Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема - Нисан 2.7 тди или 3.0 ди - къса или дълга база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема - Нисан 2.7 тди или 3.0 ди - къса или дълга база

Здравейте. Изчетох доста от мненията по моята дилема, но така и не стигнах до категорично решение. Занимавам се със земеделие от доста време и лекия автомобил трудно се справя по земните пътища особено ако е кално/да не говоря и за пораженията по окачването/. И така реших да се ориентирам към джип. Избора ми се спря на Опел Фронтера и Нисан Терано. Джипа искам да го ползвам ежедневно като лека кола/ да пътувам до работното си място-40 км./ и когато ми се наложи да вляза в полето да не се притеснявам, че ще закъсам/както до сега ми се е случвало неведнъж/. Няма да го ползвам за офроод. Като изчетох доста от темите разбрах, че Фронтерата не е за препоръчване/ не особено издържлив дизелов мотор-2.2дтл115к.с. Аз искам дизел заради икономията на гориво а и акциза при земеделците/. За това се насочих към Тераното, но двигателя който ми допада като технически характеристики се оказва/ от прочетеното тук/ също проблемен/ до 2003 г. по- нова година ще ми е трудно да си купя/. И така кой мотор да избера 2.7-125к.с или 3.0-154к.с.и коя база / искам да вози меко, а и семейството ми почивните дни ще е с мен. Поздравления за този форум-има много полезна информация за лаици като мен. Благодарности на колегите, които ще ми помогнат при избора на джипа.

От: Дилема - Нисан 2.7 тди или 3.0 ди - къса или дълга база

Здравей Колега,
    След като искаш да го ползваш и за служебен автомобил и за личен, през почивните дни, си вземи една дълга база 2,7TDI.
    Тя ще покрие напълно твоите нужди. Няма да ти я хваля - ти си изчел достатъчно тук.
    Успех.
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Още едно мнение за 2.7 дълга база. 3.0 има по-голяма динамика, но 2.7 е една идея по-надежден, а за теб мисля това ще е по-важно. Щом ще е и семеен без оффроуд - дълга база.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Здравей аз имам Маверик- къс и мястото отзад не е никак малко, но проблема е влизането на задната седалка от големичък възрастен. Ако семейството ти е по голямо по добре е с 4 врати. Разгледай и Патрула, като вариант тук в продава има интересни предложения

Коментар

Щом ще возиш семейството определено имаш нужда от дълга база, късата няма никакъв багажник.А за мотора...то и аз преди време бях пред тая дилема и накрая реших на принципа на Мечо Пух - колкото повече толкова повече!Наистина 2.7 се слави като доста надежден мотор, но и 3-ката не е за пренебрегване.С правилна поддръжка няма да те остави никога, а повечето кончета никога не са излишни!
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
            ... но и 3-ката не е за пренебрегване.С правилна поддръжка няма да те остави никога, а повечето кончета никога не са излишни!
            +1 дълга база с мотор 3.0
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Благодаря на колегите, които отговориха на моя въпрос. Явно ще трябва да се насоча към дългата база, а за мотора ще умувам още дали 2.7 или 3.0. Сега цените са доста високи на джиповете в сравнение от преди 2 -3 месеца. Терано дълга база с 3.0 ди мотор е от порядъка на 15000лв и на горе, а с 2.7 тди 10000-12000 лв. Вероятно ще изчакам да паднат цените/ мисля, че зимата са най-високи цените на джиповете, защото тогава е и сезона им за ползване/.Успех на всички и весело посрещане на новата година.

Коментар

Взимай дългата база,щом е за семейството.За мотора не мога да ти препоръчам защото карам бензин.Според мен 3,0 ще бъде по добре.
                тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X