Здравейте колеги. Единя хъб на моя Нисан включва и изключва при натоварване-буксуване. Разглобявах го, но не открих нищо счупено. Дайте идея какво да правя, може ли да се оправи или да търся друг хъб?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с хъба на Patrol GR
Свий
X
-
От: Проблем с хъба на Patrol GR
Няма ли да ти е по-лесно ръчно да си го щракнеш на Lock, когато смяташ, че ще ти трябва предното?Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеЗдравейте колеги. Единя хъб на моя Нисан включва и изключва при натоварване-буксуване. Разглобявах го, но не открих нищо счупено. Дайте идея какво да правя, може ли да се оправи или да търся друг хъб?Ние не сме неутрални!
-
Най напред кажи какви са хъбовете ти-амтоматични ,комбинирани или ръчни ...ако са от вторите (които са и най масовите ) ще ти кажа как да ги преработиш за да станат изцяло ръчни.Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеЗдравейте колеги. Единя хъб на моя Нисан включва и изключва при натоварване-буксуване. Разглобявах го, но не открих нищо счупено. Дайте идея какво да правя, може ли да се оправи или да търся друг хъб?VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Ники, трябва да се гресират с редка грес и то много минимално, иначе греста пречи. Ако не е от греста, проблема си е в хъба, провери да няма нещо износено или счупено.Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеХъба може да се зацепи и ръчно ,има 2 степени/auto i Lock/ но проблема си остава същия и в ръчно зацепване.
Свалях ги и двата, измих ги на пароструика и с обезмаслител но нямаше никакъв ефект.NISSAN PATROL GR
OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA
Коментар
-
Кажи ни, и аз се интересувам!Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнениеНай напред кажи какви са хъбовете ти-амтоматични ,комбинирани или ръчни ...ако са от вторите (които са и най масовите ) ще ти кажа как да ги преработиш за да станат изцяло ръчни.NISSAN PATROL GR
OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA
Коментар
-
Хъба ти е комбиниран или полуавтоматичен.Проблема при този вид идва от прекаленото използване на хъбовете в режим 4х4 на положение auto и по право от силната и дебела пружина която служи за изключването на хъба. Слабото място са двете Г-образни крачета с които се вкл. хъба ръчно -пружината създава доста голямо усилие върху тези крачета и най често се чупят или изправя късата част на Г-то.Доста време ми създаваха главоболия тези крачета -чупеха се заварях ги ,вършеха работа известно време и после отново се трошаха .Реших проблема по най простия начин-като начало изхвърлих вътрешната част на хъба към главината и така хъба вече нямаше автоматично включване,след това разглобих самия хъб и замених вътрешната дебела и яка пружина със по тънка и слаба, оправих отново двете Г-образни крачета да са прави , късата част от Г-ето (тя вкл. хъба като се приплъзва по вътрешния наклонен отсек на чашата) отново я върнах под прав ъгъл(изправят се и оттам хъба изключва и включва ,както е при теб).Така сглобен хъба си работи перфектно без да се кривят крачетата от усилието на пружината-включва и изключва без никакво усилие почти като ръчен,карам вече година така без никакви проблеми.Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеХъба може да се зацепи и ръчно ,има 2 степени/auto i Lock/ но проблема си остава същия и в ръчно зацепване.
Свалях ги и двата, измих ги на пароструика и с обезмаслител но нямаше никакъв ефект.VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Утре ще ги разглобя и ако немога да се справя ще пиша пак.Мерси предварително.Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнениеХъба ти е комбиниран или полуавтоматичен.Проблема при този вид идва от прекаленото използване на хъбовете в режим 4х4 на положение auto и по право от силната и дебела пружина която служи за изключването на хъба. Слабото място са двете Г-образни крачета с които се вкл. хъба ръчно -пружината създава доста голямо усилие върху тези крачета и най често се чупят или изправя късата част на Г-то.Доста време ми създаваха главоболия тези крачета -чупеха се заварях ги ,вършеха работа известно време и после отново се трошаха .Реших проблема по най простия начин-като начало изхвърлих вътрешната част на хъба към главината и така хъба вече нямаше автоматично включване,след това разглобих самия хъб и замених вътрешната дебела и яка пружина със по тънка и слаба, оправих отново двете Г-образни крачета да са прави , късата част от Г-ето (тя вкл. хъба като се приплъзва по вътрешния наклонен отсек на чашата) отново я върнах под прав ъгъл(изправят се и оттам хъба изключва и включва ,както е при теб).Така сглобен хъба си работи перфектно без да се кривят крачетата от усилието на пружината-включва и изключва без никакво усилие почти като ръчен,карам вече година така без никакви проблеми.
Коментар
-
Днес свалих хъба,като го махнах имаше една широка шайба преди зегера който седи на полуоската.Тя не трябва ли да е след зегера.Ако някой знае къде и е мястото моля да пише.Аз я сложих зад зегера и така съм сглобил,но не съм пробвал дали е от това проблема.Ще пробвам в неделя на разходката .
Коментар
-
Шайба преди зегерката на полуоската няма ,мястото и е зад нея ...проблема ти обаче не е тя,при заключено положение на хъба LOCK чарковете които остават към главината не играят никаква роля...моите са махнати нацяло и хъба си работи като ръчен .Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеДнес свалих хъба,като го махнах имаше една широка шайба преди зегера който седи на полуоската.Тя не трябва ли да е след зегера.Ако някой знае къде и е мястото моля да пише.Аз я сложих зад зегера и така съм сглобил,но не съм пробвал дали е от това проблема.Ще пробвам в неделя на разходката .VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
По добре го разглоби и подмени дебелата пружина вътре с по тънка -оригиналната е с дебелина 3мм на тела ,сложих пружина 2мм и заспа(вътрешния диаметър на пружината мисля че беше 45мм,а дължината е направих колкото старата)...да не забравиш да оправиш и Г-образните крачета,че иначе няма да включва ръчно.Първоначално публикуван от niki76 Преглед на мнениеЗначи да не се надявам,а да започвам да разглобявам хъба.VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар