Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрола се инати- проблем с чипа на нафтовата помпа!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Патрола се инати- проблем с чипа на нафтовата помпа!

Кончето ми направи проблем вчера/за късмет преди да го вкарам в кошарката че ако беше някъде из горите..../
    Та на проблема- последната екстра за която не ми остава време да елеминирам се издъни!От ляво на волана имам оригинално монтиран чип който като се извади блокира достъпа на нафта към помпата посредством клапан
    интересна екстра на 87 набор ама нали е Японец
    Отворих буксата при помпата и я напръсках с контактен спрей както и самия чип,след процедурата проблема изчезна явно се беше поокислил от многото газене в вода и кал напоследък.Но днес пак същия филм...ядоса ме!

Въпрос---мога ли някак да махна чипа и да подам захранване направо от контактния ключ към клапана или направо да го махам/клапана/??
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

От: Патрола се инати- проблем с чипа на нафтовата помпа!

Начи т.нар. чип (по модерному имобилайзер) прекъсва веригата на клапана. Екстрата е вероятно монтирана в немско. Ако го снимаш ще ти кажа със сигурност.

По жиците по жиците и ще намериш къде се прекъсва оригиналното захранване.
    Обикновено алармаджийте прекъсват снопа кабели който излиза в дясно.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Той и чипа се вижда и кабела и буксата всико ми е ясно ама как да го махна?
      Май ще се ходи на доктор!

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        ... или направо да го махам/клапана/??
        Как се гаси дизел, ако го няма клапана?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Я снимай и ще ти кажа кои жици да вържеш на късо.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Е то това е проблема де!Имах на впредвид да го демонтирам и на негово място да поставя друг без досадния чип!

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
              Е то това е проблема де!Имах на впредвид да го демонтирам и на негово място да поставя друг без досадния чип!
              Що не ми се обадиш утре?
              И без това в завода нямаме много работа, поне да свърша нещо полезно.
              Пия всичко, без лимонади
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Що не ми се обадиш утре?
                Ще се възползвам от предложението ти но утре пътувам до Сливен!Ако остане време...

Коментар

Ми той SD33 е с редова помпа и не се гаси с клапан. Отстрани на самата помпа има моторче което я управлява. Има го в тази тема
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...35#post1208035
                  TLC 100
                  TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
                    Ми той SD33 е с редова помпа и не се гаси с клапан. Отстрани на самата помпа има моторче което я управлява. Има го в тази тема
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...35#post1208035
                    Това и са прекъснали алармаджиите - 99.9%. Управлението на джаджата през ключа. Дали е моторче или клапан е се 200

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      И аз се чудя,защо на 3.3 не е с клапан,ами има едно моторче с редуктор,което дърпа рейката.Някой каза,че и обогатявало при първоначално палене ? Някой знаещ да избистри темата ? Само гаси ли,или наистина има и други функции това редукторче ?

Коментар

На патрола на гробаря става въпрос за имобилайзер който спира притока на нафта в ГНП-то. Явно е монтиран допълнително. Решението е сравнително просто-изхвърля се всичко, и в помпата се навива щуцер за вход на горивото. Но има едно тънко маркучле което излиза от клапана и отива в подкачващата помпа. Не знам кава работа върши, и не посмяхме да го махнем. Но Гроби каза, че засега ще кара така, че били много студено за ремонт, и чак напролет ще се занимавеа с проблема.

Иначе гасенето си е с моторче което подава нужното положение на рейката за тихи обороти. Но двете системи нямат нищо общо.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X