Здрвейте, попадна ми едно Паджеро 2.5 ТДИ 99к.с.Трябва ми за втора кола.Момчето ми е приятел и ми каза че е заваряна главата.Сега нямало проблеми преди това почнало да загрява и за това се наложил ремонта.Една пукнатина е имало и са я заварили, шлаиф също.Та въпроса ми е следния:надждна ли е такава глава или трябва да се пази повече от нормално.Това че е пукната и заваряна значи ли че свършил мотора?Не пуши, пали от четвърт върви идеално.Имам по новия модел, 3-ката, със същия мотор и съм много дволен, но това че е имало такива ремонти ме притеснява малко.Иначе изглежда идеално плюс това е супер селект.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Надеждна ли е заварявана глава? Паджеро 2.5ТД
Свий
X
-
От: Надеждна ли е заваряна глава?Паджеро 2.5ТД
Няма кои да ти каже дали е Ок или не ...... има 100 неща .Кои да знае ка е направен ремонта...а
Например на Е34 БМВ с 6 цилидровия дизелак -съм казал няколко глави на ренген да се види какво е положението -ми то кат завариш на едно място се пука след 2 месеца на друго -главата е кат швеицарско сирене-алуминия и е станал рехав ....та само кат чуя за тоя мотор и довиждане-то е ясно .Обаче има и коли които са ремонтирани успешно-различни от тва БМВ де....
Единствено може да се направи извод ако има доста ремонтирани такива и да се види процентно колко са отселяли... и пак ще е груба оценка.
-
От: Надеждна ли е заваряна глава?Паджеро 2.5ТД
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнениеАми нали като я заварят я тестват после ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
От: Надеждна ли е заварявана глава? Паджеро 2.5ТД
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнение...
По скоро се чудя щом е пукана главата на какво дердже е двигателя.
Ако не е прегрян зверски и не е каран много време със спукана глава няма други поражения специално от главата.
Иначе, ако е 15-20 год. автомобила, "дереджето" на двигателя не е много ясно.
Коментар
-
То много зависи къде е била спукана, колко е била спукана, кой я е завяравал и т.н. Има пукнатини дето и да не ги завариш няма и да разбереш, че ги е имало, има и такива дето и най-добрия заварчик да викнеш се ще си е за боклука.
Коментар
-
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнение... Затова се двоумя, да я взема пък ако даде проблем с главата да я сменя за около 600лв мога да намеря нали.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнениеДжипката е 99-та година, изглежда отлично, няма проблеми с турбо, с нищо.Затова се двоумя, да я взема пък ако даде проблем с главата да я сменя за около 600лв мога да намеря нали.
Коментар
-
Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнениеЗа толкова забрави да си намериш нова, аз едвам си купх за толкова нова, като не платих ддс и ми направиха "некв'а" отсъпка. Вече са по 900-1000 голите (дори в Англия). А и не се занивай да го купуваш, аз 2 пъти правих главата(започна да реди цилиндрите, от първи та към 4-ти).
Коментар
-
Като я завариха на първи цилиндър под бренера, изкара година и след това гръмна на същото място само, че на втори цилиндър. А за втора ръка по добре недей, защото както казаха по-горе има отслабване на материяла и ще пука като пуканка.
П.П. Заварката на първи цилиндър не беше мръднала.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар