Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде мога да намеря глава за Y61 2.8 TDI?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде мога да намеря глава за Y61 2.8 TDI?

Колеги, Мазньо окончателно се предаде
    Можете ли да ме насочите къде мога да намеря глава за двигателя?
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

От: Къде мога да намеря глава за Y61 2.8 TDI?

Втора употреба по моргите, а нова мисля че колега Чавдар беше писал нещо, че ги имало по 1200 лв. Най добре питай него. Може да питаш и Patrol fen, той предлага части тук, точен е и предполагам може да намери. Успех!
    NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

твоят човек е Patrol fen,много съм доволен от към цени и части.Няма аналог,малко се чака,но частите са истински.

Поздрави

Коментар

Колеги, намерих глава. Ще спомена малко цифри за хората които се интересуват по-нататък.
        Цената на оригинална глава от Nissan за този двигател е 2100лв.
        Аз от колеги от форума (Търговски пъртньори) намерих следните цени на нова глава от Испания: 1600, 1450 и 1400лв.
        Учудващо за мен всичко беше налично или само с няколко дни за доставка.

Аз от петък съм в бокса и очаквам скоро да ми приключи ремонта.
        Дано на никой не му се случва...
        One Planet, One Internet!
        We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
          Колеги, Мазньо окончателно се предаде
          Можете ли да ме насочите къде мога да намеря глава за двигателя?
          Здравейте колеги, имам същия проблем като колегата главата на двигателя ми отиде. Някои да даде някакви идеи откаде мога да намеря

Ще съм много благодарен. Джипа ми е: Nissan Patrol GR Y61 2.8 TD-6 Intercooler 1998г

Коментар

Първоначално публикуван от demisa Преглед на мнение
            Здравейте колеги, имам същия проблем като колегата главата на двигателя ми отиде. Някои да даде някакви идеи откаде мога да намеря

Ще съм много благодарен. Джипа ми е: Nissan Patrol GR Y61 2.8 TD-6 Intercooler 1998г
            На Мариан (Hackman) аз му доставих, оборудвах и монтирах главата. Ако искаш ми се обади, тел. ми го има в подписа.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              На Мариан (Hackman) аз му доставих, оборудвах и монтирах главата. Ако искаш ми се обади, тел. ми го има в подписа.
              Андро ,имаш ли представа/по-скоро статистика/,колко изкарват новите глави,които се слагат?И спукванията не са ли последица от недоглеждане на показанията на температурата или просто ресурса на главата е свършил?Един вид,абсолютно задължително ли е да спукаш глава около 250 000 км?Ако е така,защо не се сменят превантивно,за да се избегне аварията?Е...друг въпрос е,че като вземеш Патрул втора ръка иди разбери сменяна ли е главата,не е ли!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Андро ,имаш ли представа/по-скоро статистика/,колко изкарват новите глави,които се слагат?И спукванията не са ли последица от недоглеждане на показанията на температурата или просто ресурса на главата е свършил?Един вид,абсолютно задължително ли е да спукаш глава около 250 000 км?Ако е така,защо не се сменят превантивно,за да се избегне аварията?Е...друг въпрос е,че като вземеш Патрул втора ръка иди разбери сменяна ли е главата,не е ли!
                Тук по скоро въпроса е колко искарват Испанските глави, защото оригиналната е такава, която се е вграждала и в новите автомобили. Нямам, а и не съм чул случай на спукана Испанска глава.
                Относно пукането на главите - не е задължително, но е вероятно около 250 хил. Няма категоричен отговор и на въпроса дали се дължи на неизправност в охладителната система, или системно претоварване на двигателя. Има случаи на машини, които определено не са бегачки и не са работили на тежък офроуд, и с изправна охладителна система. Остава да са работили като влекачи при предишния си собственик, което ние няма как да знаем със сигурност.
                Но мойто мнение (не като собственик, а като видял доста двигатели) е, че тоя проблем е силно прекспониран. В смисъл едва ли не като фатален при тая машина. Няма такова нещо, двигателя във всичко друго е добър и ремонтопригоден. Това най вече ще рече, че ремонтите са успешни и машината отново е в предишното си изключително надеждно състояние.
                "Фатални" могат да бъдат само парите за ремонта.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Тук по скоро въпроса е колко искарват Испанските глави, защото оригиналната е такава, която се е вграждала и в новите автомобили. Нямам, а и не съм чул случай на спукана Испанска глава.
                  Относно пукането на главите - не е задължително, но е вероятно около 250 хил. Няма категоричен отговор и на въпроса дали се дължи на неизправност в охладителната система, или системно претоварване на двигателя. Има случаи на машини, които определено не са бегачки и не са работили на тежък офроуд, и с изправна охладителна система. Остава да са работили като влекачи при предишния си собственик, което ние няма как да знаем със сигурност.
                  Но мойто мнение (не като собственик, а като видял доста двигатели) е, че тоя проблем е силно прекспониран. В смисъл едва ли не като фатален при тая машина. Няма такова нещо, двигателя във всичко друго е добър и ремонтопригоден. Това най вече ще рече, че ремонтите са успешни и машината отново е в предишното си изключително надеждно състояние.
                  "Фатални" могат да бъдат само парите за ремонта.
                  Благодаря за отговора Андро!И аз си мисля,че всеки дизел е възможно да спука глава при желание от страна на собственика!Не са идиоти от Нисан,за да вграждат този агрегат толкова години !Те и 2 ЛТ-то го сочат за проблемен,но аз съм си на 360 000 км в отлично здраве с този мотор,тъй,че зависи от доста фактори!!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Питането ми е конкретно за Y61-2.8 TDI със 129-конския мотор!При него променено ли е нещо към по-добро или по-лошо в сравнение със стария 2.8?Сглобката пак ли е Испанска?Не смятам да го използвам за извращения и магистрални рекорди,така че не бих убил главата умишлено!Нали е с цели мостове и е Парт-тайм?И ако не се лъжа повечето са с твърди блокажи отзад заводски,а не с ЛСД?
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      Питането ми е конкретно за Y61-2.8 TDI със 129-конския мотор!При него променено ли е нещо към по-добро или по-лошо в сравнение със стария 2.8?Сглобката пак ли е Испанска?Не смятам да го използвам за извращения и магистрални рекорди,така че не бих убил главата умишлено!Нали е с цели мостове и е Парт-тайм?И ако не се лъжа повечето са с твърди блокажи отзад заводски,а не с ЛСД?
                      По двигателя има дребни промени. Работи с по висока степен на сгъстяване, горивната система също е с по високо налягане, с механично регулиране на хлабините на клапаните, вакум помпа зацепена към разпределителния вал и електрически изпълнителен механизъм на ГНП. Това налага и задължителните няколко датчика + компютър. По принцип тази комплектация няма никакъв проблем с ел. управлението.
                      Иначе всичко друго си е като на стария ГР.
                      Сглобката мисля, че си е само Японска.

Коментар

Дамм...и аз смятам,че си е здравичък 6-така,независимо,че е оплют като проблемен!Дано попадна на читав екземпляр!Благодаря за отговорите!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Преди да спукам главата на стария мотор съм го прегрявал поне 6-7 пъти-миналата година в един баир на състезанието в Трявна 15 мин. беше в червено и мотора не се предаде, на Самоков вече, нямаше как да оцелее след каране без вода около 6-7 мин. на пълната газ- така че за този мотор нека кой каквото си иска да говори, това е много здрав мотор и съмнение не може да има никакво!
                          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X