Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Здравейте имам мужда от помощ по отношение на уплатнението на багажната врата.Става дума за това че горният ляв ъгъл на вратата при затваряне подвива на вътре уплатнението в следствие на което при дъжд или като я мия през този участък прониква вода която стига до краката на пътника.

След като огледах и други ТЕРАНО 2 установих едентични прегъвания на този участък и уплаквания от теча.Ако някой се е сблъсквал с този проблем и има резолтат от решаването нека да сподели.

П.П В момента проблема при мен е решен с безцветно тиксо което съм залепил по-дъжина върху единият от двата канала на уплатнението което обира водата от тавана и я овежда по-двете колонки.

Re: ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Явно не съм бил единствения с тази разлика че при мен проблема е в 3-тата врата (но още не съм се захващал да го "мъча")

Коментар

От: Re: ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Аз имам същия проблем и се чудех от къде е. Но все още не съм намерил решение на проблема. Ще пробвам номера с тиксото...
      Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

От: Re: ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Тиксото върши чудесна работа,при последните дъждове и капка не е влязла но е м-н грозно макар и прозрачно.

Коментар

От: ПРОБЛЕМ С УПЛЪТНЕНИЕТО НА 5-ТА ВРАТА на ТЕРАНО 2

Здравейте,
          Бихте ли сложили малко снимки, защото при мен все още не е текнало, за да си имам идея какво да очаквам, пък може и някакво решение да ми хрумне.
          Благодаря
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Аз за снимането ще го снимам но немога да ги побликувам сам,ще направя каквото ми е по възможностите.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 675.jpg
Прегледи:1
Размер:115.3 КБ
ID:5237232 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 677.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5237233 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 673.jpg
Размер:81.0 КБ
ID:5237235Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 676.jpg
Размер:104.1 КБ
ID:5237236 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 674.jpg
Размер:97.8 КБ
ID:5237237

Коментар

Не се сещам къде си го сложил тиксото но щом е грозно, пробвай с черен изолирбанд(като отмотаеш необходимата дължина изчакай да се отпусне и тогава залепвай) не съм се заглеждал има ли вариант това уплътнение да се сменява?
                Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Прозрачното тиксо е по цялата дължина на водобрана който е облечен с гуна,самият водобран се състой от два канала на 1-ва и 4-та снинка се вижда как тиксото минава по дъжина и затваря целия първи канал,който канал се отлива през отвор сниман на 2-ра сн. а втория канал се отлива по удължената част на гуменото уплатнение.
                  Проблемната част е уплатнението на вратата на 3-та и 5-та сн.извивката на уплт.не върви по вратата а я захлюпва и се е премачкало не уплатнява добре и кагато завали, водата от първия канал минава през премачканото и улива м-н тънко по бежавото уплт. и тъка стига до мокета в багажника.
                  За красиво ще го направим с полиуретаново лепило но защо Японците са го констойрали с два канала това ме възпира да не го натъпча с лепило или силикон
                  А доколкото за сивото армирано тиксо което се вижда на 5-та сн. с него се опитвах неуспешно да държа изпъната извивката на уплт. на вратата.

Коментар

колеги при моето терано имаше същия проблем,даже водата която се стичаше под мокета/при мен от ляво/ има сноп кабели, прави късо игори бошона на светлините ,голям зор беше. та даси дойдем на думата ,проблема е уплатнението на задната врата,седин черен силикон/използвасе в строителството за покривните конструкции от ламарина/ залепих гуменото уплатнение към купето вънкашно о т вътре с БОЛКИТ уформих продължението на гуменото уплътнение /за да може водата да се стича по улея/ доло по пвц то също уплатних с болкит УСПЕХ

Коментар

Първоначално публикуван от svet54 Преглед на мнение
                      колеги при моето терано имаше същия проблем,даже водата която се стичаше под мокета/при мен от ляво/ има сноп кабели, прави късо игори бошона на светлините ,голям зор беше. та даси дойдем на думата ,проблема е уплатнението на задната врата,седин черен силикон/използвасе в строителството за покривните конструкции от ламарина/ залепих гуменото уплатнение към купето вънкашно о т вътре с БОЛКИТ уформих продължението на гуменото уплътнение /за да може водата да се стича по улея/ доло по пвц то също уплатних с болкит УСПЕХ
                      Може ли да снимаш как си го направил?
                      Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0002.jpg
Размер:103.7 КБ
ID:5238679Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0003.jpg
Размер:152.2 КБ
ID:5238680Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0004.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5238681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0001.jpg
Размер:98.3 КБ
ID:5238682колега това е операцията с Болкита, а силикона се нанася между оплътнението и купето от към тавана вънкашно.

Коментар

Това което ти си залепил със силикон при мен е решено временно с тиксо и което най
                          вероятно ше бъде запълнено с полиуретан.Но по-вазното че си постигнал нужният резолтат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X