. Когато ползвам маслен филтър с по-малък обем лампата гасне много по-бързо. Това според мен е признак, че маслото се стича обратно в картера и на помпата й е нужно време докато напълни системата отново. С по-малък филтър и трябва по-малко време.

От: Има ли обратен клапан в маслената магистрала на КА24Е?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KA24E.jpg
Прегледи:1
Размер:57.2 КБ
ID:5244789Не, няма. Купи си качествен филтър с клапан в него!
    TLC 100
    TLC 120

Коментар

Интересното е, че в каталозите на Делко и една малко по-неизвестна фирма филтрите за КА24Е са без обратен клапан. Имам желанието да сложа такъв филтър, но ме е страх да не спра маслото към двигателя....

Коментар

Първоначално публикуван от seemann Преглед на мнение
        Интересното е, че в каталозите на Делко и една малко по-неизвестна фирма филтрите за КА24Е са без обратен клапан. Имам желанието да сложа такъв филтър, но ме е страх да не спра маслото към двигателя....
        Има двама човека във форума, дето могат да ти внесат оригинален филтър - Patrol fen и mimo13. ВЕрвай ми, има разлика. на 2.7тди с други 3 марки филтри, включително всеизвестни такива, при първо палене лампата гаснеше за 3-4 секунди, а с оригиналния изгасва след по-малко от секунда. Аз за друг филтър не искам и да чувам повече.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги има ли такива филтри с клапан и за TD42 че и на мен ми гасне лампата след 4-5 секунди от начален старт на студен двигател сутрин ? (ТД42 е с два маслени филтъра)
          Nissan Safari 4.2d , RE4R03A , HG41
          0889302238 - наско

Коментар

Първоначално публикуван от enduro Преглед на мнение
            Колеги има ли такива филтри с клапан и за TD42 че и на мен ми гасне лампата след 4-5 секунди от начален старт на студен двигател сутрин ? (ТД42 е с два маслени филтъра)
            Просто си купи оригинални. По-добри от тях изглежда няма. Със сигурност има, въпроса е дали ги има налично на склад в европа, или ще трябва да се поръчат от Япония, примерно. Казал съм на 100 места и двамата човека от форума, дето внасят - звънете и питайте.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Просто си купи оригинални. По-добри от тях изглежда няма. Със сигурност има, въпроса е дали ги има налично на склад в европа, или ще трябва да се поръчат от Япония, примерно. Казал съм на 100 места и двамата човека от форума, дето внасят - звънете и питайте.
              здравейте спарки тук по София няма ли от каде да се намерят въпросните маслинни филтри?

Коментар

Първоначално публикуван от Niko_38 Преглед на мнение
                здравейте спарки тук по София няма ли от каде да се намерят въпросните маслинни филтри?
                Не знам. Аз си пазарувам части от хайманите по-горе. ПО-лесно ми е. Давам номерче, и частите за седмица са при мен. Даже по-натам ще си поръчам филтър за следващата смяна лятото, та като се накумя да е наличен.

Коментар

Поради естеството на работата ми съм пробвал почти всички марки филтри които се внасят в BG.
                  Уви,няма такъв при който да ти гасне веднага лампата, с изключение на оргиналния!
                  Послушай Спарки и си търси САМО такива!
                  TLC 100
                  TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от seemann Преглед на мнение
                    Дразни ме светенето на лампата за налягане за няколко секунди когато пусна двигателя след дълъг престой. Когато паля двигателя кратко време след като е работил всичко е ОК.
                    А само за протокола докато свети лампана тези 5 секунди, чува ли сякакъв странен шум от двигателя, някакво чукане леко или тракане?

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                      А само за протокола докато свети лампана тези 5 секунди, чува ли сякакъв странен шум от двигателя, някакво чукане леко или тракане?
                      При мен не се чува нищо. Явно просто филтъра или кулера е празен, и на помпата и трябва време да го напълни. Явно оригиналния филтър има вътре нещо различно. Мерил съм и налягане, и всичко. Всичко при мен е не само в норма, но дори на върха на нормата. Въпреки това лампата гаснеше със закъснение.

Коментар

При мен не се чува нищо. Явно просто филтъра или кулера е празен, и на помпата и трябва време да го напълни. Явно оригиналния филтър има вътре нещо различно. Мерил съм и налягане, и всичко. Всичко при мен е не само в норма, но дори на върха на нормата. Въпреки това лампата гаснеше със закъснение.
                        Ти кулер за масло, мисля, че нямаш, за да го пълниш. Може би наистина оригиналния филтър да е по-специален. Следващия път и аз ще си взема оригинален да пробвам, че то аман от боклуци.

Коментар

Ти кулер за масло, мисля, че нямаш, за да го пълниш. Може би наистина оригиналния филтър да е по-специален. Следващия път и аз ще си взема оригинален да пробвам, че то аман от боклуци.
                          Има. В двигателя си е. Охлажда маслото през антифриза. Намира се под всмукателния колектор, в самия блок на двигателя.

Коментар

Има. В двигателя си е. Охлажда маслото през антифриза. Намира се под всмукателния колектор, в самия блок на двигателя.
                            Да, да. Така е. Ама като се замисля сега той си е след датчика, та не трябва да дава никакво отражение. Според мен трябва да се търси причината, пред датчика, т.е. докато сработи той лампата свети. А той е на плочката на филтъра. Значи причините за бавното гаснене, са или помпа или филтър. Друго мисля че няма значение. Ще помисля още де.

Коментар

Да, да. Така е. Ама като се замисля сега той си е след датчика, та не трябва да дава никакво отражение. Според мен трябва да се търси причината, пред датчика, т.е. докато сработи той лампата свети. А той е на плочката на филтъра. Значи причините за бавното гаснене, са или помпа или филтър. Друго мисля че няма значение. Ще помисля още де.
                              Моя датчик за налягане е на самия маслен охладител. На 2.4 не го знам къде е. Ама, няма значение преди или след. Датчика изключва когато контура, към който е вързан, вдигне номиналното налягане за изключването му. Обикновено е някъде между помпата и входа на маслото към двигателя, като след датчика поне при мен има втори регулатор на налягане. Реално, и при мен, и при 2.4, датчика е вързан между двигателя и помпата. Бавенето може да е по много причини, но явно и филтъра има свойта дан, поне при мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X