Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз се опаджерих :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз се опаджерих :)

Здравейте колеги. От около 2 дни съм собственик на митсубиши паджеро II 2.5 TDI лява дирекция. Взех машината на добри пари, но разбира се с различни дребни и не чак толкова дребни проблеми. Джипчето е GLS оборудване, а на задните стъкла пише и MMC. Преди да го купя изчетох целия раздел на MITSUBISHI, запознат съм с някои нещица, често срещани болежки при модела. По документи и първична регистрация е 97 набор, сега възнамерявам да проверя това колко е вярно и по VIN номера. Екстрите като цяло са ел. огледала, ел. стъкла, ABS, климатик, автоматично повдигане на антената за радиото, ел. отопление на предните седалки, стерео, аларма, централно и халогени. Копчето за регулиране твърдостта на амовете не работи, R/D Lock също, и повдигането на антената с копче от купето. Закарах джипа на канал и последва по щателен оглед. Първо ми направи впечатление че до задните амортисиори от всяка страна, лява и дясна има две букси прикрепени към рамата с рапидки. Явно екстрата за помпане твърдостта на амортисиорите липсва. Аз съм на мнение че просто някога са сменяни задните амортисиори с обикновени и екстрата отпада поради цената на такива амортисиори. Копчето R/D Lock се движи много леко, все едно няма никой ( трябва да проверя за какво става дума ) Съответно имам и доста въпроси на който не намерих отговор.
    1. Интерисуваме какво двигателно масло да сложа и колко точно побира. Някъде бях прочел 6.7 литра?
    2. Друго което ми направи впечатление още при огледа е, че когато джипа е на режим само 2H предните две колела просто примигат и неискат да угаснат, пробвах да включа другите режими всичко свети, остава ми да проверя дали и наистина работи? Дайте предложение как да реша този проблем и каква е причината за него.
    3. Също моля да ми препоръчате марка на задно гърне, че моето е скъсано и изгоряло, на него пише Walker до колкото не ме лъже паметта.
    4. От време на време ми пресветва лампичка ABS за кратко време и после изгасва. Също така и лампата за водата. Проверих сяха течност и тя си е в нормите според съдя в който се намира.
    5. До копчето за антената има празно място все едно имало бутон и зее една дупка, интерисува ме по принцип какво трябва да има там.
    6. Съмняваме и действието на ABS системата, Не ми се е налагао да спирам за сега рязко, но почти не виждам ефект от ABS-а
    7. Светлините на дългите са изместени в страни и двете дълги светлини на двата фара сочат доста на ляво, а късите са перфектни, даже имам чувстово че светят по-добре от дългите, а може и да си въобразявам.
    8. Как мога да разбера дали имам заден блокаж или не, интерисуват ме видими с просто око следи по задния диф за намесата на тази благинка
    Надявам се който се е сблъсквал с някои от тези проблеми да сподели опит и информация, ще ми бъде от полза.
    Благодаря Ви предварително

От: И аз се опаджерих

Добре дошъл в бандата и честито. Да си го караш със здраве !!! И аз като съм на режим 2Н ми примигват светлините но след 40-50 метра всичко се оправя. Качвай снимки да се вижда по-добре за какво питаш.

Коментар

Нямам много време за снимки, през свободното време все се занимавам с машинката, подменям крушчици някой изгоряла лампичка, дребни работи, но ми е все още голям мерак и ми е голям кеф да човъркам по нея и да си я направя както аз искам

Коментар

Честито да си я караш с кеф.
        Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
        АСК Ален Мак

