Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за купуване на акумулатор - какъв да бъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за купуване на акумулатор - какъв да бъде

Време е за нов акумулатор . Въпроса е, кое е най доброто като цена/качество на нашия пазар .Загледал съм тия ETS Magneti Mareli , но не намирам отзиви за тях.
    За пазарджишките ИСКРА чувам хубави неща ,така че ще ги имам предвид.
    И другия въпрос - колко ампера минимум да е за 2,7 ТД 2001 г. Имам ги някъде
    спецификациите ,но точно сега като ми трябват , не ги намирам. На работа съм и нямам
    възможност да разровя хубаво из нета.

От: Въпрос за купуване на акумулатор - какъв да бъде

Аз съм със син BOSCH, щатен размер (японски размер - излиза си по каталог). Мисля 92 или 96Ah. Доволен съм до толкова че просто си върши работата без да мрънка, все едно го няма. Откак е сложен не е зареждан, а цяла седмица карам на къси дистанции (5-7км два пъти дневно).

По-малък - недей. Че примерно 72Аh ще върши работа - ясно, но ще е по-натоварен и ресурса му ще е по-малък. Струва си единствено ако ще слагаш гелов, защото повече от 72Ah не може да се побере.

Та, отиди в най-близкия фирмен магазин на BOSCH и се сдобий с нужния. Ще ти го намерат по каталог. Не е рядък или дефицитен - просто масов японски размер. При сегашните цени просто не си струва да се занимаваш с български течащи недоразумения. Казвам го от опит. От BOSCH-а не е капнала и една капчица, а клемите ми са като все едно вчера сложени.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз съм доволен от 'Искра",много е дуракоустоичив.През годините съм имал 2-3 от тази марка.Всичко е въпрос на цени ....
      Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Съвет от патила глава - каквото и да вземеш, много добре прочети условията на гаранцията. Аз бая зор брах с един Банер, докато си признаят дефекта.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Намерих темата по въпроса http://www.offroad-bulgaria.com/show...=100941&page=1 .
          Само тия ETS MAGNETI MARELI ми остават като малка загатка

Коментар

Ако колата не е за продаване-оптима.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Ако колата не е за продаване-оптима.
              Ще трябва да е 70Ah или по-малък. Друг не се побира на щатното място. Без наличие на лебедка смисълът е под въпрос, предвид и по-виската цена.

...друг вариант е два по-малки - по един от всяка страна. Място има.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега аз имам един "ENERGY JAP" (японски -100 и 120 Аh има ляв, десен и с диагонално разположение на клемите ) много рядко се срещат по автокъщите на НИСАН , аз моя го взех от панаира в Пловдив с 10 години гаранция е! Имам го вече от почти 4 години, никога нее презареждан и никога не ми е създавал проблеми. Препоръчвам ти го, няма да имаш грижи с него.
                http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

Върл маняк на NISSAN PATROL

Коментар

Първоначално публикуван от Стачито Преглед на мнение
                  Колега аз имам един "ENERGY JAP" (японски -100 и 120 Аh има ляв, десен и с диагонално разположение на клемите ) много рядко се срещат по автокъщите на НИСАН , аз моя го взех от панаира в Пловдив с 10 години гаранция е! Имам го вече от почти 4 години, никога нее презареждан и никога не ми е създавал проблеми. Препоръчвам ти го, няма да имаш грижи с него.
                  При 10 години гаранция просто няма какво да го мисли. Стига да се намери пасващ.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    При 10 години гаранция просто няма какво да го мисли. Стига да се намери пасващ.
                    Стига въобще да намери!!
                    Чичко гугъл нищо не каза по въпроса, а аз като прочетох 10 г. гаранция и ми светнаха очичките!! Че и на мен ми предстои смяна, и пак 100 ач!! Ама явно няма да ме огрее!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Колеги ето сайта от акумолатора http://www.japanesecarbatteries.co.nz/ ако може да ви е полезен
                      http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

Върл маняк на NISSAN PATROL

Коментар

Какъв точно е бил дефекта с Банера? Принципно гаранционните услувоия са меко казано брутално.
                        То са 40 точки в които не се признава гарнцията!... все пак купих банер за Самика. Когато онзи го премери, за да завери гарнцията, каза че е на границата самото зареждане, но все пак я заредих.

Отидох после до Густавчо и човекО извади един аналогов Мултиметър и показа отлични параметри. Тогава ме успокои с това, че ако го е мерил дигиталките е възможно да дават грешни показатели на студено време.

Оптима---Оптима. Ама най-евтиния е 450лв. Ще видим колко ще изкара Банерчето.

Коментар

Взимай EXIDE PREMIUM или ACDelco това са акумолаторите ползвани от аудиокар маняците!
                          Или Оптима, но те не се пипат.
                          EXIDE за мен е акумолатора!

Коментар

мога да кажа само НЕ си купувай FAAM!
                            не изкара и една година (при две гаранция)
                            а усмивките на продавачката и момчетата в гаранционния сервиз са съвсем различни (очевидно има защо)

Коментар

По една случайност имам три различни/по амперчасове/ Бош-силвър, които са на по 5 зими и се оказаха добри.
                              Оказа се, обаче, че цените доста са се увеличили оттогава и разликата до една Оптима май вече не е толкова дразнеща.
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X