Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с включването на преден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с включването на преден мост

Поздрав към всички!!!
    Аз съм нов регистриран участник.Преди два месеца си докарах от Германия един
    Нисан Терано 2 производство 2004 г. - края.Не искам да съм многословен.Не мога
    да включа бързите на предния мост,не знам защо.Дайте идея какво да правя,а идва зима и ще ми трябват.
    Предварително благодаря на всички за дадените съвети!
    [B]НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ !!![/B]
    [B]0899-43-23-58[SIGPIC][/SIGPIC][/B]

От: Проблем с включването на преден мост

Искаш да кажеш ,че не можеш да включиш на 4х4?!

Коментар

Може би трябва да провериш дали хъбовете работят.

Коментар

Да не пробваш да включваш в движение?
        Изобщо, напиши си в профила от къде си да ти кажем къде да идеш да я погледнат колата.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Споко скоро ще получиш съвет от специалистите
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Колеги,благодаря за отзивите.Пояснявам - от Пловдив съм,разбрах,че в нашия град имало силна група офроудаджии,да не се обиждат останалите и в тяхната кръв тече бензин! Та бързите пробвах да ги включа първоначално от место,после и в движение,ни
            как не се получава.Бавните-лоста назад се включват и работят,но бързите не искат.Не знам защо.
            Към пловдивската група,телефона ми е 0899-43-23-58 Яни Кратунков - за всички,а при желание можем и лично да се видим и запознаем,ще ми бъде много приятно.Имам желание за активно включване в живота на групата,а и имам една интересна идея,ко-
            ято искам да споделя. Бъдете живи и здрави и безаварийно пътуване!!!

Коментар

Ясно. Просто се свържи с някой от градските ти да се видите и да погледне.

Между другото, по какво съдиш че бързите не включват? Имай в предвид че раздатката има и положение "N", при което движение не се предава никъде - нито на задните, нито на предните колела. На таблото трябва да имаш лампа, свети ли? И да не свети - не е дерт - може да е изгоряла или да се е скапал датчика, дето я светва, но бързите да си се включат. Провери дали физически се включват - тоест на някоя мокра полянка включи, покарай 10-ина метра да включат хубовете, после спри и опитай да потеглиш рязко. Трябва да избуксува и някоя от предните гуми.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки,благодаря за съвета.При включване на бавните светва лампата на арматурното табло,лоста отива назад и се чувства,че теглят и предните гуми.А от О-во положение-когато работи само задния диф,лоста на раздатката не иска да мръдне напред където са бързите и се чувства,че предните гуми не теглят.

Коментар

Айде и аз да задам един тъп въпрос - ти да не влючваш 4х4HI?
                  Защото при движение на малкия лост назад първо се включва 4Х4 HI, после с леко издърпване назад и натискане надолу, последвано от още дърпане назад се включва 4Х4 LO.
                  Когато си само на заден мост, колкото и да буташ напред няма какво да включиш (поне при мен е така)
                  Успех.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
                    Айде и аз да задам един тъп въпрос - ти да не влючваш 4х4HI?
                    Защото при движение на малкия лост назад първо се включва 4Х4 HI, после с леко издърпване назад и натискане надолу, последвано от още дърпане назад се включва 4Х4 LO.Когато си само на заден мост, колкото и да буташ напред няма какво да включиш (поне при мен е така)
                    Успех.
                    Подкрепям съмненията на колегата!Аз също оставам с такова впечатление! Колкото и да чета темата не схващам какво точно не прави джипката или какво собственика и очаква от нея!По принцип, малкия лост трябва да е: - 1./ в крайно горно(предно) положение(под горно,разбирам, по хоризонтал, най-близо към таблото)-съответно включен само заден мост-бързи, на таблото нищо не свети: 2./една позиция назад(в същата плоскост по вертикал),включва се и предния мост, пак бързи, светва индикатора на таблото(по терминологията на колегата 4Х4 HI): 3./още една позиция назад(по хоризонтал) и надоло(по вертикал)-неутрална, гасне лампата на таблото, нищо не се случва: 4./следваща позиция назад(към седалките),последната възможна, в долна(по вертикал) плоскост,индикатора на таблото светва отново, включва бавни и на двата моста....е*аси обяснението дето го направих...и аз почти си го разбрах!
                    Последно редактирано от emil5koff; 24-11-10, 21:18.

