Здравейте колеги,доиде време да сменям предни амортисиори и биалетки че са в трагично състояние,молбата ми е ако може да ми преоръчате каква марка да взема и по точно от къде да си ги поръчам, защото това ме затруднява доста не намирам онлине магазини в България.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Терано 2 амортисьори и биалетки
Свий
X
-
От: Терано 2 амортисиори и биалетки
Биалетки - според мен само оригинални. mimo13 и patrol fen са твойте хора. Амортисьори, може оригинални (Каяба), или каквито други решиш. Бюджетно решение са Monroe Adventure - под 100лв бройката. В никакъв случай не взимай биалетки FLENNOR - боклук неземен са.
Онлайн български магазин за авточасти няма и да намериш.
Поне не и за нисан.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Здравей,
Преди около месец питах в евро 07 за цени. Не съм много сигурен в момента, но мисля, че предни бяха около 80 лв. а задните 65. Става въпрос за Токико маслени. Мисля, че като марка тези са много добри.
Ако толкова ти е проблем намирането мисля, че мога да ти помогна с евентуална покупка и по еконт.
Коментар
-
едно интересно мнение прочетох във форум на рено, та реших да го погледнете и вие.Не съм сигурен колко е миродавно.Ето го и него.
Амортисьори Каяба - минавка
--------- Както е известно фабрично монтираните амортисьори в нашите коли са Каяба, та затова реших да сменям с такива. И не само на моята, ами и на колата на приятел (подържам доста коли). Взех ги от вносителя "Косер", че и с прилична отстъпка пазарувам там, дават и гаранция. За съжаление радоста бе кратка. След 32 000 км. започна гадничко и увеличаващо се тропане. Викам си "...как бе, това е Каяба" и като се почна тампони, втулки на стаб щанга, шарнири, накрайници, вътрешни, лудница! Накрая смених левия амортисьор със стария и чукането изчезна - той е бил, кучето! Отивам в Косер - ".. нищо му няма бе, глей". А той верно, не е изпуснал, не е омаслен ама тропа. Викат от нещо друго е и ми отказаха замяна! След още 3 000 км. почна и другия - пак отивам в Косер да гледат както е монтиран. Викат оправи си рейката???!! като тя е напълно рециклирана преди 25 дни (260 лв. в Техническия университет вкл. демонтаж-монтаж и 1 г. гаранция). На приятеля ми се разтропа единия на 28 000 км. другия протече на 30 000, за него предложиха замяна. Ебати Каябата, ебати прецакването! Почнах много да се интересувам и стигнах до познат, който работи в Нисан. Та японеца който идвал там им обяснявал че тези Каяба които се продават тук били от 3-то ниво (разбирай качество), щото в истинската Европа един амортисьор се продава за около 180 евра, а тук за 60! Така че не се доверявайте на марката, още по-малко на търговците, а само на опита. Затова и евала на тия форуми, че вместо да се прецакаш и да се поучиш може да се поучиш от чуждото прецакване.TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.
Коментар
-
От: Терано 2 амортисьори и биалетки
МИ, купи си ги от Milneroffroad, примерно, вместо от тук. Пък има и Билщайн, в крайна сметка.
И не разчитай и марсиански амове да вземеш, да изкарат много над 50000. При нашите пътища това е положението.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
`Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнениеКолега, рециклирай си биалетките ... стават като нови и издържат повече (от новите ) ! И е по- евтино разбира се
!!!
Точно за биалетките(предните) се обзалагам че няма да изкарат повече от нови, оригинални. А че е по-евтино - то се знае.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Понеже отдоста време съм в клуба "направи си го сам", ще ми въде интересно да споделиш как да ги рециклирам. Бих се пробвал да видя какво ще се получи. Поздрави.Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнениеКолега, рециклирай си биалетките ... стават като нови и издържат повече (от новите ) ! И е по- евтино разбира се
!!!Издържах вчера, ще издържа и днес...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар