Наскоро купих Нисан Навара 2006 двигател тип Д22. Имам няколко въпроса, ако може някой да помогне ще съм благодарен. Първо, как може да се разбере двигателя японски ли е или френски? При включване на 4H (също така и при 4L) зелената лампичка на таблото веднага ли трябва да светне и кога се включва - може ли да се превключва в движение или трябва да се спре колата и тогава да се включи? И последно, N за какво се използва (2H, 4H, N и 4L)? трябва ли въобще да се включва N или само се преминава през нея?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за скоростна кутия на Нисан Навара 2006
Свий
X
-
От: Въпрос за скоростна кутия на Нисан Навара 2006
За другото не знам, но:
1. D22 не е типа на двигателя, а на возилото изобщо. Например има R20 (мойто), R50, D21, D22 и прочие. Все някакви нисански джипки.
2. N е неутрал. Все едно не си на скорост. Аз например го ползвам зимата като паркирам джипката. Раздатката на "N", скоростите на задна, джипката си работи и стои на място, а отзад ми светят светлините за заден ход та да ми е светло щото да си отключа гаража.
3. При включване лампичката светва едва тогава, когато раздатката е включила. Съответно може да светка и гасне със закъснение.
4. Ако раздатката е като на Терано и си с автоматични хъбове, при включване в движение се чува похръкване от хъбовете отпред. Не е желателно, но ако се наложи - от няколко пъти нищо няма да му стане. Това с прав волан и натиснат съединител. На 4L задължително се включва като си спрял.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
От: Въпрос за скоростна кутия на Нисан Навара 2006
Д22 е 133кс и е до 2004 мисля.... и повечето са Японски поне моята и други които съм виждал по ВИН.
а 2006г. са вече Д40 те са с френски двигатели и се правят в Испаня
Ако греша моля някой да ме поправи.
п.с. Наварата ти като на снимката от моя аватар ли е?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар