Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Днес изпробвах новата играчка със софта предложен от Sparky и се получи това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2000rpm.png
Прегледи:1
Размер:32.7 КБ
ID:5290681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2500rpm.png
Размер:33.0 КБ
ID:5290682Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3000rpm.png
Размер:32.6 КБ
ID:5290683Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1500rpm.png
Размер:32.8 КБ
ID:5290684Натиснете снимката за да я уголемите

Име:800rpm.png
Размер:32.7 КБ
ID:5290685
    Няма записани грешки, дава само код 55, което не мисля че е грешка.
    Не мога да си обясня защо предварението при 2000об. е по-малко, от колкото при 2600об.
    Дали е свързано с турбото, с EGR клапна или с нещо друго?
    Ако някой забележи нещо интересно в показанията моля да сподели.
    Благодаря.

Коментар

Код 55 значи че грешки няма.

Предверението е в градуси. На нафтата и трябва определено време да изгори, в зависимост от подаваното количество. Колкото по-високи оборотите, толкова повече предверение в градуси е необходимо, при еднакви други условия.

А и гледам снимките са не в движение. Там играят и някой други неща. Турбото не може да сработи и да вдигне налягане например. Количествата нафта са едни други и т.н.

Аз поне не виждам нещо не в ред, макар да не знам всичко наизуст.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето че и при мен се получи проблем при оборотите. Всичко стана след смяна на резервоара. Изминах около 100 км. и двигателя загуби мощност. При работа на место се фурсира до 2000 оборота и започва да заглъхва, не може да премине повече от тези обороти. Промих сондата, продухах магистралата до горивния филтър, смених горивния и въздушния филтър. След като е запалих си вдигна оборотите към 3000, но след 20 км. отново заби на 2000 оборота. Дайте някои идеи от къде може да е този тормоз

Коментар

Отдушник
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ако е отдушник при отваряне на резервоара трябва да се чува доста силно всмукване на въздух Ако се чува леко е нормално. Или е това, или някъде има боклук, или от някъде смуче малко въздух. Сам си знаеш къде си пипал - проверяваш втори път.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз се насочих към одушника на резервоара и затова отворих капачката на резервоара. Нямаше никакъв ефект.

Коментар

Тьрси горивото - като стопли маркуча и се пречупва и губи мощност.Другия фифел е мнооооого мрьсотия в резервоара.Ако не ти се рови почни едно по едно - горивен филтьр и проба,вьздушен и проба,нова нафта и проба..............и на финала пак пречупена магистрала и сребро в косите.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Резервовра е изчистен основно, дори вчера му свалях сондата за да проверя какво му е състоянието отвътре. Резервовра отвътре светеше, горивото е чисто, нямаше мръсотии в пласмасовата чашка на сондата, тръбите за горивото са продухани и са проходими.

Коментар

Генерацията сваляна ли е?Говорим за катализатори или там каквото им се запушва на тия.Щом входа на дизела е ОК остава да е задьнил генерация ако сте сваляли нещо.

Промих сондата, продухах магистралата до горивния филтър, смених горивния и въздушния филтър. След като е запалих си вдигна оборотите към 3000, но след 20 км. отново заби на 2000 оборота.

Е в това горе няма логика - пипан е резервоара,не е бьркано по помпи и под предния капак.Забива,сменяш му филтьра,оправя се и след 20 километра пак забива.Или няма нафта или филтьра ти е скапан,но пьк с него е вьрвяла преди да изчистиш резервоара.
                    Нещо сте сваляли и сте бьзикнали - прещипан маркуч някьде или генерация.Може и вьздух да е ма що ще вьрви след проста смяна на филтьр?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

И аз немога да си го обяся това. Сменен е само резервоара, отпред не е пипан. Предеположих, че е горивен филтър при положение че резервоара беше измит основно и подсушен. И аз нямам логическо обяснение и затова се допитвам тук. Много глави мислят повече отколкото една, давайте идеи къде да търся проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от MAXS Преглед на мнение
                        ...
                        давайте идеи къде да търся проблема.
                        "Проблема се търси" като последователно се илиминират възможните възли. За да илиминираш системата филтър, горивопроводи и резервоар закачаш директно към помпата туба с нафта.

Коментар

Следващия път като запецне - спри, напомпай на помпичката минута-2, и после пак пробвай. Ако от това се оправи временно, със сигурност смуче по малко въздух от някъде. Някога транзита ми правеше такива номера.

Друго - ако си с двукръгова система за обратна нафта (обратната нафта от помпата и дюзите вместо в резервоара се връща директно със филтъра, докато филтъра не се загрее до към 30-ина градуса), провери си всичките магистрали за обратна нафта. Често се изпичат и напукват. Макар да е малко вероятно да е от това, все пак не е съвсем невъзможно.

Опитай номера с тубата директно във филтъра, както те посъветваха. Поне ще имаш отправна точка дали проблема е след или преди филтъра.

Коментар

При мен имаше изгнила тръба на горивото и беше станала като флейта.От резервоара до шасито,дето е първата скоба захващаща тръбата за шасито.Оправих я с парче маркуч и мислех че проблема е от там но в последствие се оказа савсем на друго място,а именно проблема дето го дъвкаме от доста време.Май беше на обратната нафта и затова нямаше ефект от ремонта върху работата на мотора.Единствения начин да разбереш дали проблема е в резервоара е като го изолираш,както се съветват колегите с туба и директно двата маркуча в нея.Казваш че си продухал системата но често се случва да се запушат щуцерите на входящата нафта преди самия филтър,все пак там е едно от първите стеснения по пътя на горивото.Това само в случай че няма цедка на сондата, на тераното незнам как е .По повод на моя проблем засега е добре и да видим до кога ще е така.

Коментар

Всичкото излезна от запушено филтърче на входа на ГНП-то. Изкотмих го и сега е перфектен, но смятам пак да си го сложа. Изглежда че от резервоара който го сложих е засмукало някаква грозотия която е успяла да мине през грубия филтър, но на входа го е спряла. А смятах, че съм го измил идеално.

Коментар

"грубия" хартиен филтър е в пъти по-фин от мрежичката на входа на помпата. Или поне би трябвало да е, ако всичко му е наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X