Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замисляне около 1600 оборота на място ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замисляне около 1600 оборота на място ?

Здравейте ,скоро се сдобих с Терано 2.7 дизел 2000 година последният фейслифт (с целият фар) къса база. Джипката се движи безпроблемно и ми допада доста ,има си някой проблемчета ,който се надявам да отстраня с ваша помощ.
    Интересуват ме доста неща ,но това което ме притеснява най-много е ,че на място при рязко поддаване на газ има едно съвсем кратко замисляне около 1600 оборота и изпушва едно облаче дим ! На празен ход няма никакви пушеци ,а при плавно подаване на газ и замислянето изчезва. В движение също не съм забелязал проблеми и пушене.
    -Каква е турбината на този двигател ? Марка ,модел ,цени ,издръжлива ли е и изобщо срещат ли се проблеми с нея ?
    -Нямам ABS или просто не работи ,но лампи по таблото никакви не светят. Как да най-лесно да разбера има ли АBS или не ?
    -Какви са заводките размери на гумите ?
    -Какъв разход на гориво трябва да очаквам от тази джипка ?
    -Кое е най-доброто масло за този мотор ?

За сега е това утре ако ми остане някакво време ще кача и 2-3 снимки
    Благодаря предварително на отзовалите се.

От: Замисляне около 1600 оборота на място ?

Здравей Колега и честито, със здраве да си караш джипката и много безаварийни километри.
    Това замисляне около 1600 оборота на празен ход може и да е заради турбото (още не се е развъртяло добре).
    ABS-а може и да има (това е един голям метален блок в двигателния отсек от шофьорската страна с много метални тръбички по него), а може и да няма.
    Много вероятно е да са откачили диодчето на таблото, заради проблеми с датчиците.
    Разхода на гориво зависи от големината на палеца на десния крак ;-).
    На мен ми харчи около 10,5 в града, но при много спокойно каране.
    От мен толкова.
    Успех
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от mocho Преглед на мнение
      Интересуват ме доста неща ,но това което ме притеснява най-много е ,че на място при рязко поддаване на газ има едно съвсем кратко замисляне около 1600 оборота и изпушва едно облаче дим ! На празен ход няма никакви пушеци ,а при плавно подаване на газ и замислянето изчезва. В движение също не съм забелязал проблеми и пушене.
      Нормално е и всички го правят. Защита на двигателя. Не допуска при ненатоварен двигател да се подава гориво колкото ти е кеф.
      -Каква е турбината на този двигател ? Марка ,модел ,цени ,издръжлива ли е и изобщо срещат ли се проблеми с нея ?
      Ако е в добро състояние, надали ще имаш някога проблем с нея. Специфична си е за тоя двигател, до колкото знам.
      -Нямам ABS или просто не работи ,но лампи по таблото никакви не светят. Как да най-лесно да разбера има ли АBS или не ?
      Трябва да имаш помпа за ABS-а. Намира се в горния десен ъгъл на двигателния отсек, зад въздупния филтър, алуминиева е и от нея излизат 4 тръбички - по една за всяко колело. Ако я няма, значи си без ABS. Има такава комплектация, така че и да нямаш - нормално е. Ако искаш снимай двигателния отсек, и ще ти кажа със сигурност дали имаш.

-Какви са заводките размери на гумите ?
      235/75/15 или 235/70/16 Има и редки комлпектации с друг размер. Трябва да пише на колконката на вратата.

-Какъв разход на гориво трябва да очаквам от тази джипка ?
      Къса база със заводска комплетовка - градско 10-11. Извънградско с примерно 120км/ч по километраж и пуснат климатик - около 9.

-Кое е най-доброто масло за този мотор ?
      Моя карам лятото с 10W40 а зимата с 5W40 на MOTUL. от 5W40 лятото голям смисъл няма, но и няма да навреди. Полусинтетиката е по-евтина, и само заради това лятото слагам такова. Иначе бих си го карал целогодишно с пълна сиинтетика 5W40. Сменям на 7500км.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Нормално е и всички го правят. Защита на двигателя. Не допуска при ненатоварен двигател да се подава гориво колкото ти е кеф.

Ако е в добро състояние, надали ще имаш някога проблем с нея. Специфична си е за тоя двигател, до колкото знам.

Трябва да имаш помпа за ABS-а. Намира се в горния десен ъгъл на двигателния отсек, зад въздупния филтър, алуминиева е и от нея излизат 4 тръбички - по една за всяко колело. Ако я няма, значи си без ABS. Има такава комплектация, така че и да нямаш - нормално е. Ако искаш снимай двигателния отсек, и ще ти кажа със сигурност дали имаш.

235/75/15 или 235/70/16 Има и редки комлпектации с друг размер. Трябва да пише на колконката на вратата.

Къса база със заводска комплетовка - градско 10-11. Извънградско с примерно 120км/ч по километраж и пуснат климатик - около 9.