Коментар

А някой няма ли да помогне по точки които съм писал от 1 до 8

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
            1. Интерисуваме какво двигателно масло да сложа и колко точно побира. Някъде бях прочел 6.7 литра?
            2. Друго което ми направи впечатление още при огледа е, че когато джипа е на режим само 2H предните две колела просто примигат и неискат да угаснат, пробвах да включа другите режими всичко свети, остава ми да проверя дали и наистина работи? Дайте предложение как да реша този проблем и каква е причината за него.
            3. Също моля да ми препоръчате марка на задно гърне, че моето е скъсано и изгоряло, на него пише Walker до колкото не ме лъже паметта.
            4. От време на време ми пресветва лампичка ABS за кратко време и после изгасва. Също така и лампата за водата. Проверих сяха течност и тя си е в нормите според съдя в който се намира.
            5. До копчето за антената има празно място все едно имало бутон и зее една дупка, интерисува ме по принцип какво трябва да има там.
            6. Съмняваме и действието на ABS системата, Не ми се е налагао да спирам за сега рязко, но почти не виждам ефект от ABS-а
            7. Светлините на дългите са изместени в страни и двете дълги светлини на двата фара сочат доста на ляво, а късите са перфектни, даже имам чувстово че светят по-добре от дългите, а може и да си въобразявам.
            8. Как мога да разбера дали имам заден блокаж или не, интерисуват ме видими с просто око следи по задния диф за намесата на тази благинка
            1. 10W40 полусинтетика е разумният компромис. Някои карат и с по-скъпо, други - с евтини минерални. Ще чуеш всякакви "възхвали" и в двете посоки. В общи линии моторът не е много капризен към маслото. Марка - каквато ти харесва, само внимавай с ментаците, че има доста. СК и диференциалите на един 13г. автомобил също не биха възразили ако им смениш маслата.
            2. По този въпрос има толкова много изписано - потърси в старите теми. Имаш муфа на предния мост. Тя се управлява от два вакуумни клапана (виж десния калник). Когато лампите мигат на 2Н, значи муфата не е разкачена. Причините може да са много, но са все свързани с вакуума.
            3. Много съм чувал за гърнета дето гниели за една зима, ама на мен не ми се е случвало досега. Огледай добре дали само гърнето ти е за смяна, или има и някоя тръба.
            4. Звучи като протрит кабелен сноп, който окъсява някъде.
            5. Снимка?
            6. Няма по-лесно нещо от това да провериш дали работи ABS-а. Само гледай да не пострада някой наоколо.
            7. Крушките на фаровете са Н4, освен ако не си с някаква "тунингована" очиларка. Няма как да светят къси и дълги в различна посока.
            8. Щом имаш бутон R/D lock, значи поне си имал блокаж. Щом бутона е разхалтавен, оправи първо него. Блокажът се управлява от едно компресорче, чрез тръбичка, която влиза в диф-а.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колега stargazer изключително много ми помогна, задължен съм ти. Възнамерявам да сменя всичка масла, маслото на мотора дифовете и СК. Ще се опитам да изпълня препоръките от теб и ще пиша в темата, Благодаря.

Коментар

Здравейте колеги. Имам проблем по точка 2 която е описана в първия пост. Надявам се някой да помогне за отстраняването и. Днес цял следобед се врях под джипа заедно с помощник, който наблядаваше таблото и светещите в зелено колела на него. Проблема е, че когато джипа е на режим 2H предните две колела примигат, а като си е на режим 4H спират да примигат и си светят постоянно. Днес измих джипа отдоло колкото беше възможно и се наврях под него. Намерих виско муфата и факумите с нея. Та когато я натисна все едно тя "зацепва" и на таблото при режим 2H предните колела спират да светят, но когато премина на 4H те пък там примигат, нещо не се връзва, мисля че не трябва да премигат а да си светят постоянно на този режим. Правих няколко опита. След няколко опита с тази виско муфа, предните колела на режим 2H спират да премигат, но що потелгя и сантиметър пак започват. Мисля си че тази муфа след като я натисна "зацепва" и когато потегля до там. Мисля че трябва да имам някъв начин да я задържа "зацепена" след като потелгя или съм в движение. Дайте някъв съвет от какво може да е и какво да правя, че това което съм изчел в раздел на марката не ми помага особенно.

Коментар

Казах ти - отвори капака и гледай десния калник. Там има два вакуумни клапана, които командват муфата. Ако всички маркучета са закачени, значи някой от клапаните не работи.
                  Жокер: при изгасен двигател, муфата е зацепена, независимо от положението на лоста.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X