Обява

Свий
Няма добавени обяви.

смяна на водна помпа на терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: смяна на водна помпа на терано 2

Вече мога да кажа че виновника твърдо е по-гъсто или некачествено масло, което става на туткал под определена температура. Ако след загряване на двигателя, той се изгаси и остави за 10-ина минути, така че виското да си дръпне достатъчно топлина през оста на водната помпа, виското отпуска и после се държи нормално. Обаче и зацепва по-бавно отколкото трябва (случаката в Стара Загора).

Абе, ще се сменя. Както се опасявах още при покупката - евтиното ще излезе скъпо.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема идва и от повредена биметална палстина, която не може да отвори клапана(моя случай).

Коментар

За протокола новото виско с което ти се похвалих в Приморско също е менте. То въобще не отцепва и винаги се чува. Кога ли ще се повреди и ще остана без охлаждане незнам. То не тормози ли излишно двигатела така???

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
          За протокола новото виско с което ти се похвалих в Приморско също е менте. То въобще не отцепва и винаги се чува. Кога ли ще се повреди и ще остана без охлаждане незнам. То не тормози ли излишно двигатела така???
          Товари го,а от там и разхода е по-голям.Да не говорим,че по-лошото от товаренето е че го преохлажда и особено зимно време,не може да си държи нормалната температура като загрее/всъщност то не успява така да загрее де/.Това води до по-голямо износване на мотора,по-лошо парно и по-голям разход.Лятно време нещата малко се пооправят,но...не е хубаво като цяло!
          За информация...оригиналното струва 400лв. и две седмици чакане!Не знам доколко си заслужава въобще едни 150лв. разлика за ментак....Да не говорим за риска от прегряване и кушията от два пъти смяна и едни 200-и лв. на вятъра!
          П.П.Последното уточнение е за тия които все още се подлъгват от идеята за закупуване на ментак,с цел да..."спестят"...!!!!
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Товари го,а от там и разхода е по-голям.Да не говорим,че по-лошото от товаренето е че го преохлажда и особено зимно време,не може да си държи нормалната температура като загрее/всъщност то не успява така да загрее де/.Това води до по-голямо износване на мотора,по-лошо парно и по-голям разход.Лятно време нещата малко се пооправят,но...не е хубаво като цяло!
            За информация...оригиналното струва 400лв. и две седмици чакане!Не знам доколко си заслужава въобще едни 150лв. разлика за ментак....Да не говорим за риска от прегряване и кушията от два пъти смяна и едни 200-и лв. на вятъра!
            П.П.Последното уточнение е за тия които все още се подлъгват от идеята за закупуване на ментак,с цел да..."спестят"...!!!!
            Поздрави!
            Ми аз не съм се "подлъгал". Просто нямах избор тогава, а оригинално налично нямаше. А да тръгна към морето с течаща помпа просто нямаше как да стане.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ми аз не съм се "подлъгал". Просто нямах избор тогава, а оригинално налично нямаше. А да тръгна към морето с течаща помпа просто нямаше как да стане.
              Да за теб знам,въпроса е за тия които все още смятат че могат да хванат дявола за опашката...
              МОМЧЕТА ЗАПОМНЕТЕ...НЕ КУПУВАЙТЕ ВЪПРОСНАТА ЧАСТ НИКАКВА ДРУГА ОСВЕН ОРИГИНАЛНА!!!
              Явно си има неща,които може да са алтернативно производство,а има други,които няма как да са други освен оригиналните!
              Да не говорим пък когато от това примерно зависи да се бастиса мотора....компромис не трябва да се прави!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Да де ама аз за моето платих 100 левчета, което си е добра сума. Само 4-пъти по скъпо е оригинала. Мисля за сега да карам с това, но да си монтирам и ел. перка за да не гризна дръвчето някъде...

Коментар

Да де ама аз за моето платих 100 левчета, което си е добра сума. Само 4-пъти по скъпо е оригинала. Мисля за сега да карам с това, но да си монтирам и ел. перка за да не гризна дръвчето някъде...
                  Ти си бензин...и твоето виско е отделно от водната помпа.Съответно и оригинално за бензиновия мотор няма да е сигурно 400лв ,а ще е 200-250лв.
                  Говорим за 2.7тди....там е военна работата...
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Ми силно се съмнявам да ти кажа, но не ми се и пита, защото то само от питане файда няма.
                    Айде, какво стана с пружините? Има ли развитие?

Коментар

Ми силно се съмнявам да ти кажа, но не ми се и пита, защото то само от питане файда няма.
                      Айде, какво стана с пружините? Има ли развитие?
                      Много студено...а и колата се натепва със сняг и после ти тече на главата.Поради това,че не е толкова спешен и неотложен ремонт,и това,че не мога да го свърша в гаража,защото едвам влиза на височина и няма да мога да го надигна на крик въобще,ще го правим в сервиза на един приятел.Само да се затопли,и да поизсъхне,че да не ни тече на главите вода!
                      Ще пиша в моята тема....няма да пропусна !
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Здравейте, искам да попитам дали "лятно виско" за топлия климат. Знам, че звучи тъпо , но това може да е някакво обяснение на проблема появил се при Спарки.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                          Здравейте, искам да попитам дали "лятно виско" за топлия климат. Знам, че звучи тъпо , но това може да е някакво обяснение на проблема появил се при Спарки.
                          То и лятно да съм сложил, нищо не обяснява факта че при отрицателни температури седи постоянно зацепило, и веднага щом минат над 0 - отцепва нормално.

Коментар

Здравей Колега,
                            Според мен няма кой да се занимава да произвежда вискомуфи за различните климатични зони. По вероятно е да са различни термостатите - да отварят при различна температура.
                            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                            Opel Campo 3,1 TD '99
                            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

"По вероятно е да са различни термостатите - да отварят при различна температура."
                              Хи, именно това ме наведе на тази мисъл, ако термостата отваря по рано и затопля радиатора то виското ще работи , както трябва. Тава на теория де.

Коментар

"По вероятно е да са различни термостатите - да отварят при различна температура."
                                Хи, именно това ме наведе на тази мисъл, ако термостата отваря по рано и затопля радиатора то виското ще работи , както трябва. Тава на теория де.
                                Термостатите са 82 и 88 градуса. Аз съм с 82 градусов.

Знам как работеше оригиналното и виждам как работи това. Нефелна работа е, вЕрвай ми. На студено е постоянно зацепено, като качи над нулата отцепва, като отвори термостата зацепва със закъснение, но после стои зацепено дълго след като термостата затвори. Бе има нещо тотално сбъркано. Както винаги евтиното ще излезе скъпо. Само да се стопли малко, и махам това недоразумение. Лошото е че работата по смяната е дълга и досадна. Един ден ще иде фира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X