Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плафони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плафони

От извесно време задните плафони на джипката не светят, ако може някоя схема или насока за отсраняването. При отваряне на задната врата също, търсих ключето но уви предполагам , че се намира на самата ключалка но само толкова.Паджеро къса база 96год.Благодаря..

От: Плафони

А крушката провери ли?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Проблема не е в тях,това беше първата ми мисъл но не.

Коментар

И като щракаш бутона на самия плафон, пак ли не светва?
        По принцип в схемата няма нищо сложно. Ако изобщо не отлепя, проблема е или в бушон (мисля че имаше отделен само за осветлението в купето), или някой прекъснат кабел, вероятно около самия плафон, или са клеясали контактите в бутона на плафона. В задната врата контакта е наистина вътре в ключалката, ама от проблеми не съм чувал да има.
        А зумера за забравени светлини работи ли?

Коментар

С предните плафони няма проблеми,светят нормално но при отваряне на задн. врата не.А на зумера никога не съм му чувал гласа.Предполагам,че е замърсен/клеясъл/ ключа на задн. врата. Мисля ,че плафоните/предни -задни/ са на един бушон но може и да греша не съм търсил други. Но при задните няма ток и от къде вървят кабелите към тях, щото като нищо може да има прекъснат кабел.

Коментар

Чакай, че нещо не разбирам. Явно има някаква разлика м/у твойто и мойто (94г.). При мен има един централен плафон, разположен точно над облегалките на предните седалки, който свети при отварянето на коя да е врата, включително и задната. Отпред, над огледалото имам само насочени лампички, които се палят с отделни ключета. Отзад, при багажника, отделен плафон няма. При теб как е?

Коментар

Отпред, същата работа но във багажното отделение горе на тавана има друг плафон който не свети. Не излежда някой да го е монтирал допълнително.

Коментар

Еми не знам - в смисъл, че не мога да си представя как трябва да изглежда точно схемата. Ако някой, който има изправна такава конфигурация подскаже дали и двата плафона светят заедно, като се отвори коя да е врата или задния свети само когато е отворена задната, ще е по-лесно да се търси причината. По принцип "+"-ът на двата трябва да е общ - т.е. да са вързани помежду си с поне една жица над тавана. Ако винаги светят заедно - жиците ще са две. За контакта на задната врата ще трябва да свалиш кората.

Коментар

Свалях кората на задн. врата но контактора не се вижда, явно трябва да се свали самата ключалка.

Коментар

Имах едно Пежо комби със заден плафон. Светеше само при запалени светлини.

Коментар

Сега веднага ще го пробвам. И не работи..

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                        Свалях кората на задн. врата но контактора не се вижда, явно трябва да се свали самата ключалка.
                        Кабелът му обаче трябва да се вижда все някъде. По него ще се ориентираш, понеже до там друг кабел не ходи. По принцип в снопа който отива в задната врата имаш:
                        - захранване за реотана на стъклото
                        - захранване за чистачката
                        - захранване за помпата на стъкломиещото устройство
                        - търсения кабел за контакта на ключалката
                        Първите три трябва да са разположени все в дясната част.

Коментар

Утре се заемам, че съм леко ранен мисля, че има още едно кабелче за централното.

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                            Утре се заемам, че съм леко ранен мисля, че има още едно кабелче за централното.
                            Да, това го пропуснах.

Коментар

Ето тука една принципна схемичка. Не се казва къде точно са крайните изключватели на вратите.
                              https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...a%20salona.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X