Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2 (6G72 автомат със супер селект) кутия подскача при включване на D и R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2 (6G72 автомат със супер селект) кутия подскача при включване на D и R

Здравейте, купих Паджеро 2 (със счупен мотор) след ребилда и първото палене реших да я покарам, кутията сменя много късно, и при сменяне между D и R подскача.

Сложил съм Декстон 3, кодове не съм чел. Знам че е хвърляне на боб но каквото и предположение можете да дадете ще помогне.

Благодаря ви.

По спомен много е важно нивото на маслото и се мери на топло...

Коментар

Благодаря! Ще се опитам да го източа и да меря пак.

Коментар

Защо ще го точиш. Мери се нивото на загряла кутия. Най-добре да идеш при специалист.
        Ако няма щека (по-често), отвиваш пробката за наливане и ако потече, чакаш да изтече което е повече. Ако не, наливаш докато потече. Сменяш уплътнението и завиваш.
        Прави се на добре загряла кола. На паркинг чакаш да загрее съвсем.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Ще го точа защото най-вероятно съм сипал повече от колкото е нужно, пробка няма. Със щека е.

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Не е ли по-лесно да премериш... с тая щека. Във всички случаи се налага.

Забравих да добавя, ритането с кутията става само по-зле.

Коментар

Не съм сигурен дали и Дексрон 3 е правилното масло за тази кутия. Виж точно модела и потърси тук или в мрежата, имаше много теми някога.

Коментар

По спомени кутията трябва да е някаква разновидност на"Айсин урнър АВе4" и имаше някаква интрига с жилото на педала на газта
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Със кикдоун жилото, Декстрон 2 и изчистване на картера и филтъра му колата подскача доста по-малко. След като сложиш липсващите крушки от таблото ми светна A/T Temp. На студена кутия свети, къде е датчика?

Коментар

Подскача е относително понятие...
                  Нормално е при тези стари автомати да има някакъв тласък напред или назад в зависимост от положението на селектора.

В движение как превключва, има ли удар или е плавно ?
                  В спряло положение и лек наклон, на позиция D без спирачка, тръгва ли назад ?
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• koralskib
                    koralskib коментира
                    Редактиране на коментар
                    Знам, знам. По-скоро говорим за удар.

Като я карах не смени на 3 и 4, дори и с пуснат овърдрайв.

Плавно превключва в движение, но първоначално като избера D, има удар.

На позиция D, без спирачка; не тръгва назад.

Първоначално публикуван от koralskib Преглед на мнение
                  Със кикдоун жилото, Декстрон 2 и изчистване на картера и филтъра му колата подскача доста по-малко. След като сложиш липсващите крушки от таблото ми светна A/T Temp. На студена кутия свети, къде е датчика?
                  EDIT : Без жилото.

Коментар

Първоначално публикуван от koralskib Преглед на мнение
                    ........... След като сложиш липсващите крушки от таблото ми светна ......
                    При старите японци електроинсталациите са универсални, т.е. няма значение дизел, бензин, атомат , ръчка, климатик и т.н инсталацията е една, а се закачат на нея само необходимите неща. Това води до наличие на свободни куплунги къде ли не, които понякога озадачават "мастУрите". Друго което ги обърква много е "управлението по маса" на старите японци. т.е. до консуматора стига + през бушон, а ключето прекъсва масата за вкл/изкл. Ако се опиташ към тази инсталация да вкараш управление по + става като в цирка
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X