Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на водна помпа на 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на водна помпа на 2.8 TD

Здравейте,оказа се че двигателят е с ангренажен ремък /мислех че е верига/.Едни пласмасови кори които затварят ремъка, пречат да се отвие болт на водната помпа,а на тях им пречи една ремъчна шайба на коляновият вал.
    Въпросът ми е,за поредност на операциите при изваждане на водната помпа.Вади ли се тази шайба,и как ? Има шпонка на шайбата към/то коляновият вал,днес правихме скоба,но реших и да питам. Също така ремъкът ми се видя хлабав.Доколко се натяга ремъкът,как се проверява че е достатъчно натегнат,но и че не е пренатегнат.При късане на ремък,или изронване на зъби какви са пораженията,клапани чупи ли ?

И другият въпрос,- откъде да си купя водна помпа която да не е менте ?

От: Смяна на водна помпа на 2.8 TD

Отви ли болта на шайбата на коляновия вал?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Отви ли болта на шайбата на коляновия вал?
      Да,и шайбата е извадена,и помпата е купена.Парадоксът,е че съм работил в чужбина във фабрика за рециклиране на авточасти,и известен период правих водни помпи,но сега е по лесно да си купиш.Иначе имам всякакви преси,и дори подходящата за целта ,рейкова преса,с редуктор Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111960.jpg
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5233875 Ангренажният ремък ми се вижда хлабав,дай някаква методика,как се проверява,или е на усет ? Има две обтягащи ролки,от коя се натяга ?

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
        ... Има две обтягащи ролки,от коя се натяга ?
        Едната е водеща, другата обтяжна. Пружината си я опъва колкото трябва. Прост механизъм, като го разгледаш ще разбереш. Ако пък има снимки ще ти покажа как.
        Намери ли белега на колелото на колановия вал?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Едната е водеща, другата обтяжна. Пружината си я опъва колкото трябва. Прост механизъм, като го разгледаш ще разбереш. Ако пък има снимки ще ти покажа как.
          Намери ли белега на колелото на колановия вал?

Белег не съм,не съм погледнал просто.Значи не се натяга ремъкът,той сам ? Колелото е на шпонка,правихме "крака" за скобата,че оригиналните дълги и опират в купето.

Жена ми го кара тоя Патрол, и сега и е терсене с лека кола,вика - "Всеки трябва да кара джип" .Аз карам бус,и наистина като седна в лека кола,и сякаш задника ще ми застърже в асфалта,все едно си в картинг.

Коментар

От двете страни на колелото има шайби, на едната от тях е белега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X