Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Би трябвало да записва грешка следкато светва чека.При мен сега свети повече при спускане когато задържам на скорост.

Коментар

Никога не е светвал по време на движение. Само понякога като изгасне двигателя и успея да го запаля след това. Изчиства се като го загася и го запаля отново. Докато стигна до сервиза чека е угаснал. Само в "Нисан България" го четат тоя компютър. Нямаше записани грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от petrushev Преглед на мнение
        Само в "Нисан България" го четат тоя компютър. Нямаше записани грешки.
        Не е само в Нисан. Четеца струва 60 кинта. После ти трябва само лаптоп, и си готов.

А читавите четци си имат нужния кабел, така или иначе. Явно не си попаднал на човека. Не е никаква екзотика.

А грешките се самоизчистват след определен брой запалвания на двигателя, нищо че лампата не свети. Не се изтриват веднага щом спре да свети.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи там бил тънкия момент грешката се самоизчиства. За 60лева го вземам на секундата.

Коментар

Значи там бил тънкия момент грешката се самоизчиства. За 60лева го вземам на секундата.
            Дай мейл да ти пратя линк, че е търговски сайт.

Иначе безплатен софтуер, поддържащ и дизели, за което дадох и мойта скромна дан, има тук:
            http://www.ecutalk.com/downloads/ECUTalk_v1.3.5.exe

Евентуално ще ти трябва и преходник USB-RS232/COM, но такива има навсякъде. Гарантирано работещи са тия с FTDI чип (има в ги в comet.bg), или Aten UC-232A, продавани например от Смарт Системс. Такива с FTDI чип са за предпочитане обаче, по принцип. Просто тия двата съм ги пробвал конкретно с тоя кабел и знам че работят.

Ако не ти се дават пари за нов преходник - мога да ти дам тоя на Aten на половин цена, от където го намериш най-евтино. И без това само си седи без да го ползвам.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може ли на лично сайта за четеца.
              TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
              www.kamino92.com

Коментар

emailpesho@abv.bg
                Преходник имам, имам и лаптоп с COM port. Софтуера ще го разуча.
                Благодаря за бъзия отговор.

Коментар

Реших да премеря датчика за оборотите на ангренажните колела, този който е под термостата.
                  Формата и честотата на импулсите ми харесаха, но амплитудата беше едва 200mV.
                  До колкото знам трябва да е над 2V на празен ход.
                  Реших да сменя датчика,и без това някой "майстор" е сложил не точно този, който трябва.
                  Питах в Нисан за цената-786 лева и ме заболя главата. Ако някой знае от къде мога да го купя на народна цена моля да сподели.
                  Правилния датчик е с два крепежни болта, а не с един както сега.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CrPos.jpg
Прегледи:1
Размер:118.3 КБ
ID:5281869
                  Благодария предварително.

Коментар

Свали му номера.

И сигурен ли си че трябва да е с 2 болта? Справка - началото на темата.

ПП: Това че има 2 дупки на капака не значи че и датчика трябва да е с 2 дупки.

ППП: Тия 2 волта, къде ги прочете че трябва да са толкова на празен ход?

Коментар

В сервизното ръководство има примерни осцилограми при празен ход и при 2000об. наистина позицията на датчика не е е същата като тази в ръководството ,но принципа е същия, Не се вижда точно колко трябва да е напрежението, но не и 200mV.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CKP_Sensor_Waveforms.gif
Размер:26.5 КБ
ID:5281905
                      В japancars.ru за капак с 2 дупки е даден датчик с 2 дупки.
                      Като имам свободно време ще го огледам за номер и ще се опитам да видя на какво разстояние е от зъпчатката, или каквото се върти пред него.

Коментар

Дай номера от japancars.ru на датчика, който мислиш че е тоя с двете дупки, пък да видим каква е хавата. Не отричам че ако капаците са 2 вида, може и датчиците да са 2 вида. Дали са взаимозаменяеми, пак няма как да знаем.

Коментар

786 лева-този датчик трябва да е със златни нишки.Аз също търся датчик защото вече взе много да прекъсва.Колегата sparky беше написал по- нагоре в темата за доста по-добра цена.Ако може да дадеш телефон за връзка и да сменяме.

Коментар

В момента нямам достъп до japancars.ru ,но намерих това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:R20.png
Размер:42.0 КБ
ID:5282118
                            в megazip.ru. Датчика на капака е с две дупки и със същия номер 259777F400, който си посочил в пост13. Това ми подсказва, че са взаимнозамениами, но дали е така?

Коментар

Пичове, извадете номерата на каквото ви трябва и питайте Patrol fen и mimo13. Иначе тук приказки можем всякакви да си говорим. В Nissan-България може да питате само за справка. Цените им са двойни, ако имате късмет.

На www.japancars.ru има VIN декодер за nissan/infinity. Там всичко ще намерите.

Коментар

В момента нямам достъп до japancars.ru ,но намерих това:[ATTACH=CONFIG]336149[/ATTACH]
                                в megazip.ru. Датчика на капака е с две дупки и със същия номер 259777F400, който си посочил в пост13. Това ми подсказва, че са взаимнозамениами, но дали е така?
                                Ако търсейки по VIN излиза едно и също, значи датчика е тоя. Двете дупки не са панацея. Важно е да влиза в отвора и да е с един и същ диаметър и дължина. Не гледай картинките. Просто дай номер, който излиза от VIN декодера. Попадал съм на доста разлики по картинките и за други неща. Само номера е важен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X