Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 - проблемчета...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2 - проблемчета...

Привет колеги

От близо година търкалям едно Терано 2 ’96 2.4 12V бензин (+газов инжекцион BiGas) и съм изключително доволен. В последно време обаче възникнаха две интересни проблемчета:

1) 1. ABS лампата почна да свети като навия волана на (почти) крайно ляво или дясно – при палене лампичката светва и си угасва нормално, но при навиване на волана почва да свети... и така докато изгася автомобила. Това възникна известно време след като смених предни дискове и спирачки – говорих с монтьора, и според него мойто животинче няма датчици/кабели за ABS, който те да са оплескали по време на монтажа на новите дискове...? Другото интересно явление, което според мен е свързано с ABS-а, е че честичко чувам едно такова специфично жужене по време на каране, което си мисля че е помпата на ABS-a, и до скоро педала на спирачката приритваше като завивах (и въпросното жужене се чуваше също) – досипах малко спирачна течност, понеже беше на минимума, и сега спря да прави мизерии на завоите, но жуженето по време на каране си продължава.

Някой има ли идея на какво може да се дължи тази проблемация? Да ходя ли на диагностика, евентуално от грешките на компютъра да си проличи от къде идва проблема?

2) 2. По-интересното явление е че напоследък, след като съм карал известно време и изгася колата, после едвам пали – върти стартера и след 3-4 опита в купето почва да мирише на бензин? Принципно колата винаги си пали на бензин и като загрее (след около 1.5км) се чува едно характерно „цък”, което според мен е бензиновата помпа, и после още едно „цък” при което колата е вече на газ. При проблема с паленето се чува „цък” веднага щом врътна ключа, което според мен е странно – дори да е загряла колата, обикновено трябва да натисна педала на газта веднъж-дваж за да превключи на газ...
    Чудя се дали този проблем се дължи на газовия инжекцион, или на бензиновата помпа? Един познат дори предполага че четките на алтернатора са отишли и затова така?? Странно е, понеже когато е студена, колата пали от раз J

Дайте идеи, моля ви... да знам какви пари да приготвям

От: Terrano 2 - проблемчета...

Здравей колега,

за първия проблем - най-добре отиди на диагностика за да прочетат каква е грешката на ABS - a.
    За втория проблем - махни предпазитела(бушона) на газовата, покарай на бензин да загрее и ако пак не иска да запали провери как са ти кабелите, свещите, дистрибуторната капачка, палец.
    Абе с две думи те чака едно ровене ;-)
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Здравейте отново

Малко допълнение към втория проблем - бях на "доктор", и излезна че свещите са за смяна - взех си както са по книжка на NGK (кабелите са си добре). Но проблема с паленето на топъл двигател си остана, но поне хванах някои дребни "улики":

1) след изгасването на двигателя и последващото му палене веднага - пали, без проблем пак, прехвърля си на газ както си му е реда
      2) ако обаче колата поседи примерно 5-10 минути, и паля при все още загрят двигател, се случва следното:
      - палейки изрично само на бензин, колата уж припалва, но гасне веднага, ако не й подам газ;
      - ако изпусна този момент, след известно чакане, много нерви и псувни, пали (някакси) и от ауспуха излиза гъст бял пушек, а откъм мотора се чува едно специфично тракане - според приятели може да са маслените повдигачи?

Всичкото това ме навежда на мисълта, че проблема може да е в маслото - последната смяна беше с буквално някакво 10W40 от Карфур, за което отнесох едно конско от монтьора... Но ме притеснява да не е нещо по-сериозно, и си мисля да я давам да й отварят двигателя на колата, докато не е станал по-голям проблем?

Ако на някой му хрумва от какво по-точно може да е цялата тази проблемация, споделете Аз принципно си чакам диагностичната букса да пристигне всеки момент, и да я водя на майстора да я слуша и гледа, но и с данни от компютъра.

Коментар

Re: Terrano 2 - проблемчета...

Направи му една дисгностика за да разбереш кои температурен датчик ти прави проблем (щом студена пали без проблем а топла се "цигани" ) няма какво друго да мисля.

Коментар

Да се похваля - проблема с паленето на топъл двигател се оказа нищо и никакъв температурен датчик едно просто замерване с мултицета на топъл и на студен двигател - и решението си дойде само...

Проблема с ABS-а обаче си продължава Пристигна ми в крайна сметка CONSULT диагностичната букса, но като гледам нито един софтуер не чете ABS грешките? Някой да знае за такъв софтуер?

Коментар

Здравей Колега,

Тук в форума има един колега kikit (така мисля че му беше ник-а), който се занимава с диагностика.
            Обади му се, отиди при него да се закачи с компютърчето и ще ти разкаже всичко за колата.
            Успех.
            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
            Opel Campo 3,1 TD '99
            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Re: Terrano 2 - проблемчета...

В аутодатата не пише да има кодове за грешка на АБС - (интересно дали са го включили в диагностиката)
              но незнам какво ти пречи да провериш датичиците на АБС (случва се при навит волан значи имаш проблем с датчик отпред (мисля си) провери ги с мултицета и сменяи "проблемния")

Коментар

Здравейте отново

Най-накрая проблемите бяха решени:

- кабела към предния ляв датчик на ABS-а бе прекъснат, имах късмета да попадна на много кадърен майстор, който след 2 дена мъки подмени кабела и го усили (ако някой има такъв проблем, нека драсне едно ЛС да му дам координатите)

- проблема с паленето се оказа в бобината за запалването, която при мен е вътре в самото делко - пак с много обикаляне я намерих, на скромната цена от 70лв...

Поздрави

Коментар

Ако може и аз да споделя с питане за един проблем с шибидаха на маверик 96г.Блокирал недозатворен и не мърда.Има ток и се чува как чука моторчето, но до там.Няма много писано по тоя въпрос но мисля че може да се затвори механично,просто незнам как.

Коментар

Директно от ръководството.... на схемичките е показано как да го свалиш и обратно (как да го поставиш)
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard01.jpg
Прегледи:1
Размер:78.5 КБ
ID:5244956Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sunroof03.jpg
Прегледи:1
Размер:154.1 КБ
ID:5244957

Коментар

Първоначално публикуван от vencislavov Преглед на мнение
                      Директно от ръководството.... на схемичките е показано как да го свалиш и обратно (как да го поставиш)
                      [ATTACH=CONFIG]290362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]290363[/ATTACH]
                      Благодаря. Затворих го.Дясната шина-водач е счупена,за сега няма да се ползва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X