Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Тия след 2000г. имат такава екстра. Дават се накъсо 2 крачета на буксата, и по миганията на лампата си четеш грешките. Тия преди 2000г. (като моето) нямат такова. Там трябва да се прочетат грешките с кабел.

Ако датчика е тотално не в ред, то и чек енджин ще свети постоянно, и проблема ще го има постоянно. Такъв ли е случая?

То в тоя датчик има магнит и бобина. Практически нищо не му се износва. Може единствено да се прекъсне, или датчика, или жиците до него.
    Чека само премигва от време на време.Когато започнах темата свалих датчика , почистих буксата и самия датчик.до миналата седмица чека не беше светил.Явно проблемите в студа бяха от лоша нафта.Сега ще взема да го смена пък ще видим.А руснаците дават че се отнаса за терано 1 което е преди 2000 година.Аз така или иначе не бих посмял да давам на късо пиноветв на която и да е букса още повече тази за диагностиката но просто ми е любопитно.

Коментар

За бензиновите е друго. Ако буксата ти е 14 пинова - не става. Ако е 16 пинова - става.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес чека почти не е спирал да свети.Карам с много нерви.Ще ходя пак на диагностика и каквото покаже това.Гледах днес всичките букси и мерих пак датчика ,този път даваше различни стойности.

Коментар

Като идеш на диагностика виж самите кодове на грешката/грешките, че да ги разгадаем със сигурност какви са. После ако решиш, ще поръчваме квото трябва.

Не е изключено датчика да се побърква от времето. Просто от топлинното разширение/свиване е възможно понякога да дава контакт, понякога - не.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз ще се побъркам със сигурност.В неделя си вървеше почти перфектно,но съм решил да сменя тъпия датчик.Започна да прави същите проблеми като на колегата kicho73.Започна да гасне и да си дава сам газ направо ужас.

Коментар

На диагностика ходи ли?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                На диагностика ходи ли?
                Не.Ако в събота е хубаво времето можеби ще отида ама не съм решил къде.Ама се чудя дали да не го сменя без диагностика щото прави същите проблеми като тези когато ходих на диагностика и ми гарантираха че е датчика.След почистване на буксата и на самия датчик имаше временно подобрение,но вече май се е скапал тотално.Ако реша да поръчам трябва да ми кажеш колко ще струва и къде да те намера.

Коментар

Първоначално публикуван от borko3228 Преглед на мнение
                  Не.Ако в събота е хубаво времето можеби ще отида ама не съм решил къде.Ама се чудя дали да не го сменя без диагностика щото прави същите проблеми като тези когато ходих на диагностика и ми гарантираха че е датчика.След почистване на буксата и на самия датчик имаше временно подобрение,но вече май се е скапал тотално.Ако реша да поръчам трябва да ми кажеш колко ще струва и къде да те намера.
                  Датчика въру помпата, или датчика, дето смени колегата.

Иначе, ако решиш - няма проблем, ще поръчаме. Колко ще струва пише по-горе в темата. Идва за между 1 и 2 седмици.

Коментар

Аз така и неразбрах този датчик на помпата закакво точно е.А от темата разбрах как изглежда и го има на помпата,отстрани на блока на помпата.Намерих буксата и мерих,не си спомням точно ама дава същите стойности като този на капака горе. Сега имам и финансови проблеми,като реша да поръчам ще ти се обада да го диагностицираме и сменяме каквото трябва,че се обърках съвсем

Коментар

И двата са за почти едно и също. Единия следи въртенето на помпата, другия - на коляновия или разпределителния вал. По това компютъра си следи как да нагоди предверението спрямо положението на цилиндрите.

И на мен ми е интересно защо са два, ама така са решили. BOSCH-овската система си се справя и с един не по-зле. Оня, дето следи зъбите на маховика, и дето при вас го няма.

Коментар

Като извада буксата на датчика дето е отпред от към помпата се чува нещо като жужене.Като чета в темата ми става ясно че има колеги със същия проблем но на единия се е оказало датчика на помпата а на другия датчика на капака отпред.Трябва да се диагностицира и тогава ще стане ясно.Предполагам че ако е датчика на помпата грешката ще си е с друго наименование а колегата беше 99% сигурен че е датчик колянов вал.Само че не ми каза каде се намира.

Коментар

Здравей колега "borko3228" как е оправи ли тераното или още така го караш

Коментар

Като е топло времето нема никакви проблеми.Нито свети лампа ни придръпва.Аз мислех да сменям датчика нищо че си върви ама ме притиснаха даначните за един данък за москвича дето го имах.От 2003 до 2009 и парите отидоха за данъци.Мисля да отида на диагностика да изчистят всички грешки и после само да трепне сменяме каквото покаже.Сега се кара просто перфектно

Коментар

Днес след цял ден каране прекъсна само един път и светна чека само замалко.Ще се сменя нещо ама кога и какво незнам.

Коментар

Здравейте. Явно Terrano II 96г. с помпа Zexel придърпва. Карам такава машина от около година. В топло време (над 15 градуса) работи
                                прилично, с леко придърпване много рядко (един път на ден). При температура около 0 градуса нещата много се влошават. При рязко
                                подаване на газ, между 2000 и 3000 двигателя спира и тръгва сам, но не всеки път. Двигателя работи по-"твърдо". Понякога като изгася
                                двигателя със съединител, светва чека и 30 секунди няма палене.
                                Какво съм направил досега:
                                1-Смяна масло и филтри
                                2-Не вкарва въздух в помпата
                                3-Под входящия щуцер цедка и пружина НЯМА
                                4-Буксите са чисти, замасяването изглежда добре
                                5-Диагностика: Няма записани грешки. Дебитомер 1.7V. Гориво 40гр. Антифриз 80гр. Обороти на пр.ход- съвсем леко се колебаят около
                                зададените- забравих точната цифра. Предварение на празен ход - 11.7 градуса, корегирахме го с 4градуса и двигателя започна да работи не
                                толкова твардо,НО гореописаните проблеми НЕ се решиха.
                                Какво не съм направил:
                                1-Проверка дали е правилно зацепена ГНП
                                2-Проверка на датчика на педала за газта
                                3-Предстои проверка на датчиците за обороти, този който е под термостата ми изглежда някога сменяван и МНОГО ме съмнява
                                4-Не съм направил нещо, за кото не се сещам
                                5-Не съм пуснал обява продава се
                                Буксите за управление на помпата са като на колегата kicho73, 21 пост.
                                Ако има развитие ще пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X