Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Сега си купете технически вазелин, като се стопли времето хубаво почистете дюзите, сложете вазелин, и в следващите поне 5-6 години ще забравите за грижи с букси, освен ако не са на места които постоянно са мокри. На 25 годишната ми фероза вазелина си стои по всички букси, а самите те са в състоянието, в което са били при излизане от завода - лъскава медна или калайдисана повърхност, без дори бегли следи от каквато и да е корозия. Нисана ми впрочем е в същото състояние - където има вазелин е в идеялно състояние, а проблеми с букси и тоци нямам дори след къпане на двигателя. А го къпя 2 пъти в годината на пароструйка, без да се пази нищо по двигателния отсек. Градските легенди че двигателя не трябва да се мие водят до това, което ви се случва - прах, боклуци, корозия, раморазреждане на акумулатор и всякакви подобни "екстри". При мен всичко е като в аптека - трябва да си настоятелен за да се изцапаш.
    Оказа се само временно решение на проблема.На другия ден започна да си пуши синьо-бяло и на ниските обороти,при движение прекъсва от1500 нагоре и кълбета светъл дим.Проблема е,че съм в Румъния и акъла ми не стига как ще го дотътря до Варна.Проблема се получи на следващия ден ,след като правих път във виелиците от Варна до Мангалия.До там нямаше проблем,въпреки тежките условия(сняг 20-30 см и малко преспи тук-там и видимост 10-30 м.) Help,please!

    Коментар


    • #17
      От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

      Здравейте,

      Ще използвам тази тема, понеже е на сходна тематика с моя въпрос, а не виждам смисъл да пускам нова.

      Горивните маркучи на Тераното (2.7 ТДИ) ми се видяха лоши и реших да ги сменя (оказа се, че са лоши само по краищата де, но нищо...), само че искам да проверя и цедката в ГНП-то. Вчера отвих един кух болт на помпата, но в него нямаше нищо. Не че изключвам вероятността някой да е изтърбушил цедката, но си мисля, че сигурно бъркам болта.
      Аз проверих този, който е в горната лява част на снимката. Да не би цедката да е в този на края на маркуча, който отива някъде зад хидравличната помпа?

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$_1.JPG
Прегледи:1
Размер:37.1 КБ
ID:5703642

      Благодаря предварително!

      Коментар


      • #18
        От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

        Горе (на капака на помпата) е маркуча за обратната нафта. Там се събира и с маркуча за опбратна нафта от дюзите. Входящия маркуч е този най-близо ба снимката, който продължава с тръба, на края на коята има болт (болта леко се вижда в дясно до капака на помпата,
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #19
          От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

          Така си и мислех, че съм ги объркал...благодарско

          Коментар


          • #20
            От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

            здравеите колеги извинявам се че пиша в тази тема тук но не зная как да пусна нова.собственик съм на терано2 2.7тди от скоро и забелязах че имам малък проблем,колата си набира перфектно без да се замисля но при по високи обороти сякаш ни и достига гориво,нещо я удошава и светва чека,след като я изгася и запаля от ново чека не свети.колата не е обслужвана още но днес извадих въздушният филтър и беше във безобразно състояние.съмнявам се да не е дебитомера моля даите съвет.благодаря

            Коментар


            • #21
              От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

              Като за начало - смяна горивен филтър и почистване на цедка на входа на помпата (в болта). Дебитомер прави същите мизерии, ако дава по-виско максимално напрежение нормата (ако при 3000 оборота и газ до ламарината отива до 4.6-4.7 волта) Нормално максимума му е нещо като 4.3-4.4. По-често се скапва давайки по-ниско напрежение, но може би в 1/4 от случаите се скапва в обратна посока-дава по-високо. Това за BOSCH.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • #22
                От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

                благодаря колега за бързият отговор

                Коментар


                • #23
                  От: Проблем при Нисан Терано 2.7 тди?!

                  благодаря на колегата sparkybg проблемът излезе от горивен филтър беше се затлачил смених и въздушен и почистих дебитомера,колата ;истна не мога да я позная.Б

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X