Моя карам лятото с 10W40 а зимата с 5W40 на MOTUL. от 5W40 лятото голям смисъл няма, но и няма да навреди. Полусинтетиката е по-евтина, и само заради това лятото слагам такова. Иначе бих си го карал целогодишно с пълна сиинтетика 5W40. Сменям на 7500км.
        Колега бях чел някоя от темите че твойто терано е чипосано как е вървенето и разхода на гориво колко излиза и къде могат да го направят

Коментар

Здрасти,

моето също няма АБС а пък е 2001г. - не е кой знае какво но трябва да си с една идея по-внимателен.
          Турбината ако я загледаш ще видиш че е с допълнително течно охлаждане (поне моята така изглежда).
          Провери дали е чист сепаратора на картерните газове- една черна кутийка долу от дясната страна на интеркулера- само му се откачат маркучите и го промиваш-не се разглобява.
          Изпушването и прекъсването го правят всички- както казва Спарки-има някаква защита и не трябва да те притеснява.
          Като го имаш от скоро е добре да видиш и една мрежеста цедка която седи на входа на дизел помпата, въпреки че ако си върви добре по-скоро не я пипай- на сравнително кофти място е , и има навика да се отвива гайката заедно с цолъла отдолу

Коментар

"Турбината ако я загледаш ще видиш че е с допълнително течно охлаждане (поне моята така изглежда)"

Това е много интересно - сложи някоя снимка.
            При мен в турбината влиза и излиза само маслото което я смазва - нямам друго за охлаждане.
            Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
              При мен в турбината влиза и излиза само маслото което я смазва - нямам друго за охлаждане.
              Така си мислиш само. До турбината си ходи и масло, и водица. Просто тръбите за масло са по-очеизвадни.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря много на всички за информацията. Главното ми притеснение се изпари благодарение на вас В интерес на истина преди да купя тази кола ,гледах абсолютно същтата ,която имаше същото прекъсване и изпушване.
                Днес забелязах други две проблемчета. Стоях в задръстване доста време и след това когато движението тръгна отново забелязах ,че километража ми е залепнал на 50-тина км/ч. Не мърдаше ни нагоре ,ни надолу и след около половин час се оправи ?!?
                Другата странност проявяваща джипката е ,че от средните въздуховоди духа студено ,а всички останали си раотят със зададената от мен температура ?!?

Ето и малко снимки на ярко червената машина

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!B80uiUwCWk~$(KGrHqF,!mEEy+jC1N9+BM4E,+i6bQ~~_12.jpg
Прегледи:1
Размер:32.6 КБ
ID:5232895Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!B80uMGgBmk~$(KGrHqZ,!lkEy+jCzOeHBM4E,jh5r!~~_12.jpg
Размер:37.4 КБ
ID:5232896Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!B80vO7wCWk~$(KGrHqV,!isEzNeENGigBM4Eb1y,sg~~_12.jpg
Размер:36.5 КБ
ID:5232897Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!B80vkmgB2k~$(KGrHqV,!isEzNeENGigBM4EcRBJ8w~~_12.jpg
Размер:37.9 КБ
ID:5232898

Коментар

Здравей,
                  Това с километража ако е изолиран случай не е страшно, но ако се случва често може да се наложи да свалиш таблото с уредите и да хванеш поялника.
                  Понеже гледам че си с десен волан, трябва да свалиш жабката и там вдясно от нея са зъбчатките, които командват въздуховодите - там може да има някакъв проблем, нещо да се е откачило. Най-добре прегледай техническото ръководство, там има подобро описано, даже с картинки кое къде и как се прави, за да стигнеш до въздоховодите.
                  При мен от средата си духа топло, а с таблото имах грижи - не ми показваше изминатите километри, часа и температурата. След лека заигравка с поялника всичко се оправи.
                  Успех
                  Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Централната конзола винаги духа студено.

Колкото до километража, така и не запомних дали на тия след 2000г. е електрически или механичен. Тоците по таблото и самото табло са им слабо място на тия след 2000г.

Коментар

Kакъв е смисълът от това ?

Коментар

Kакъв е смисълът от това ?
                        Е що ме питаш мен? Нито съм конструктора, нито съм писал инфантилни изисквания с още по-инфантилни аргументи, които конструктора да спазва.

Има слухове че е някакво гламаво решение да не вземеш да се успиш като ти стане топло и приятно, уж. Кой тъпанар го е измислил - друг въпрос, но не само тераното е така. Доста други коли също имат тая вездесъща екстра. За мене си е просто гламава работа, и толкоз. А е решено простичко - въздуха за централната конзола просто минава покрай подгряващия радиатор, сместо след него. Следващия път като разглабям таблото ще разгледам по-подробно дали пък не може да му се намери колая.

Коментар

[QUOTE=sparkybg;1358651]Централната конзола винаги духа студено.

Днес проверих и при мен духа топло от средата над касетофона.
                          Явно има някакви разлики, ама още не съм разглеждал в детайли ръководството.;-)
                          Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

[QUOTE=ogimaster;1359506]

Днес проверих и при мен духа топло от средата над касетофона.
                            Явно има някакви разлики, ама още не съм разглеждал в детайли ръководството.;-)
                            Твойта от де беше оригинално? Швейцария? Австрия? България?
                            Има разни разлики май между изискванията за рализните държави. Може евентуално от това да е. Мойта е от Италия и духа студено. Производителя ги дели на 3 региона в европа.

Коментар

Моята оригинално е от Габрово, ама преди това е живяла в Италия ;-)
                              А може би са знаели, че стария ми Kadett духаше студено от средата и мръзнех, и зарадти това тази кола да са я произвели специално за мен ;-)
                              Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X