Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за Нисан Терано 2 2.7 TDI

По VIN излезе датчик 259777F400. До две седмици ще пристигне. Надявам се с него да се реши проблема.

Коментар

Колеги,кажете къде в София да отида и да си поръчам датчика.В нисан запад на бул. Европа ми казаха че по VIN-a дето съм дал няма такъв датчик.Какъвто и да е мотора и помпа датчик колянов вал има дори да не го бяха познали.Немогат и диагностика да ми направят защото тестера им е изгорял и незнаят кога ще го оправят.

Коментар

Първоначално публикуван от borko3228 Преглед на мнение
        Колеги,кажете къде в София да отида и да си поръчам датчика.В нисан запад на бул. Европа ми казаха че по VIN-a дето съм дал няма такъв датчик.Какъвто и да е мотора и помпа датчик колянов вал има дори да не го бяха познали.Немогат и диагностика да ми направят защото тестера им е изгорял и незнаят кога ще го оправят.

Няма от къде на смислена цена. Patrol fen или mimo13 са хората от форума, дето внасят. Питай тях.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Трябва да има датчик, който да брои оборотите на двигателя. Обикновенно е отзад на маховика, или отпред на шайбата на коляновия вал. Може да има нестандартно решение, примерно да брои оборотите на разпределителния вал, или оборотите на помпата. В този случай индиректно пак брои оборотите на двигателя. Да се намери къде е този датчик е по малкия проблем.
          Проблема е това ли е причината за проблемите с работата на двигателя.
          Аз бих направил диагностика със съответния код и описание на грешката. Преди да тръгна да купувам датчик.
          Виж ми подписа и може да се възползваш.

Коментар

Диагностиката ми е правена от колегата kiki.t.Аз знам къде се намират и каква функция изпълняват просто не съм очаквал да ми зададът такъв въпрос в нисан.Датчиците са два на моя мотор-единия е на помпата а другия е на разпределителния вал.Тук във форума е пълно с информация и сервизни ръководства ,че просто няма начин да не се разбере къде се намират и закакво са.Това мисля че е ясно на всички.Където и да съм ходил досега във всички по-малки магазини ми се предлага датчика дето върви с бошовската помпа и е по дълъг и с по-малък диаметър.Има го и е на добра цена,а и буксата е друга.Явно попаднах на неподходящия човек в сервиза.

Коментар

Бошовския не става. За някакво друго возило е. В BOSCH помпата няма датчик за това. При BOSCH барианта датчика е един, и брои зъбите на маховика.

Дори в настоящата тема вече минахме през това.

Казах ти и кой да питаш за цена/поръчка. Ще е най-добрата цена, на която си попадал. Обикновено за седмица, до 10 дни е тук.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По моя VIN в декодера излезе товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:secimg.gif
Прегледи:1
Размер:32.5 КБ
ID:5283033 Датчика е със същия каталожен номер259777F400.Писах на mimo13 и чакам отговор.

Коментар

Вече съм с новия датчик благодарение на изключително точния Patrol fen. Днес не е придърпвал, но и времето е топло.

Коментар

Аз също чакам да ми достави датчика дано се оправи.Ще пиша като има развитие.

Коментар

Днес поставих новия датчик , ама то и преди имаше дни в който си работеше ,та времето ще покаже.На место се форсира ама някакси във високите обороти след 3500 каточели умира но поне не придръпва и чека не е светил(засега)Има някаква промяна към по-добро но има още какво да се пипа мисля

Коментар

Първоначално публикуван от borko3228 Преглед на мнение
                        Днес поставих новия датчик , ама то и преди имаше дни в който си работеше ,та времето ще покаже.На место се форсира ама някакси във високите обороти след 3500 каточели умира но поне не придръпва и чека не е светил(засега)Има някаква промяна към по-добро но има още какво да се пипа мисля
                        Е та то след 3500 съвсем официално си му пада въртящия момент сериозно. 3500 оборота е на 5-та и някъде със 150км/ч.

Коментар

Е да аз го пробвах естествено веднага и си върви добре по равното вдигнах 120 но не съм гледал на колко обороти че става малко нестабилен на тази скорост.Със сигурност има някаква разлика от преди и както казах е към подобрение.Иначе в ниските обороти ускорява много добре и аз по принцип там го карам а това беше само за пробата,но ще покараме и ще видиме.Сега имам да сменям гарнитурата на всмукателния колектор и някакъв малък теч на антифриз дето се стича от горе над водната помпа.Мисля че е от гарнитурките между блока и водната помпа,но тече само като е студено.

Коментар

Моя също сълзи зимата от там. Но толкова, че въобще не се усеща и не води до доливане, вече 3 зими (или 2 бяха...)

Не трябва да има нестабилност на 120. Има нещо гнило по окачването. Моето редовно го ръчкам със 130-140. Никаква нестабилност няма.

Коментар

Относно теча, при мен се оказа изметната капачка на термостата, губеше антифриз, постепенно, никога не е правила магарии с температурата .От капачката антифриза много подвеждащо се оттича върху водната помпа и към всмукателния колектор, докато теча не е голям капачката много бързо изсъхва от високата температура , а остава малко мокро на другите места.При мен капачката беше пластмасова/нещо като бакелит/, купих си от моргата алуминиева/май по - скоро цам/, загубата на антифриз след подмяната спря.Вероятно проблема е възможен и при металният вид капачки, ако се пренатегнат болтчетата-кривят ушите.

След 110, моята не ми харесва как се държи, стои в пътя , но създава общо усещане за нестабилност.Вероятно отчасти се дължи на прекалено меката предница, трябва да и понатегна торсионите.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                                След 110, моята не ми харесва как се държи, стои в пътя , но създава общо усещане за нестабилност.Вероятно отчасти се дължи на прекалено меката предница, трябва да и понатегна торсионите.
                                По-скоро си провери състоянието на амортисьорите.

За другото - аз съм с метална капачка. Течеше си и като а купих, тече си точно толкова и след 3 смени на термостата + 1 смяна на антифриза. То при мен не е теч. Просто само и единствено зимата там си виси по една капчица, и толкоз. Никога не съм доливал антифриз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X