Коментар

Колеги,благодаря за съветите!!! Аз съм пълен лаик, но смятам да е науча.Например,не знаех,че молкия лост се движи и по вертикал / надолу и нагоре /.И така дали правилно съм разбрал - малкия лост на двойното има 4 позиции:
                      1/ Крайно горно-предно положение-само включен заден мост 2Н няма светлинна индикация на таблото.
                      2/ Един път назад,без надолу-включени и двата моста 4Н има светлинна индикация на таблото-работещи два моста - бързи.
                      3/ Още един път назад и надолу-неутрална / значи ли това,чи и двата моста са изключени и ако включиш големия лост на първа колата няма да тръгне???.Който не знае пита,а който не пита върщи глупости.Аз съм от питащите. Не ми се смейте!!!
                      4/ На долната плокост още един път назад-работещи два моста - бавни - има светлинна индикация на таблото.
                      Правилно ли съм разбрал - казвайте??? Човек се учи / го учат / докато е жив. Спреш ли да се учиш по добре се отпищи.
                      На Фронтерата всичко е на една пласкост,без натисканици надолу.
                      Е за сега на всички БЕЗАВАРИЙНО............!!! Чакам Вашите отговори.Не се сърдете на питащия човек.Извинете за многословието.

Коментар

Здравей Колега,
                        Много добре си разбрал нещата.
                        Да си кажа правичката незнам какво точно се случва в положение "N", но не ми и трябва да знам, защото след като съм стигнал до него, определено съм го закъсал.
                        Всеки един производител на автомобили 4Х4 по различен начин си решава проблема с превключването на 2H, 4X4 HI, 4X4 LO.
                        Затова при Opel е по един начин, при Nissan е по друг, а при TOYOTA е по трети.
                        Да не казвам че и при различните години на производство на един и същи модел се сменя начина на превключване.
                        Успех.
                        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                        Opel Campo 3,1 TD '99
                        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Чудесно си разбрал!...ама и аз как съм го обяснил(на две ракийки), не е за вярване...

Коментар

Индикацията на таблото светва още на 4х4HI, тоест, само с дръпнат назад лост (без натискане и дърпане най-назад). Тая индикация е само за режима 4х4, и нея бързи или бавни не я интересуват.

Всичко си разбрал правилно. по т.3 - да, на каквато и скорост да включиш, към колелата няма да иде нищо. Редовно ползвам тоя номер като си вкарвам колата в гаража - раздатката на N, и скоростите на задна, че да ми свети лампата за задна. Излизам и си отварям гаражните врати "на светло".
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря юнаци,до тук всичко е наред.С Ваше разрешение имам още въпроси.Когато си карал на 4х4 и искош да оставиш колата за да си свършиш нещо трябва ли задължително да я върнеш само към водещия мост или можеш да я оставиш така и после да си продължиш на 4х4? И още при кои случаи задължително трябва да минеш няколко метра назад за да се изключат автоматич ните хъбове? Е аз май само питам,но поне това което не знам.А мога и да бъда полезен - знам перфектно /писмено и говоримо/ рускиезик,а руснаците доколкото съм информиран имат добри автосайтове,мога да помогна с превод.Занимавам се още и с свързочна техника - радиостанции,много удобно и готино нещо.Имам си едно такова нещо в джипа и понякога си приказвам с руски колеги.Може да се помисли за радиофикация на колите,с удоволствие ще помагам.Е за сега толкова - бъдете живи и здрави и БЕЗАВАРИЙНО навсякъде!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X