Здравейте колеги вчера след смяна на маслото и филтрите видяхме, че тръбичката на горивопровода е много изгнила и едвам се намери място за да надене гумена такава. Избиваше гориво при всяко при най малкото разместване. Закрепихме го, но днес изби в гаража и няма вадене от там. Та ще се правя на майстор просто нямам избор. Искам да попитам тъй, като те са 2 едната е ф8мм и ф6мм. ще слагам медна такава. Гледах подобна тема за фронтера и там колегата така е постъпил. Ако някой е правил такова нещо моля да драсне нещо Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на горивопровод на бензиново терано2/маверик
Свий
X
-
От: Смяна на горивопровод на бензиново терано2/маверик
Ako ще слагаш медна, не трабва да контактува с нищо стоманено. Стоманеното го отнася с пълна сила.
Опитай да намериш медна тръбичка, опакована с пластмаса отвън. Или си сложи пак стоманени - ще забравиш за това минимум един 15-ина години. Не знам откъде си, но обикновено такива тръбички има по магазините/работилничките, където правят хидравлични и спирачни маркучи. Медни - в газаджийниците.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Или от първата морга взима пластмасови тръби, също така може да пусне и маслоустойчив маркуч.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Еми всичко е вариант. Аз обаче чисто субективно пластмасата по горивни магистрали я недолюбвам. Нямам аргументи за това.
А тръбички, че и с хубави щуцерчета за тях, има в камионджийските магазини. Визирам например тоя на симеон, във визокия блок в близост до кръстовището с моста. Има интересни нещица.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Днес минах до едни газаджий в кв.Борово и ми продадоха медна тръба с обшивка 8мм. и сега в събота ще ги сменя и 2 те. Разгледах няколко теми с търсачката и май на късмет на какво ще попаднеш, като качество за гумените маркучи. Ще пиша какво се е получило за сега успях да видя, че отзад има сервизен отвор за бензиновата помпа и може да не се сваля резервоара.
Коментар
-
Слагал съм отлични оплетени гумени маркучи и на дизел, и на бензин. Много са хубави. И да ги притисне нещо, щом ги пусне - пак са проходими.
В деня, в който имам време и сили, съм ги сменял с медни тръбички. Разправия са - трябва да ги скриеш и закрепиш хубаво. Между тях и скобите - парченца разцепен гумен маркуч. Да пази от мачкане и претриване. Другото е от лукаваго. Който иска да разказва колко са лоши.
Като ширпотреба, щом става дума за джипове, има още един номер. От немай къде, медната магистрала може да смени спирачната. Или спирачната - горивната - зависи какво са отнесли камъните и пъновете, и кое е по-важно в момента
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар