Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Pajero 2800 '94 automatic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на Pajero 2800 '94 automatic

Така, започвам с въпросите.
    В ход е обслужване на Pajero 2800 '94 automatic. До тук са сменени масло на мотора, маслен, въздушен, горивен филтър. Предстои скорошна смяна на маслото на автоматика. Прочетох всичко във форума, но не достигнах до нищо конкретно. Та, какво да е маслото? Фен съм на "MOTUL" и съм се спрял на MultiATF. Такова го дават в каталога. От друга страна пък най-добре е "оригинално" --> Ратола. Не съм много наясно с автоматиците на този модел в каква степен понасят съотношението "оргинално-аналог". Дали оригинално или може и ...
    Ще съм благодарен на всякакви коментари от ваша страна.
    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
    Бахти, как се изказах...

От: Обслужване на Pajero 2800 '94 automatic

Можеш да си купиш Valvoline MaxLife ATF. Отзад си пише изрично Mitsubishi diamond sp2/3, 20 кинта литър го купих от бачкането.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
      Можеш да си купиш Valvoline MaxLife ATF. Отзад си пише изрично Mitsubishi diamond sp2/3, 20 кинта литър го купих от бачкането.
      Къде бачкаш ;0) ?
      Благодаря, този отговор наклонява везните към OEM вариянта. В случая ще е MOTUL който ще купя за около 20.00 кинта литъра. За сравнение в Ратола ми обявиха цена 125.00 или 120.00 за 4 литра, което вече идва "дебело" за смяна от 8 литра.
      Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
      Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
        Къде бачкаш ;0) ?
        Благодаря, този отговор наклонява везните към OEM вариянта. В случая ще е MOTUL който ще купя за около 20.00 кинта литъра. За сравнение в Ратола ми обявиха цена 125.00 или 120.00 за 4 литра, което вече идва "дебело" за смяна от 8 литра.
        120 кинта без ДДС, а иначе бачкам на Петрол. Всяка по-голяма бензиностанция ги има. Купих си 6 литра та сега ми остана едно.

Коментар

А и не ти трябват 8 л.,колега.Няма да можеш да ги източиш всичките-мисля,че 5.5-6 максимум.

Коментар

Първоначално публикуван от ymov Преглед на мнение
            А и не ти трябват 8 л.,колега.Няма да можеш да ги източиш всичките-мисля,че 5.5-6 максимум.
            Aaaa тъкмо щях да питам и за това. Макар, че май ми казаха, че ще източат всичкото масло .
            А колко евентуално би струвал филтъра и гарнитурата на картера на скоростната кутия?
            Бахти, как се изказах...

Коментар

90-100 лв. като оригинални,съвсем спокойно слагаш на Кастрол TQD3 от 16 лв. л. и не се занимаваш повече )
              Последно редактирано от ymov; 06-07-10, 12:11.

Коментар

Първоначално публикуван от ymov Преглед на мнение
                90-100 лв. като оригинални,съвсем спокойно слагаш на Кастрол TQD3 от 16 лв. л. и не се занимаваш повече )
                Днес питах за филтър /работя само с KNECHT/ ама ми казаха, че нямало в каталога . Май трябва да ходя до дилъра ...
                Бахти, как се изказах...

Коментар

Филтъра по последни данни в Ратола беше 70 кинта, а гарнитурата за картера е 50 лв,. Не забравяй, че имаш гарнитура и на филтъра. Но виж ако филтъра е чист можеш и да не го сменяш, само да го почистиш малко и си чук.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                    Филтъра по последни данни в Ратола беше 70 кинта, а гарнитурата за картера е 50 лв,. Не забравяй, че имаш гарнитура и на филтъра. Но виж ако филтъра е чист можеш и да не го сменяш, само да го почистиш малко и си чук.
                    Много дебело бе. Едно филтърче 70.00 кинта. Една гарнитура - 50.00 кинта . Какво толкова има в тези консумативи? Аз поддържам и Mercedes-Benz, но и там не е толкова скъпо. Или просто си е дране на балъците.
                    Не знам как са цените в БалканСтар. Ей сега ще проверя и ще пиша ...
                    Бахти, как се изказах...

Коментар

Прясна информация от Балкан стар. Филтър 63.00 лв., Гарнитура - 37.00 лв. Литър масло ATF Mitsubishi - 28.00 лв. За гарнитурата и филтъра - 2 седмици доставка.
                      Бахти, как се изказах...

Коментар

Картерът се маже със силикон-филтърът ти е 62 лв.,гарнитурата е 36 лв.

Коментар

При мен филтърът излезе 40 лв, за гарнитурата- не помня. Магазина е на ул. Козлодуй, има надпис " Автоматични скоростни кутии". Все пак, доколкото разбрах са няколко типа филтри.
                          Хипопотамът е интересно животно- колкото по-затъва в калта, толкова по-голяма уста отваря.
                          0878226696; 0876927507

Коментар

Първоначално публикуван от ahead70 Преглед на мнение
                            При мен филтърът излезе 40 лв, за гарнитурата- не помня. Магазина е на ул. Козлодуй, има надпис " Автоматични скоростни кутии". Все пак, доколкото разбрах са няколко типа филтри.
                            Както пише колегата,в този магазин ще свършиш работа,само свали капака и филтера и с тях в магазина за да няма нидоразумение,понеже аз се разкарвах 3-пъти.Първия път гарнитурата,втория филтера,третия с тях в магазина и нямаше проблеми.Цената беше около 60лв.Безаварийно.

Коментар

Колеги ahead70 и sasho5704, не виждате ли, че темата е от преди 3 месеца? Най вероятно и маслото, и филтъра, и всичко е сменено.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X