Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удължаване на обеци на Патрол Y260-K160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удължаване на обеци на Патрол Y260-K160

Здравейте колеги!Който е удължавал обеците да помага!!Та моите ги увеличих с по 5см.но се наложи да преправям и оста първоначалнно ги струговах от по мек материал но се огънаха от тежеста,после от голям болт но след около 2000км.пак имат огъване!Та въпросът е от какъв материал да ги направя че хем да не се огъват хем да не се чупят?Струговах ги да паснат по размер на газкови тампони.
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

От: Удължаване на обеци на Патрол Y260-K160

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=27394
    Дано тази тема ти свърши работа.
    Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Благодаря! Аз обеците отдавна съм ги направил проблема е в шпилките които минават през ресьора все се кривят.
      Можеби проблема е втова че не се смазва гумения танпон и от греенето се криви?Дали следващия
      ми опит да ги направя с гресьорки както оригиналните,но от какво желязо са ги правили тез умни
      Японци че да издържат 20-30години

Коментар

Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнение
        ...
        но от какво желязо са ги правили тез умни
        Японци че да издържат 20-30години
        Аз съм ги правил от високоякостни болтове от магазина. 10,8, или по яки колкото намериш и никакъв проблем. Тия с гресьорката се монтират на фтулката към рамата. Носят се на стругар да ги пробие и нареже резба.
        Да не си намалил дебелината на болтовете?

Коментар

На Y160 махнахме удължените обеци, върнахме оригиналните и смъкнахме ушите с 10-тина см. Но там ухото е в самия профил на шасито и го изкарахме под него. При Y260 май е по-различно.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Размерите съм ги спазил същите,разликата е само че диаметъра за танпона е променен да пастне
            за газков.горе не съм слагал гресьорка,наложително ли е?И моите ги струговаха от дебел и качествен болт но пак се изкривиха!!
            Последно редактирано от Гробаря; 13-08-10, 17:14. Причина: допълнение

Коментар

Колко е разлика в диаметъра на газковия тампон и този на Патрула?
              Предполагам оригиналния е по-голям и от там идва проблема.
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

оригиналният е по малък и трудно се намира

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                  На Y160 махнахме удължените обеци, върнахме оригиналните и смъкнахме ушите с 10-тина см. Но там ухото е в самия профил на шасито и го изкарахме под него. При Y260 май е по-различно.
                  Не е е по различно!Но като сваляш точката на захващане в предната втулка на ресиора точно с толкова трябва свалиш и задната ,като повдигнеш само отпред завърташ предния мост на пред и се нарушава МНОГО управлението,а излизането от кален коловоз става невъзможно.Колкото до обеците намери си грамотен стругар да ти ги направи.
                  "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                  Кольо.

Коментар

колега махни всички тампони направи си втулки от полямид сложи им по една втулка от неръждавейка и си решаваш проблема веднаш за винаги !

Коментар

Първоначално публикуван от maro6922 Преглед на мнение
                      колега махни всички тампони направи си втулки от полямид сложи им по една втулка от неръждавейка и си решаваш проблема веднаш за винаги !
                      Я дай малко по подробно моля!Че ми стана интерестно,е ако може и снимки ако имаш!?

Коментар

значи полямида е вид много износо усточива платмаса идеята е следната махаш тампоните на ресьорите изчистваш раждата от леглата на тампоните , и се престъргват втулки с размера на тампоните слагаш ги в ресьора и вместо удебелението на заводските болтове правиш една дистанционна втулка от неръждаема тръбичка вкарваш я в въпросните втулки с болт по средата и си готов става вечно имах паджеро и берях ядове потоянно направих го така и седем години не го бърнах . но да знаеш полямида е малко скъп !

Коментар

Не е до пари но от къде да го закупя?

Коментар

попитай някои стругар от къде си купува тефлон , там не е възможно да няма и полямид !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X