Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦЯЛОСТНО РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ПАДЖЕРО 2,5 ТДИ 93г .........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЦЯЛОСТНО РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ПАДЖЕРО 2,5 ТДИ 93г .........

Здравейте колеги
    искам да направя цялостен ремонт на паджерото(кърпене и боя)много е изгнило и взе да се разпада вече,но не знам от къде да почна! четох доста теми по въпроса и разбрах,че на части трябва да се прави! та моля ако някой знае от къде да започна да ми съдейства! искам да се сложи нова боя и цвят и да се запечати отвсякъде!
    четох темата за песъкостуенето и за системата със сух лед,и тва ще ми се наложи! много е изгнил отдолу общо взето който болт се хване при ремонт се чупи .... мисълта ми беше -има ли шанс да прескоча шлайфането и да го закарам чрез тази модерна система да го изчистат до метал и после да се изкърпи и нататъка да си се шлайфа боята и лака....
    а и ако знаете да кажете колко време ще ми отнеме тва нещо?
    мерси

От: ЦЯЛОСТНО РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ПАДЖЕРО 2,5 ТДИ 93г .........

Първоначално публикуван от spas_58 Преглед на мнение
    ....че на части трябва да се прави.......та моля ако някой знае от къде да започна да ми съдейства......и ако знаете да кажете колко време ще ми отнеме тва нещо......
    На части да.....в смисъл че се разчаства напълно и част по част....после се сглобява.
    Заночва се все от някъде...до пълно разглабяне
    2500 работни часа (грубо) и поне 3000лв.
    П.П. Трябва и помещение поне 50м2 (това е възможно най-минимално)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ясно,трябва да си намеря друг превоз за следващите месеци .....

добре,от капака и предните калници за начало как е? всичко ли трябва да се извади под капака???? а и не знам точно как ще стане работата под самите калници,а на задния калник му разказах играта....проби ме едно дърво в гората и сега част от ламаринката леко виси.....
      а ролбара ми пострада при катастофа,дадох го на "майстори" и как ми го върнаха....не стига че криво поставен ама и разтечен .....как съм ги хранил тогава... и сега искам да го направя хромиран и изшлайфан! някакви идеи?

Коментар

а искам да изрежа и шибидах,дали има как да стане,но не стандартен размер,а по широк и дълъг!

Коментар

а искам да изрежа и шибидах,дали има как да стане,но не стандартен размер,а по широк и дълъг!
          Прави се уравнение "кеф/цена" след решението му се действа...и кажи от къде си

Коментар

Пълно разглобяване отделяне на купе от шаси .Мотор раздатка .мостове носачи.оголване на шасито от всичко и песъкоструене.
            Моето го правих около месец по тоя начин.Шибидаха ти е най ама най малкия проблем.

Коментар

от Софията съм
              а като отделя купето от шасито на какво да подложа купето а и как ме съветвате да складирам частите,да не стане така при сглобяването да останат излишни такива ....за пръв път ще се захващам с такова разглобяване ,а като цяло какви инструменти ще ми трябват за разглобяването,ще съм благодарен ако някой знае с точност та да се подготвя напълно и тогаз да дробя
              ама месец с подготовката за боята ли или само разглобяването? и тва всеки ден по малко или по много часове работа?
              Последно редактирано от CarTest™; 26-07-10, 21:33. Причина: Невалиден линк

Коментар

Има едно перфектно шаси, ако някой му се заиграва толкова- да свирка.
                Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                0895445845

Коментар

от Софията съм....
                  Ъхъ..... значи ще ми идваш на гости да си клюкаме че за писане е много дълго

Коментар

....за пръв път ще се захващам с такова разглобяване
                    Дано да се справиш, свалянето на купе, ел. инсталация и мостове не е шега работа. При толкова гнилоч ще имаш проблеми с всеки болт и куплунг. Снимай много. Ще е много важно за теб при сглобяването и интересно за нас да пускаш снимки. Успех.

Коментар

надявам се момчета да се справя,пък ако закъсам ще ви викам за помощ
                      ще снимам многоооо......но няма да е много скоро това разглобяване,първо искам да събера повече информация,да си взема отпуска и да се захващам .....
                      а за инструментите никой нищо не казва,айде моля ви пуснете малко инфо!!!!

Коментар

а бай Владо ти къде си по-точно ,май си имаш сервиз дето си бачкаш ,приемаш ли чужди жипки за ремонт или си бачкаш по твоите само

Коментар

Здравейте колеги
                          искам да направя цялостен ремонт на паджерото(кърпене и боя)много е изгнило и взе да се разпада вече,но не знам от къде да почна! четох доста теми по въпроса и разбрах,че на части трябва да се прави! та моля ако някой знае от къде да започна да ми съдейства! искам да се сложи нова боя и цвят и да се запечати отвсякъде!
                          четох темата за песъкостуенето и за системата със сух лед,и тва ще ми се наложи! много е изгнил отдолу общо взето който болт се хване при ремонт се чупи .... мисълта ми беше -има ли шанс да прескоча шлайфането и да го закарам чрез тази модерна система да го изчистат до метал и после да се изкърпи и нататъка да си се шлайфа боята и лака....
                          а и ако знаете да кажете колко време ще ми отнеме тва нещо?
                          мерси
                          Колега, тъй като се занимавам с подобни ремонти бих те посъветвал хубаво да обмислиш подобно капиталовложение с оглед на цената на нашите автомобили.....и не по-малко с една идея,че това което виждаш е малка част от това което всъщност ще трябва да направиш....Успех!

Коментар

а бай Владо ти къде си по-точно ,май си имаш сервиз дето си бачкаш ,приемаш ли чужди жипки за ремонт или си бачкаш по твоите само
                            Ами в подписа ми (това под чертата във всеки мой пост) има едни цифрички, като на телефонен номер ми прилича, звънкаш и си клюкаме....

Коментар

[QUOTE=IVE;1233159]Колега, тъй като се занимавам с подобни ремонти ........
                              добре колега,айде моля те направи един план от до.... това ще ми е много полезно!
                              а относно цените.....аз съм решил да не го продавам никога,да си е все с мен ...... какво да правиш любов и затова искам да си го направя бавно,славно и така както ми харесва,а и ако не направя нещо хубаво поне ще си се сърдя на мен и така ако мож удариш едно рамо с този план ще ми помогнеш много!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X