Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано I нуждая се от малко помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано I нуждая се от малко помощ

Здравейте съфорумници.

Вчера си харесах на външен вид един Нисан Терано I ' 90 г, 2.4 i. На първо четене без преговори, цената му стана 5000 лв. до тук добре..

Оказа се че познавам собственика. Човека най искренно сподели какви са болките на колата. преди време са строшии хъбовете.. карале са на 4x4 на асфалта. сега са сменени, но разбира се ще има тест драйв днес.
    В началото е ползван като основен автомобил на шефа на фирмата, след това е ходил с него на лов. Отдолу машината изглежда добре.. няма наранявания по корпуса и няма ръжда.
    Другото което ме притеснява, че двигателя горял много масло. Сменяни са гумичките на клапаните, но... продължава.

Та да си дойда на въпроса.. : имате ли идея какво бил струвал основен ремонт на двигателя, намират ли се резервни части.. има ли аналог на този двигател слаган на друг автомобил и т.н.
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Re: Нисан Терано I нуждая се от малко помощ

Каквото и да ремонтираш по него ще те боли главата после
    Японска машина=скъпо удоволствие!

Коментар

Това е ясно, ама кефа няма цена. Все пак няма идеалната ъфроуд машина. Всичко се чупи.
      LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp

Коментар

какво ще рече "много" масло - колко литра на 1000км?
        ако само това е проблема и гори по 1/1000 ИМХО може караш с доливане...
        странно ми се вижда японска кола 90г да няма ръжда...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          ...странно ми се вижда японска кола 90г да няма ръжда...
          Моята (TLC FJ80) е производство 11/1990, първа рег. 06/1992 и няма ръжда (не броя някое друго петънце тук там)...

Коментар

Не съм я оглеждал много подробно защото беше набутана под един навес в една автокъща и имаше много коли около джипката. погледнах я само отзад дифа.. и по окачването нямаше ръжда освен по амортисиорите.. Дифа не беше омаслен. Не се виждаше и омасляване по раздатката. За да съм по сигурен и да не карам на спомени, днес ще мина да я наснимам.

Ще я запаля да и чуя гласа. Не ми казаха колко масло гори, но споменаха че проблема не е свързан с гумичките на клапаните. Възможно е да е само спекан маслен сегмент. Може би ако и мерна компресията ще се разбере дали мотора е за основен ремонт. Само казаха, че вече не им се занимава с нея защото си накупиха нови тоарези и разни други джипки и тази вече им е последна дупка на кавала и просто искат да я разкарат. м/у другото сигурно с малко циганийка ще я свалят до 4500-4800.

Коментар

направете диагностика на мотора и задължително да ти свалят от цената, ако има нужда от ремонт... в немско Терано 1 са по 1500-1800Е без особени забележки...

Яро, сам знаеш, че ТЛК80 е изключение от правилото /за ръждата на японците/...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                преди време са строшии хъбовете.. карале са на 4x4 на асфалта. сега са сменени, но разбира се ще има тест драйв днес.

А дали са само хъбовете?!? Каране на парт-тайм на 4х4 по асфалт може да доведе и до по-сериозни проблеми. В раздатката например ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

за това иде реч: http://www.mobile.de/SIDj6ag-DT6eJAM...1111249137328&

Коментар

А този Двигател не е ли на опел.Защото ако е така ,едва ли ремонта ще е много скъп.

Отделно виж дали не вият, я скорости , я дифове.
                    M.P.

Коментар

не е, опелските са на фронтера

Коментар

Nissan моторите са си калпави и ако ти казват, че гори масло със сигурност немисли, че е 1/1000км а много повече... ако и пуши...
                        Двигатела си е на нисан освен ако неса правени някви преработки.
                        Мотора е z24i 103 коня и аналог има при урвана и ванетите иии 240sx-ите на s13 купето, но и трите са доста рядко срещани. От мен съвет ако се занимаваш с ремонт намери си свестен блок от такаъв еквивалент отколкото да се занимаваш с твоя... А с компресията едва ли ще разбереш нещо, защото компресия може и да си има и пак да гори масло и една от причините при модела е спукани бутала бежду сегментите и надран блок. Така че правилния метод е тръгваш с колата, гледаш масло преди да запалиш и след определен преход, преценяваш загубите и решаваш! Карай на ръчка защото тогава най-лапа. Блока е лесен шлайфа се, но оригинални бутала в България е трудно. Има, но цената е лоша...
                        Приятелски съвет е да се ориентираш към други японски марки защото от всичките това е най-зле от страна на разходи и ремонти...
                        Лек ден
                        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Благодаря Дини.

Караш ме сериозно да се замисля. Проблема е че нямам много пари. Мислех си да подходя.. за нещо по евтино, макар и за ремонт и малко по малко да го възстановявам. Просто тази машина ми хвана окото и цената ми хареса..

И без това няма идея да го използвам за супер сериозен офроуд. По скоро екскурзии из планината по 4ерните пътища и до язовира като ходя за риба

Коментар

така и аз започнах едно време... Работата не е до колко ще се ползва извън пътя, 5000 лева са много пари на фона на нямането на мита в момента и възможността да си купиш отвън нещо запазено, а като сметнем и разходите, които ще хвърлиш по ремонтите след това (от които крайния резултат никога няма да е като оригинал) ще ти излезе колкото да си купиш един приличен и новичък джип.
                            Успех!
                            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Най обичам от магазина, ама там хич не ми е по джоба, а и много ще ми е жал да я изкарам в калта и драките. Има вероятност да си взема служебно джипка (може би Сузуки Гранд Витара), но с нея няма д амога да ходя там където искам :-). За това искам да си взема нещо втора ръка.

Шанса да се натресеш нещо прецакано според мен е еднакъв, ако си купуваш нещо от тук и отвън. Не съм такуъв специалист та като помириша пушека и сложа ухо на капака да ми стане ясно къф е мотора.

Читавите неща се изкупуват на секундата от автоджамбазите и веднага се слага по автокъщите. По мои сметки, цената на която ще ми излезе автомобила, като си сметна биилети, престои и обикаляне, транспорт обратно има голяма вероятност да надхвърли цената на колите които се вкарват по утвърден канал.
                              Последно редактирано от SG; 14-03-07, 12:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X